backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Natuursteenstrips Slaaphof Wandbekleding showroom Terug

Bedden speciaalzaak

Kiest voor bijzondere Natuurstenen wanden In gesprek met Cornelis de Kruijf van Interieurbouw Haklander BV en Henk en Gea van ’t Hof bij Slaaphof in Harderwijk
 
Onlangs openden Henk en Gea van ’t Hof hun prachtige beddenspeciaalzaak Slaaphof aan de Deventerweg in Harderwijk. Het is tijd om een kijkje te nemen. Als ik de zaak binnenloop zijn de eigenaren Henk en Gea van ’t Hof druk met klanten. Ik kijk rond met bewondering voor de grote ruimte die zeer sfeervol is ingericht met bedden van toonaangevende merken, opgemaakt met het prachtigste beddengoed. Op de bovenverdieping loopt Cornelis de Kruijff van Interieurbouw Haklander mij al tegemoet. In januari toen de aannemer hier bezig was, is Cornelis spontaan binnengestapt met de vraag of hij een plan mocht maken voor het interieur. Dat dat uiteindelijk tot een samenwerking leidde mag duidelijk zijn. Lees verder onderaan de pagina.
 

Bekijk alle Mogelijkheden voor Natuursteenstrips binnen


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Natuursteenstrips Goud Kwartsiet


Cornelis legt uit hoe dat is gekomen: “Van ’t Hof zei dat we best een plan mochten maken, maar dat dat voor eigen rekening  was. Dat nam ik voor lief, ik heb hard gewerkt en een voorstel gedaan, dat na onderzoek, bijschaven en overleg met de fam. Van ’t Hof tot een akkoord leidde. We zijn er heel open in gegaan met elkaar. We zijn samen naar het Olympisch Stadion in Londen gegaan, waar retail van over de hele wereld gevestigd is en merkpresentatie aan de orde van de dag. Waar het mij om ging, was dat we zouden kijken waarom iets wel of niet werkt in de inrichting. Tenslotte wil je dat klanten de zaak binnenstappen en direct een positieve beleving ervaren. Dat is van groot belang als je commercieel succesvol wilt zijn. Door al het onderzoek kwam we steeds een stapje verder. Uiteindelijk hadden we na oplevering van het pand ongeveer vier weken om alles aan de binnenzijde voor elkaar te maken: vloeren, muren, plafonds, verlichting en de inrichting. Mariska van de Velde, zelfstandig interieur- en winkelstyliste - heeft de laatste hand gehad in de styling in overleg met Henk en Gea”. Inmiddels schuift Gea even aan aan de gezellige koffietafel midden in de zaak. “We zijn heel gelukkig met het eindresultaat”, vertelt Gea, “het begint natuurlijk al met de tekeningen van het pand. Iets moet bij je passen en we hebben al een lange historie als beddenspeciaalzaak in Harderwijk. We zijn iets van locatie veranderd en zitten nu eigenlijk op een nog beter punt. Het pand is belangrijk, de inrichting is waar het echt om gaat. Daar zijn we echt in geslaagd. Het kleurenspel in de zaak klopt gewoon. We brengen een mooie collectie in een prettige setting”.
 

“We waren op zoek naar Eerlijke en Natuurlijke Materialen”

 
Ik vraag hoe ze tot de keuze voor de Natuursteenstrips zijn gekomen. Cornelis legt dat graag uit: “Voor het hele project waren we op zoek naar eerlijke en natuurlijke materialen. Deze ondersteunen de sfeer van de vele Zweedse beddenmerken die bij Slaaphof te vinden zijn. Staal, hout en steen zijn de basiselementen geworden van het ‘podium’ voor de beddenverkoop. Omdat de trap zich niet in het midden van de zaak bevindt, maar tegen de wand, was het belangrijk om toch de routing naar boven te begeleiden.  Hier bevindt zich het grootste deel van het assortiment. De geel kwartsiet Natuursteenstrips komen hier werkelijk geweldig tot hun recht. Deze lichte, warmbeige en iets gemêleerde steen zorgt met de mooie lichtval in het trappenhuis voor een  aanlokkelijke routing. Een andere optie was eventueel een houtstrip van sloophout, echter we kozen met de Natuursteenstrips voor duurzaamheid, een beter kostenplaatje en absoluut ook voor de lichtere kleurstelling”. Tussen de bedrijven door maakt Henk even tijd vrij om vol trots over de nieuwe Slaaphof te vertellen. Eerst complimenteer ik hem met de prachtige zaak en hij schuift de credits direct door naar Cornelis. We besluiten met een lach dat teamwerk geleid heeft tot dit resultaat. De vraag die niet kan uitblijven is uiteraard hoe iemand in deze onzekere tijden de stap tot volledige nieuwbouw durft te zetten. Henk licht toe: “het is niet zomaar een stap uit het niets. We zitten al zo lang hier in Harderwijk en waren echt toe aan een vervolg. We kregen weleens te horen dat we af en toe een beetje ouderwets aandeden. Misschien zijn we ook wel niet van dat hele moderne, maar we weten wel wat mooi is in onze branche en in deze zaak hebben we de gelegenheid om al die bijzondere merken op een geweldige manier te presenteren. Het is uiteraard een hele stap, maar ik heb al zoveel meegemaakt in mijn leven dat ik heel nuchter en realistisch ben en zeer bewust dat levensgeluk in andere dingen schuilt. Het mogelijke economische risico durfden we wel aan. We zijn trots op onze prachtige moderne zaak waar voor iedereen passende keuzes te maken zijn op beddengebied. We zijn enorm enthousiast over onze collectie die hier op onnavolgbare wijze wordt gepresenteerd. De overgang van de ene naar de andere zaak was gelukkig binnen ongeveer drie weken een voldongen feit, mede dankzij ons fantastische team van medewerkers.


“Natuursteenstrips in het Trappenhuis Werken:
Negen van de Tien mensen gaan naar Boven”


“Het trappenhuis met de Natuursteenstrips hebben we bewust op deze manier uitgelicht. Bij het zitje en de haard onder de trap is de verlichting heel sfeervol en passend bij het robuuste sfeertje. De trap is heel helder verlicht. Het hoeft niet alleen maar mooi te zijn, het moet ook een middel zijn om mensen naar boven te laten gaan. Dat werkt uitstekend. De meeste mensen gaan inderdaad boven kijken. Er is veel interesse in de steen op de muur; mensen vinden het mooi en voelen er automatisch aan. Het is echt het verbindende element tussen beneden en boven geworden. “Het zetwerk is uitbesteed aan een lokale tegelzetter”, vertelt Cornelis, “die een knap staaltje werk leverde in het metershoge trapgat. Al met al denk ik dat hij en een collega in 10 mandagen ongeveer 100 m2 hebben verwerkt. In het trappenhuis werkten ze op een stenen ondergrond en om een scheidingswand op de tweede verdieping te realiseren werd gewerkt op watervast berkenhouten multiplex dat eerst met een primer is voorbehandeld. Met een goed lijmadvies is praktisch elke ondergrond geschikt of geschikt te maken. De zetter vond het werk goed te doen” De klanten blijven binnenkomen. Henk en Gea zijn allebei alweer druk met uitleg geven. Samen met Cornelis loop ik nog een rondje door de zaak. Er hangt een prettige kalme sfeer die uitnodigt tot rondkijken. De kleuren van de inrichting maken het tegelijkertijd vrolijk. De zaak is op en top verzorgd. Elk beddenmerk heeft een eigen plek en een uitgesproken eigen identiteit. Toch is er een geweldige eenheid in het winkelbeeld. Ik neem afscheid en kijk nog even in de hoek bij de mooie collectie beddengoed, badlakens en badjassen. Het is dat ik aan het werk ben, maar anders had ik graag nog langer rond gekeken. Als ik aan een nieuw bed toe ben, weet ik dat ik bij Slaaphof zeker een keuze zal kunnen maken.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten