backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Natuursteen op isolatie Abitasistema is een gegarandeerd systeem! Terug

Geopietra en Strikotherm gevelisolatie

 Energiebewust bouwen met gevelisolatie en Steenstrips

Strikolith is van oudsher bekend van de mooie stucmaterialen en sierpleisters. Daarnaast is Strikolith al vier decennia toonaangevend op het gebied van gevelisolatie en -renovatie. Er zijn drie merken die Strikolith voert:  Strikolith voor gevel- en plafondafwerking (zoals sierpleisters, design-producten, afbouwverven, gipsen, plamuren, etc.). Strikotherm voor gevelisolatie en gevelafwerking (denk hierbij aan EPS, RESOL en houtvezel). En Bofimex is duurzaam en ecologisch in de restauratie. In Nederland bouwen we sinds jaar en dag met een spouwmuur, waarmee de lucht in de spouw voor de benodigde isolatie moet zorgen. Door het bouwen anno nu wordt er steeds minder vaak gebruik gemaakt van bakstenen. Sinds vele jaren ziet men, met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland dat er gebouwd wordt met een buitengevel waar isolatiemateriaal wordt afgewerkt met een stuclaag, vaak in diverse kleuren. Naast stucwerk op isolatie zijn er ook nieuwe mogelijkheden om de muren af te werken met steenstrips, verkrijg­baar in tientallen formaten en kleuren. Abitasistema is een gegarandeerd systeem van het merk Geopietra steenstrips op Strikolith isolatiemateriaal.
 

Samenwerking Strikolith, Geopietra en The Flagstone Company

Sinds 2015 zijn Geopietra, The Flagstone Company en Strikolith een nauwe samenwerking aangegaan voor het verwerken van gereconstrueerde stenen op isolatie in de Nederlandse markt. Dit systeem ‘Abitasistema’ is een door beide leveranciers uitgebreid getest systeem.
 

Direct op zoek naar het assortiment Steenstrips? Klik dan hier!


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Strikolith - Strikotherm gevelisolatie

Ruim 40 jaar geleden breidde Strikolith zijn assortiment uit met Strikotherm gevelisolatiesystemen. Strikolith is een van de eerste leveranciers van gevelisolatie in Nederland. Met de ondertussen jarenlange ervaring weten we elk project tot een succes te brengen. Onze adviseurs hebben talloze adviezen op het gebied van gevelisolatiesystemen uitgebracht bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het belang van gevelisolatie wordt steeds meer mensen duidelijk. Isoleren vermindert niet alleen het energieverbruik (lagere stook- en koelingskosten), maar verhoogt ook het thermische comfort. De Strikotherm gevelisolatiesystemen zorgen voor een behaaglijk en evenwichtig woonklimaat. In de winter door een hoge wandoppervlaktetemperatuur en in de zomer door een aangenaam koele woonruimte. Een Strikotherm gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in. Het vormt de ‘jas’ van het gebouw. Gevelisolatie is de isolatiemethode met het hoogste rendement. Mogelijke koudebruggen bij kritische detailpunten zoals de fundering, isolatie-aansluitingen en buitenhoeken vormen geen probleem meer. Strikotherm gevelisolatie is een samengesteld gevel­systeem dat bestaat uit een hoogwaardige isolatieplaat, een spanningsverdelende mortelweefsellaag en een decoratieve, beschermende eindafwerking. Het succes van gevelisolatie valt of staat met de op de situatie afgestemde keuzes van het ontwerp, systeemcomponenten en de afwerking. Dat een dergelijk isolatiesysteem leidt tot uitstekende resultaten ligt voor de hand.

De magische driehoek: Strikolith, The Flagstone Company en Geopietra

Stefan van Strien, algemeen directeur van Strikolith, vertelt enthousiast: “Je kan zeggen dat het een cliché is, maar samen sta je echt sterker. The Flagstone Company en Strikolith vullen elkaar goed aan. Begin 2015 zijn we begonnen met onze samenwerking: eerst nog voorzichtig aan elkaar snuffelen, vervolgens uitvoerig kennis gemaakt met de collega’s met wie veelvuldig contact is. Claudia Koppenhagen is voor ons ‘de schakel’ met The Flagstone Company. Als projectadviseur heeft zij veel contacten met architecten en weet als geen ander hoe onze gevelisolatiesystemen zijn opgebouwd en kunnen worden toegepast. En waar nodig kan zij het ijs breken en alle voordelen van het concept benoemen. Maar vooral ook luisteren naar mensen, begrijpen wat men wil en wensen vertalen in concrete oplossingen. Inmiddels zijn Strikolith en The Flagstone Company bij elkaar kind aan huis: trainingen worden wederzijds gevolgd, van elkaars locatie wordt gebruik gemaakt en er is veelvuldig contact. We krijgen al zo veel aanvragen en positieve reacties. Echt hartverwarmend en stimulerend. Samen met The Flagstone Company zien wij een grote toekomst voor Strikotherm en Abitasistema in Nederland. Huizen zoals Fred Flintstone zou bouwen, volledig van robuuste natuurstenen, zul je in Nederland niet snel aantreffen. Maar wel de combinatie gereconstrueerde natuurstenen met mooi stucwerk. En dat alles op een geïsoleerde gevel van Strikolith. Want laat één ding duidelijk zijn: nu en in de toekomst zal de bouw duurzamer moeten gaan werken en duurzame producten moeten opleveren. Hoogwaardige isolatie en daarmee een laag energieverbruik sluiten daar goed op aan. En dat kan, nee dat moet, er geweldig uit zien!”

Claudia Koppenhagen is reeds 21 jaar werkzaam in de bouwbranche op het gebied van verkoop en marketing. Daarbij staan markt­ontwikkeling en innovatie op gebied van duurzaamheid, marktverbreding en services in een hoog vaandel. Voor zowel de B2B als de B2C-markt voor woning- en utiliteitsbouw. Claudia gaat geen enkele uitdaging uit de weg; voor elk complex vraagstuk is een oplossing. Samen sparren over de perfecte oplossing om het gewenste esthetische beeld te creëren op zowel technisch als bouwkundig vlak waarbij detaillering zeer van belang is, is haar passie. Samen staan we sterk! "Door de unieke samenstelling, de bijzonder esthetische verschijning van de gereconstrueerde steenstrips van Geopietra en de unieke opbouw en structuur van de gevel­isolatiesystemen van Strikolith worden de kritische punten versterkt. Wat voorheen niet mogelijk was, is nu goed haalbaar: mooie, natuur­getrouwe stenen op gevelisolatie. Het is voor mij een mooie uitdaging om de ‘schakel’ te zijn tussen Strikolith en The Flagstone Company. Het aan elkaar knopen van alle voordelen van gevelisolatie met die bijzondere eigenschappen van de Geopietra stenen. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over de systemen, maar met name over de mensen die er mee werken, die het willen kopen en die het voor gaan schrijven. Architecten bijvoorbeeld” aldus Claudia. "Voor mij is de charme en kracht van dit systeem de combinatie van een glad en/of gestructureerd geïsoleerde buitengevel, die in vrijwel elke kleur en structuur verkrijgbaar is, met de moderne en soms ook pittoreske afwerking van Geopietra. En weet dat elke gewenste isolatiewaarde mogelijk is tot een Rc-waarde* van 10 en waar nodig nog hoger. Dus qua bouwtechnische eisen is ons Strikotherm isolatiesysteem in combinatie met Geopietra goed toepasbaar voor de eisen van het Bouwbesluit van 2015 (even technisch: een EPC* van minimaal 0,4) alsmede de toekomstige ontwikkelingen en de verhoging hiervan. Het bijzondere van de Geopietra afwerking is dat er geen repeterend patroon in zit; het ziet er echt uit als natuurlijke stenen. Kortom, een magische driehoek waarbij innovatie en ontwikkeling voorop staat, is de samenwerking tussen The Flagstone Company, Geopietra en Strikolith.”  
* U kunt contact met ons opnemen voor een indicatieve Rc-bere­kening van uw gewenste constructie.  Rc-waarde = Warmteweerstand van een volledige constructie uitgedrukt in m2 K/W. EPC = Energie Prestatie Coëfficiënt: hoe beter je een woning maakt m.b.t. isolatie, ventilatie, installatie hoe minder energie je nodig hebt om de woning comfortabel warm te houden en in de zomer aangenaam koel. De hoeveelheid energie die nodig is om de woning te verwarmen/koelen, wordt gewogen en uitgedrukt in een EPC-cijfer. Kortom hoe hoger de Rc-waarde hoe lager en beter de EPC-eis wordt. 
 

Abitasistema


Het thema isolatie hangt sterk samen met duurzaam bouwen en hiermee scoren de steenstrips van Geopietra hoog. Naast het belangrijke energiezuinige aspect, is het nieuwe bouwen op isolatie meestal goedkoper. Het is een gegeven dat gemiddeld 40% van de totale energie­consumptie verbruikt wordt voor het verwarmen van gebouwen en woningen. Daar bovenop heeft onderzoek uitgewezen dat tot wel een derde van deze energie verloren gaat als gevolg van slechte isolatie van wanden en daken. Met de enorm gestegen energieprijzen (en die zullen de komende tijd zeker niet gaan dalen) is het besef enorm versterkt om onze huizen en gebouwen energiezuiniger te maken. Voor u als huiseigenaar is een besparing van 70 tot 90% mogelijk op de energiekosten als u investeert in een goede isolatie. Daar draagt het gegarandeerde systeem van Abitasistema aan bij. Met een enorme verbetering van het leefklimaat en dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen is een lange levensduur gewaarborgd en daarmee een verhoging van de waarde van uw woning.

 

Onbeperkte mogelijkheden voor gevelrenovatie en nieuwbouw

Abitasistema
U kunt met het merk Geopietra kiezen uit een collectie van 37 modellen in 3 tot 7 verschillende kleuren. Afwerking volgt met Geobi, het voegmateriaal dat ook gemengd is met lavasteenkorrels. Hiermee krijgt de voeg eenzelfde isolerende werking als de steen van Geopietra. Immers het totale oppervlakte van de voeg bedraagt tot soms wel 25% van het totale oppervlakte. Wat dit systeem zo uniek maakt, is dat het natuurlijk uitstekend toepasbaar is bij nieuwbouw, maar zeker ook bij renovatie. Op bestaande constructies kan dit systeem prima geplaatst worden, waarmee de hele gevel van een te renoveren woning in één keer niet alleen zeer goed geïsoleerd wordt, maar ook nog eens op een eenvoudige wijze van een volledig nieuwe look kan worden voorzien.  Indien gewenst, kunnen wij u in contact brengen met architecten en / of zetters die u hierin kunnen assisteren. Als u de showroom van The Flagstone Company in Vaassen bezoekt, dan kunnen wij u van meer informatie voorzien. Zo beschikken wij ook over een display waarop Abitasistema zichtbaar is. Tevens kunt u de Abitasistema-gids (met uitgebreide informatie over de systeembouw) bij ons aanvragen. Bel ons:. +31 578 56 00 48.

 

 

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten