backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Architect Anne-Marie Pors Terug

Architect Annemarie Pors

Diverse projecten met Steenstrips

Het ontwerpen van de verschillende vraagstukken begint vanuit een passie voor het vak als architect. Gebouwen zijn beeldbepalend en maken onderdeel uit van onze omgeving, daar waar we wonen en werken. Het voelt als een eer voor Anne-Marie Pors om als architect hier een belangrijke bijdrage aan te kunnen geven. Anne-Marie heeft de begraafplaats “De Roosdoncke” en het moderne woonhuis ontworpen vanuit haar eigen buro. Sinds dit jaar zijn Anne-Marie en haar team bedrijfspartner van Leenders Architecten & Ingenieurs in Veghel. Lees verder onderaan de pagina.

 

 


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Begraafplaats " De Roosdoncken"

Deze oude begraafplaats wordt voor vrijwilligers onderhouden en is tot een natuurlijk monument gemaakt. Er liggen zelfs graven van rond 1800. Op de foto's ervaar je de bijzondere liggen tegen het natuurgebied aan. De laatste uitbreiding is een IJland (juist met een IJ) geschreven) waar een bruggetje naar toe loopt. Anne-Marie Pors heeft zelf binding met deze bijzondere begraafplaats en vanuit daar werd haar de vraag gesteld om een gebouw te ontwerpen waar afscheid kan worden genomen zonder in de hitte of regen te staan. Een eervolle opdracht. Het moest vooral geen gebouw zijn dat in de weg zou staan, maar juist ingetogen en beschutting bieden om ongestoord in gedachten te kunnen zijn. Een dak zonder iets was het uitgangspunt. Anne-Marie Pors ontwierp 2 muren, een korte en haaks daarop een lange muur met verschillende stenen, glad, groot, klein en dun. Dit symboliseert de mens omdat die ook in zijn karakter en uitstraling zo verschilt. De stenen dragen samen het dak en geven bezoekers bescherming. Het gevoel van armen om je heen.
 

Modern woonhuis 

Een volledige andere opdracht vlak daarna een modern woonhuis te maken met een warm karakter. Anne-Marie Pors is hier op zoek gegaan naar de rode draag die de kilheid van het strak en modern opheft. Haaks snijdt de belangrijke wand van de entree, van buiten naar binnen. De stenen moesten een contract vormen tussen het wit en zwart van het woonhuis. De Cascata stenen hebben meerdere tinten. Het contrast met wit stucwerk en de grilligheid van de stenen bepalen hiermee de sfeer rondom het huis. Duurzaamheid: RC waarde 5 en 6,5 voor het dak, met behulp van de warmtepomp en zonnepanelen is het een energie zuinig huis.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten