Kun je steenstrips zagen?

Verzagen is mogelijk

In veel gevallen is het nodig om de Steenstrips verder te verwerken. Dat kan door de Steen met de hand te bekappen. Natuurlijk vraagt dit wel om enige ervaring. Een andere optie is om de Steenstrip te verzagen. Daarmee wordt wel een rechte zaaglijn verkregen die niet altijd gewenst is. Je kunt er dan alsnog voor kiezen om de Steen iets bij te slaan zodat de afwerking wat natuurlijker wordt.

Wanden met Steenstrips plaatsen

Vlakke achterkant Steenstrips

De achterkant van onze Steenstrips zijn meestal vlak en gezaagd. Dit omdat er als het ware een plak van de echte Stenen wordt afgehaald. Deze dunne Steenstrip is dan vervolgens eenvoudiger en lichter qua gewicht in vergelijking met een volle steen om direct aan de muur te verwerken. Een Steenstrip is meestal tussen de 2 en 7 cm dik.

Steenstrips zagen

In het werk kom je met het plaatsen van Steenstrips niet altijd volledig uit. De puzzel past niet zomaar. Daardoor is het noodzakelijk gebruik te maken van hulpmiddelen. Denk hierbij aan een professionele zaagmachine (het beste op water gekoeld). Of eenvoudig verzagen met de slijptol en een diamantschijf. Hierbij is het uitermate belangrijk op de veiligheid te letten. Volg hierbij altijd de richtlijnen van de leverancier van desbetreffende machines. En draag vanzelfsprekend beschermende kleding zoals een veiligheidsbril, geschikte kleding en oordoppen.

Zaagsnede Steenstrips

Bij steenstrips zagen is het belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde zaagsnede. Daar waar je het potlood zet, zullen enkele millimeters van het materiaal verdwijnen. En daarmee kan het zo zijn dat je een grotere voeg overhoudt dan je als eerste zou hebben ingeschat. Hou dus rekening met deze zogenaamde zaagsnede.