backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips buitengevel Langerekte Steenstrips! Terug

Witte accenten - stenen vlakken

Een ontwerp van Marco van Veldhuizen

 

Marco van Veldhuizen is een bijzondere ondernemer. Zijn passie voor ontwerpen, heeft hij 8 jaar geleden omgezet in een mooi eigentijds bedrijf. Het jonge ontwerpbureau heeft onlangs een naamswijziging ondergaan van 100% ontwerpers naar Marco van Veldhuizen, Interior - Architecture. Uit alle opdrachten die Marco en zijn team realiseren, vloeien vaak ook interieuropdrachten voort (bij 60% van de projecten is dit het geval). Steeds vaker komt hierbij ook het tuinontwerp aan de orde. Bij het huis van Marco is ook een rieten dak toegepast. Om het moderne in het ontwerp te versterken, heeft hij - bij zijn eigen woning - niet gekozen voor de afwerking van traditionele dakpannen op de nok van de rieten kap, maar juist voor een zinken afwerking hetgeen voor rust zorgt. In sommige van zijn ontwerpen, is het dak enkel een omlijsting van het moderne huis eronder, en als een soort overkapping over het huis heen gebouwd. Licht en verlichting spelen bij de ontwerpen een belangrijke rol alsook de speelsheid van de diverse doorkijken (diepte). De toegepaste vormen en materialen zorgen voor een balans en rust. Lees onderaan de pagina verder.
 

Geïnspireerd geraakt, bekijkt u dan hier het volledige assortiment steenstrips.


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Exterieur, interieur en tuinplan zijn in harmonie met elkaar


Kolommen en open houtwerk worden consequent doorgevoerd. Marco en zijn team ontwerpen ook zeer strakke villa’s, waarbij het belangrijk is dat de diverse elementen met elkaar in evenwicht zijn. De kleuren zijn warm. Veelal wordt er gecombineerd met zwart/grijze tinten, soms in combinatie met stucwerk en Steenstrips Verder is het opvallend dat er veel glas wordt toegepast in de ontwerpen vaak tot in de nok doorgevoerd. Uitgangspunt voor alle opdrachten is het streven naar een totaalconcept, waardoor exterieur, interieur en tuinplan steeds in harmonie met elkaar zijn en stijlbreuk in het ontwerp wordt voorkomen. De wetenschap dat er één aanspreekpunt is vanaf het begin van het project tot en met de complete inrichting van het pand, geeft opdrachtgevers een geruststellend gevoel. Marco en zijn team verzorgen het exterieur en interieur van (nieuwe) villa’s en utiliteitsbouw, hotels en klinieken (waaronder de Bergman Klinieken), maar ook verbouwingen waarbij veel aandacht wordt geschonken aan materiaal- en verlichtingsplannen en kleuradviezen. 
 
Tijdens mijn bezoek aan het kantoor van Marco, zie ik direct de laatste editie van Eigen Huis & Interieur op het bureau liggen. In deze editie is veel aandacht geschonken aan Marco zijn eigen woning, tuin en kantoorruimte. In de nieuwe ontwerpen van Marco zien wij steeds vaker de toepassing van Geopietra Steenstrips terug. In één van de laatste projecten is dit ook toegepast en het resultaat is prachtig geworden. Het toeval wil dat de eigenaresse van dit bijzondere ontwerp een familielid is. In eerste instantie lag er voor dit project het plan om een zomerhuis te ontwerpen. Zoals Marco verwoordt: “Stoer, en licht maar niet te gelikt. Modern maar niet steriel. Daarom heb ik gekozen voor grove keien. Wij krijgen veel reacties op het huis. Het is modern maar toch ook mooi. Het huis heeft maar liefst 1900 kub inhoud. De ruimtes lopen in elkaar over. Het is zeer ruimtelijk ingedeeld; je kunt feitelijk alle kanten opkijken. Binnen en buiten is met elkaar verbonden en dezelfde materialen worden doorgezet in de veranda in de tuin.
 
De entree is het verbindende element tussen het woonhuis en de garage. In eerste instantie zou het transparant worden maar dat is later veranderd in verband met optimale privacy. Marco wil de Geopietra Steenstrips graag bij nieuwe ontwerpen doorvoeren, omdat het past bij zijn stijl en zeer in harmonie is met de materialen die hij vaak gebruikt. Hij laat mij met trots al veel nieuwe ontwerpen zien. Hmmm, het is toch jammer dat ik hier nu ben om een interview te schrijven…

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten