backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips duurzame Villa Houtskelet, isolatie en Geopietra Terug

Steen en hout als basis-elementen

Ontwerp: De Stijll Buro voor Bouwen

 

Een doelstelling van ons Flagstone Magazine is mensen optimaal te inspireren. Dus zoveel mogelijk verschillende verhalen over Stenen, vele uiteenlopende projecten, bouwvormen en vooral toepassingen. Wij zijn onder de indruk van dit project en het verhaal van Harry en Loes. Zij hebben deze kavel, te midden van de landerijen in 2013 gekocht en wilde eigenlijk een moderne ‘blokkendoos’ bouwen, maar dat pakte toch iets anders uit. Op deze unieke plek heeft een afgebrande boerderij gestaan. In de crisistijd 2008-2009 hadden Harry en Loes al een oogje op de grond maar na een bieding ging dit niet door. Men kwam niet bij elkaar. De eigenaren kwamen echter toch later op het bod terug en dat heeft ertoe geleid dat het perceel in 2013 alsnog in handen kwam van deze familie. Het eerste plan werd door de gemeente niet goedgekeurd. Een volledig platte bouw werd niet toegestaan. Daarom besloot Harry te denken aan een specifieke vormen. De materialen hout en Steen waren daarbij belangrijk. Lees onderaan de pagina verder.
 


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Geopietra Muren zowel binnen als buiten


Samen met zijn vrouw en Gerd Reitsema, Architect (De Stijll Buro voor bouwen, Ruimte en Milieu) in Hoogeveen kwamen zij tot dit bijzondere ontwerp. Het uitgangspunt is duurzaam, onderhoudsvrij en rolstoelvriendelijk. De basis van het pand is houtskeletbouw waarbij isolatie van 30 cm is toegepast. Een project dat energie neutraal, zonder gasleiding en zonnepanelen op het dak is uitgevoerd. De vloerverwarming wordt door middel van de luchtwarmtepomp verwarmd. De aannemer, bouwbedrijf van Egten, is met zorg omgegaan met het verwerken van de Steenstrips en heeft één medewerker hiervoor vrijgesteld zodat deze voldoende tijd had om het serieus en met aandacht te plaatsen. En dat is goed terug te zien. De eenheid in het patroon is mooi en rustig. Plaatsen blijft een vakwerk, dus de tijd die aan het plaatsen wordt besteed, is essentieel. Ook in de kamer zijn Steenstrips op de open haard verwerkt. Het idee voor de Steenstrips werd opgedaan na de vele vakanties in Frankrijk en Italië. Al met al voelt dit mooie huis aan als een warme jas. Ik zou - als bewoner - er ook meer dan gelukkig en trots mee zijn!”
Steenstrips in alle soorten en maten

Steenstrips binnen en buiten gebruiken: een aanrader!


"Deze landelijke villa is modern gebouwd en heeft veel natuurlijke elementen. De Steenstrips maken daar deel van uit. Het is dan ook leuk om te zien dat de Steenstrips terugkomen bij de entree, in het huis bij de open haard en buiten bij de veranda. Zo zijn de Steenstrips door de hele woning heen doorgevoerd wat de geloofwaardigheid (van pure natuurstenen muren) compleet maakt!"

The Flagstone Company is gespecialiseerd in Steenstrips!

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten