backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Gestapeld Natuursteen Steenpanelen binnen en buiten! Terug

De zoektocht naar Natuurstenen brokken

Ontwerp: Architect Bas de Bats

 

De Bats BNA Architecten staat voor een hedendaagse vormgeving waarbij ernaar wordt gestreefd dat deze 'de tands des tijds' aan kan, terwijl de affectie voor de architectuur van de dertiger jaren tot uiting komt in projecten voor opdrachtgevers die een meer klassieke vormgeving voorstaan. Bas de Bats (1957): "ik streef naar hedendaagse ontwerpen die de tijd aankunnen. Het huis moet juist mooier worden naarmate de tijd verstrijkt. Het moet kunnen slijten." Bas werd twee jaar geleden benaderd voor het maken van een bijzonder ontwerp voor een luxueuze particuliere villa in een bosachtig gebied in Noord-Holland. Zijn opdrachtgevers waren geïnspireerd geraakt door ontwerpen van woningen waarin natuurstenen muren worden toegepast. www.debats-architecten.nl Architect Bas de Bats. Lees onderaan de pagina verder.
 

Steenpanelen Puzzle voor binnen en buiten: alle mogelijkheden!

Natuurstenen muren binnen en buiten

Sfeer van gestapeld Natuursteen. Natuurstenen zonder voeg geven altijd een iets strakkere uitstraling en worden veelal voor moderne projecten gebruikt. In deze projectvideo is het paneel Oranje Kwartsiet toegepast. Zie hoe mooi en stijlvol het geworden is!


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Steenpanelen Puzzle - meer informatie


"Een groot succes omdat er zoveel kleuren zijn qua keuze. Het paneel kent een geïntegreerde verankering en kan ook buiten worden toegepast. Doordat het paneel geen voeg kent, kenmerkt deze Strip zich als redelijk strak, eigentijds en modern. Men realiseert de sfeer van gestapelde Natuurstenen. Van de Puzzle Steenpanelen zijn ook hoeken verkrijgbaar en u kunt ze natuurlijk ook binnen toepassen van keuken tot badkamer. Van woonkamer tot veranda!". Wij hebben inmiddels 10 verschillende soorten in ons Assortiment.
 
Bekijk de Steenpanelen in onze showroom in Vaassen van dinsdag tot en met zaterdag geopend!

Natuurstenen Muren

Bas vertelt: “na de ontwerpfase – waarin een schets tot stand kwam met veel natuurstenen muren, ben ik samen met de opdrachtgever in eerste instantie op zoek gegaan naar pure brokken natuursteen. Achteraf gezien bleek dit voor onze toepassing een minder geschikte optie. En dus gingen wij op zoek naar alternatieven. Wij waren in eerste instantie zeer sceptisch als het gaat om het “verlijmen” van materiaal. Dat is best even anders denken. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en de uitstraling. Als er tussen de suggestie en de waarheid geen verschil is wat betreft het beoogde doel qua zicht, ligt niets deze toepassing meer in de weg. In eerste instantie hebben wij bij The Flagstone Company de standaard Steenpanelen gezien, maar die hebben toch door de robuuste stenen in de cementen basis meer rechte lijnen. Mijn opdrachtgevers wisten heel goed wat zij wilden: de kleur en soort stenen was voor hen vrijwel direct duidelijk. Een inventieve oplossing werd aansluitend geboden door The Flagstone Company als het gaat om de nu toegepaste Puzzle Steenpanelen. De Puzzle panelen vallen als puzzelstukjes in elkaar en dan met name de hoekoplossingen maakt het geheel tot een pure massieve muur waarbij men het gevoel krijgt dat alle stenen handmatig gestapeld zijn. Zelfs volgens deze methode is het zetwerk aanzienlijk. Het Flagstonehuis heeft heel goed meegedacht in oplossingen die soms ter plaatse moesten worden bedacht. Bij het plaatsen van de eerste muur was de reactie van de eigenaresse: “het is nog mooier dan ik dacht. Vanuit de keuken beleef je dit huis optimaal. Het is feitelijk een cabrio-keuken. Er is zeer veel met glas gewerkt en alle deuren kunnen via een vouwpui open. Hierbij wordt buiten "binnen" en visa versa. De wens van de opdrachtgevers was om het vrijdagende overstek boven het terras groter te maken dan op de eerste schetsen was aangegeven. Deze wens maakte het echter noodzakelijk dat er tegen mijn zin in ondersteuningen moesten worden aangebracht. Ik heb daarop dragende elementen ontworpen die er niet als zodanig uitzien: kolommen in de vorm van bomen, gemaakt in Corten-staal. Op deze manier blijft het voor het gevoel een vrije uitkraging. Wij hebben de 'boomkolommen' 1 jaar te voren laten maken en laten verroesten. Er is nu een veranda ontstaan van 5,5 x 7 meter. Er wordt optimaal van het  terras gebruik gemaakt met een door mijzelf ontworpen buitenkeuken. Wat betreft buiten, is het ontwerp voorzien van donkere kozijnen. Dit maakt het geheel rustigt en zorgt dat de juiste accenten aandacht krijgen. Als architect, heb ik weinig kleuren gebruikt. De blauwe kleur in het dak doet denken aan vergroend koper. Totale oppervlakte van het huis is maar liefst 1700 kub, voorzien van alle luxe tot een mooie fitnessruimte en bibliotheek aan toe. De opdrachtgevers ervaren het huis als zeer rustgevend, de sfeer van buiten loopt door naar binnen: een zen huis, voor een groot deel dankzij de rust van de stenen muren."
 

Puzzle Steenpanelen

 
“Een inventieve oplossing werd aansluitend geboden door The Flagstone Company als het gaat om de nu toegepaste Puzzle Steenpanelen. De Puzzle panelen vallen als puzzelstukjes in elkaar en dan met name de hoekoplossingen maakt het geheel tot een pure massieve muur waarbij men het gevoel krijgt dat alle stenen handmatig gestapeld zijn. Zelfs volgens deze methode is het zetwerk aanzienlijk. Het Flagstonehuis heeft heel goed meegedacht in oplossingen die soms ter plaatse moesten worden bedacht. Bij het plaatsen van de eerste muur was de reactie van de eigenaresse: “het is nog mooier dan ik dacht. Vanuit de keuken beleef je dit huis optimaal. Het is feitelijk een cabrio-keuken. Er is zeer veel met glas gewerkt en alle deuren kunnen via een vouwpui open. Hierbij wordt buiten "binnen" en visa versa. De wens van de opdrachtgevers was om het vrijdagende overstek boven het terras groter te maken dan op de eerste schetsen was aangegeven. Deze wens maakte het echter noodzakelijk dat er tegen mijn zin in ondersteuningen moesten worden aangebracht. Ik heb daarop dragende elementen ontworpen die er niet als zodanig uitzien: kolommen in de vorm van bomen, gemaakt in Corten-staal. Op deze manier blijft het voor het gevoel een vrije uitkraging. Wij hebben de 'boomkolommen' 1 jaar te voren laten maken en laten verroesten. Er is nu een veranda ontstaan van 5,5 x 7 meter. Er wordt optimaal van het  terras gebruik gemaakt met een door mijzelf ontworpen buitenkeuken. Wat betreft buiten, is het ontwerp voorzien van donkere kozijnen. Dit maakt het geheel rustigt en zorgt dat de juiste accenten aandacht krijgen. Als architect, heb ik weinig kleuren gebruikt. De blauwe kleur in het dak doet denken aan vergroend koper. Totale oppervlakte van het huis is maar liefst 1700 kub, voorzien van alle luxe tot een mooie fitnessruimte en bibliotheek aan toe. De opdrachtgevers ervaren het huis als zeer rustgevend, de sfeer van buiten loopt door naar binnen: een zen huis, voor een groot deel dankzij de rust van de stenen muren."
 

Een overzicht met alle soorten van Natuursteen en Steenstrips

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten