backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenpanelen buitenmuren Modern omdat er geen voeg is! Terug

Steenpanelen

Handig paneel, sneller te plaatsen!

 

Met het uitgangspunt een stoer en toch landelijk huis te bouwen dat passend is in een woonwijk met verschillende bouwstijlen, wilde de opdrachtgever absoluut echt Natuursteen verwerken. De Architect bracht hun ideeën samen in het ontwerp voor deze woning van het zogenaamde "schuurtype". Verzinkt staal, hout en Natuursteen in een prachtige combinatie. Hieronder een drieluik over de ervaringen van de opdrachtgever, Architect en uitvoerder. Lees verder onderaan de pagina.


Nieuw in ons Assortiment: Steenpanelen Puzzle, kijk verder!


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Steenpanelen Brons Rustiek Kwartsiet

De klant heeft zichzelf georiënteerd op Natuursteen. Wat is er op de markt verkrijgbaar en wat kiezen we dan? Alle opties voor Natuursteen waren te vinden bij The Flagstone Company. Nadat een medewerker van The Flagstone Company uitleg had gegeven over de bijzonderheid van het Steenpaneel, viel hierop direct de keuze. Steenpanelen zijn panelen van ongeveer 60 x 20 cm breed en zijn door de z-vorm eenvoudig plaatsbaar. Steenpanelen verschillen ten opzichte van Natuursteenstrips omdat de panelen zwaarder zijn gebouwd in een cement-bewapend frame. Hierin is geïntegreerde verankering in mee genomen zodat het materiaal goed op de wand kan worden bevestigd in verband met het gewicht. De afweging was tussen de Oranje Kwartsiet (meer oranje van kleur) en Brons Rustiek Kwartsiet  (meer aardetinten). De keuze viel op de laatste omdat deze in de beleving van de klant het beste paste bij de combinatie met het hout en staal dat ook bij het huis gebruikt zou worden. Met deze input en met de offerte op zak, ging de opdrachtgever naar hun Architect

Het Zetwerk van de Steenpanelen

Jan Houweling van Architektenburo Houweling is verantwoordelijk voor het samenbrengen van de ideeën in het uiteindelijke ontwerp. In het schetsontwerp was van meet af aan sprake van Natuursteen. Op basis van een aantal monsters, ook van de kozijnen, de gevelafwerking en het metselwerk werd gekozen voor de Steenpanelen, die hiermee het beste harmonieerden. Het ontwerp werd voorgelegd aan de welstandscommissie en deze was zeer te spreken over het plan. De Gemeente was blij met dit type huis voor deze locatie. Het Architektenburo nam ook de bouwbegeleiding voor zijn rekening. Er is gekozen voor een traditionele bouwer, vanwege het vakmanschap en de flexibiliteit.Bouwbedrijf Coen Schiereck uit Zevenhuizen schakelde ZZP-er Jan Slingerland in om de bijna 60 m2 Steenpanelen aan te brengen. Van origine is Jan metselaar en tegelzetter, maar het zetten van de Steenpanelen was nieuw voor hem. Het uitgangspunt is een goede uitgelijnde basis aan de onderzijde, waarbij Jan ook rekening hield met hoe hij het mooiste onder de dakgoot kon eindigen. Het verankeren was eenvoudig omdat in de panelen een geïntegreerde verankering verwerkt is (door middel van 2 ringen) die aan de muur vast geboord kunnen worden. Verder is er verlijmd met ARDEX X77. Het werk verliep snel en probleemloos en was zeker niet zwaar zoals weleens gedacht wordt. Al met al een prachtig werk om uit te voeren met een bijzonder mooi resultaat.


Bekijk alle mogelijke Steenstrips en Toepassingen!

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten