backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Architect Rik Lagerwaard Blumone in de kleur Lione Terug

Gevelbekleding Bij De Lathmer

Mooie zandbeige wandbekleding met de sfeer van Natuursteen!

 

In opdracht van de organisatie Zozijn vond de uitbreiding plaats van twee wooneenheden behorend bij het project De Lathmer in Wilp. Rik Lagerwaard Architect BNA BV tekende voor het ontwerp. Bouwbedrijf Van Bekkum realiseerde de bouwwerkzaamheden. De buitengevel van de aanbouw is voorzien van Geopietra, Blumone Lione, een zandbeige steen. Zozijn vindt het belangrijk dat mensen met een beperking zoveel mogelijk in de gelegenheid gesteld worden een fijne woonplek te hebben die zoveel als mogelijk is afgestemd op de individuele woonwensen, passend bij de ondersteuning die iemand nodig heeft. Op landgoed De Lathmer in Wilp stonden twee woongebouwen, waarvan een door de kleur wit en de andere door de kleur zwart gekenmerkt was. De woongroepen in deze twee gebouwen zouden groter worden en  daarmee natuurlijk ook de behoefte aan passende woon- en leefruimte voor de bewoners. Rik Lagerwaard vertelt dat hij als architect werd ingeschakeld om de twee bestaande gebouwen met vier wooneenheden en een middendeel per gebouw uit te breiden.
 

Welke Steenstrips inspireren u? Bekijk nu hier het volledige Assortiment Steenstrips


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Zandbeige Stenen passen Mooi bij Wit en Zwart!

 
“Waar we naar op zoek waren was om het gebouw een natuurlijke uitstraling mee te geven. De gebouwen stonden vrij ‘star’ in de omgeving. Mijn idee was om een cirkelvorm als segment een rol te laten spelen in het ontwerp. Hiermee zou het beter in de landelijke omgeving passen. Ongeveer een jaar eerder was ik in Normandië en ik werd me bewust dat de meeste gebouwen en huizen daar gerealiseerd worden met natuursteen. Dat zag ik ook voor me bij het ontwerpen van de uitbreiding van deze woonunits bij De Lathmer. Zandbeige stenen staan zowel bij wit als bij zwart erg mooi.  Ik zag het als een soort ‘tuinmuur’. De uitbreiding is aan de noordzijde en het is dan van belang om het licht te houden’ De uitbouw van beide gebouwen met deze natuurlijke uitstraling is echt het verbindende element geworden. Ik ben op zoek gegaan naar Natuursteen, omdat ik dacht dat dat niet zo veel voeten in de aarde zou hebben. Er zijn zoveel huizen gemaakt met natuursteen. We hebben het in het bestek laten omschrijven. De aanbesteding was er al uit en toen zagen we toch wel veel beren op de weg. Om de goede kleur steen, op het goede moment en in de juiste hoeveelheden en afmetingen hier naartoe te laten komen, bleek praktisch een ondoenlijke zaak. Samples die ik zelf had laten komen, vond ik te grijsgrauw. Niet de uitstraling die ik voor ogen had. Bouwbedrijf Van Bekkum moest daarnaast voor natuursteen een behoorlijk hoog bedrag in de begroting opvoeren. Ik had  zelf inmiddels ook contact met Hellen Eekhof van The Flagstone Company, en ook zij had me al op de lastige aspecten van de keuze voor natuursteen gewezen. We bespraken de mogelijkheid van Geopietra als alternatief nog eens uitvoerig.  Jeen van den Berg van Van Bekkum was inmiddels ook in gesprek met The Flagstone Company geraakt en ook hij kwam bij mij terug met Geopietra als alternatieve optie. Bij Van Bekkum hebben zich op uitstekende wijze verdiept in het product. Bij The Flagstone Company is zoveel kennis en materiaal te vinden, dat Van Bekkum er geen probleem in zag de gevel met Geopietra te gaan bekleden. Ze konden altijd voor advies terugvallen op The Flagstone Company”.
 

Geopietra is een volwaardig Alternatief voor Natuursteen


“Absoluut. The Flagstone Company heeft een proefbord laten maken van de steen die het meest waarschijnlijk onze keuze zou zijn. Dit was Blumone in de kleur Lione. Daarmee konden we ook naar de opdrachtgever, want ook deze moest natuurlijk geïnformeerd worden en wellicht zijn gedachten bijstellen. Het kostte geen moeite om deze aan de hand van de argumenten te overtuigen dat Geopietra het juiste product voor De Lathmer zou zijn. Zelf ben ik bijzonder blij dat we toch volgens het ontwerp de gevel hebben kunnen realiseren. De uitvoering was in handen van Bouwbedrijf Van Bekkum. Het was eerst even aftasten. Ze hadden alle theorie tot zich genomen, maar dan moet het werkelijk in de praktijk gebracht worden. Ze kregen de slag heel snel te pakken en hebben hier geweldig werk geleverd. Er is geplaatst op de gemetselde muren die zijn voorgestreken met Geocoll. De stenen zijn mooi ruw gezet, op de dilatatievoegen is netjes volgens de voorschriften gewerkt en er is zeer consequent gewerkt qua voegwerk. Het geeft een mooi rustig totaalbeeld en dat past dan weer goed in de gewenste woonbeleving van Zozijn. Uiteindelijk is dat waar het om gaat”.
 
“Het resultaat is werkelijk geweldig. Twee afzonderlijk gebouwen kennen nu door de toegevoegde vorm van de uitbouw en het bij beide zelfde toegepaste materiaal als gevelbekleding, een verbinding met elkaar. De gebouwen passen nu zeer goed in de omgeving, zijn oprecht mooi en stralen hoogwaardigheid uit. Ze voldoen aan alle eisen. Dit is een unieke opdracht op een unieke plek, waarbij veel specifieke elementen een rol spelen. Bij elkaar levert dat een uniek project op. Er straalt nu vrolijkheid en rust van uit en ik hoop van harte dat we de gelegenheid krijgen om dit op andere locaties op het terrein ook met Geopietra als verbindende factor aan de slag te mogen gaan”! Jeen van den Berg van Bouwbedrijf Van Bekkum is blij met de overstap van Natuursteen naar Geopietra: “Ik zag het niet voor me om aan de slag te gaan met natuursteen die rechtstreeks uit de groeve moest komen, zeker als het gaat om de leverbetrouwbaarheid. Het wordt dan toch echt afwachten of je krijgt wat je hebt gevraagd en ook nog binnen de gestelde termijn. Het gaat hier om een behoorlijk aantal m2 en je zit niet te wachten op complicerende factoren. Er was bij project De Lathmer sprake van een zeer strakke planning en het is nu, met Geopietra als alternatief, prima gelukt om binnen de gestelde tijd te blijven. Het enige lastige was het bepalen van de benodigde hoeveelheden. Dit ligt natuurlijk ook aan de gehanteerde voegbreedtes. Uiteindelijk wordt dit wel duidelijk en moesten we nog wel nabestellen. Dat was met Geopietra geen probleem. Je krijgt het juiste product binnen op de afgesproken leverdatum. Heel betrouwbaar. En voor ons van wezenlijk belang. We zijn trots op het resultaat. Het is echt mooi geworden”.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten