backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Gevels, wanden, Natuursteen Blumone Steenstrips Terug

Steenstrips verwerkingsgemak

De sfeer van rechtlijnige Natuurstenen

 

Vlakbij Schiphol in de landerijen staat een prachtig huis met een grote paardenstal. Het is een in het oog springend pand in de omgeving. Een fijne plek voor Oscar en Nicolette, waarvoor het buitenleven een belangrijke rol speelt.  Voor iemand die veel reist zoals deze piloot en zijn gezin is het belangrijk om een fijne thuisbasis te hebben. Een belangrijke rol daarin speelde het feit dat er ruimte moest zijn om een paard bij huis te houden.  Hiertoe vonden Oscar en Nicolette een eenvoudige woning van zo’n 330 m3 met vrij veel land erbij. De ambitie om iets met het huis te doen was er vanaf het begin. Via een vriend kwamen ze uit bij Raak Architecten en daarmee in contact met hun aanstaande projectarchitect Wytse de Winter. Lees onderaan de pagina verder.
‚Äč

Welke Gevelbekleding kiest u? Bekijkt u hier het volledige Assortiment Geopietra


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Snelle Verwerking en Uitstraling van de Geopietra Steenstrips!

Aan ideeën ontbrak het zowel de opdrachtgever als de architect niet. Lastiger waren alle bepalingen rond buitenplanse ontheffingen en regels rond het afbreken en weer opbouwen van delen van de woning. Voordat dat voor elkaar was,  waren ze tweeënhalf jaar verder. Volgens Raak wordt communicatie de sleutelrol in alle trajecten in de steeds complexer wordende bouwpraktijk. Een solide samenwerking met betrokken disciplines zorgt voor de beste resultaten. Wytse de Winter en Wiebe van Houten zijn mede-oprichters van eLAN, een jong architectennetwerk in Leiden en maken deel uit van het Kring-Bestuur Rijnland van de Bond van Nederlandse Architecten. Veel tijd wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe principes en concepten om te komen tot het ontwerp van intelligente gebouwen.
 

Van Oscar en Nicolette kreeg RAAK Architecten de opdracht om hun woonhuis flink aan te pakken. Dat werd een echte uitdaging, want ondanks dat er woonbestemming op het pand zat, was dat niet voor het gewenste aantal m3. De paardenstal haalde al een groot deel van het te bebouwen oppervlak af. Uiteindelijk werd door het doen van twee bouwaanvragen en met ondersteuning van een goede plan-toetser van de gemeente ervoor gezorgd dat het bouwvolume gerealiseerd kon worden. In feite is er nu een volledig nieuwe buitenzijde gerealiseerd en is het volume van de gehele woning uitgebreid tot zo’n 950 m3. Het idee was om een haard te realiseren die van binnen naar buiten zou doorlopen. Deze moest een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk krijgen, door bijvoorbeeld het gebruik van natuursteen.

“Via Internet kwam ik al snel uit bij The Flagstone Company en was de afweging voor de keuze voor Geopietra snel gemaakt. We wilden er heel graag mee aan de slag. De flexibiliteit van Geopietra was voor dit speelse huis met veel verschillende niveaus erg geschikt. Dat het zowel binnen als buiten toe te passen is, is ook een groot voordeel. De uitstraling van de pure natuursteen die Geopietra heeft, samen met het verwerkingsgemak, gaven de doorslag.
Dat met de keuze voor Geopietra de haardpartij “de eyecatcher” van het huis zou worden, hadden we wel verwacht. Je kiest voor een product dat wat onHollands aandoet. Het is niet iets wat je hier al veelvuldig ziet natuurlijk. Hoe de mix van het type stenen, de voegkleur, de diepte op een groter oppervlak uitpakt was wel even spannend, maar gezien het prachtige resultaat zijn we heel blij met de keuze voor Geopietra in plaats van baksteen. Om het pand uit te breiden, heeft echt bloed, zweet en tranen gekost. Doordat we moesten werken met bestaande muren werd het uiterste in het ontwerp van ons gevraagd. Eerst moesten we de definitieve stijl bepalen. Het pand en de locatie lenen zich voor een strakke uitvoering, maar daarbij werd ook gekozen voor landelijke details die sfeerverhogend werken. De vele niveaus in de woning zijn een pluspunt en de haard met Geopietra die van binnen naar buiten doorloopt, geeft het extra cachet en de warme uitstraling aan de woning.

The Flagstone Company heeft ons geholpen aan een goede, betrouwbare zetter. Daar waren we erg blij mee. Het geeft rust te weten dat het werk professioneel wordt uitgevoerd. Het is echt een heel mooi woonpand geworden. Vanuit de keuken kijk je over de zitkamer heen de landerijen in. De uitgangspunten waar het allemaal om te doen was: “Licht, lucht en uitzicht” zijn absoluut waargemaakt”.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten