backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips-Nederlandse-Antillen The Flagstone Company levert Internationaal! Terug

Michael Durgaram

"Ontwerpen waarbij je het gevoel hebt onderdeel te zijn van binnen en buiten"Michael Durgaram startte na zijn afstuderen aan de TU Eindhoven zijn loopbaan bij de Architectengroep in Amsterdam. Al snel richtte hij zijn eigen bureau “Michael Durgaram Architecten” op. Met zijn betrokken team werkt hij aan uiteenlopende projecten in Nederland en in het buitenland. Naast het ontwerp en de realisatie van nieuwbouwprojecten, houdt het bureau zich ook bezig met creatieve verbouwingen en grote renovaties. Verder is Michael bekend van het programma Huizenjacht van SBS-6 waar hij als adviseur/architect bij betrokken is. "Ik ben nog echt een architect van de pen en het potlood. Al schetsend komen ideeën tot leven;  het is voor mij als denken met mijn handen. Het beginstadium van een project is heel ambachtelijk. Middels veel schetsen en maquettes probeer ik het project letterlijk in mijn vingers te krijgen. Daarna werken we het project helemaal uit met de computer. Mijn doel is om gebouwen te ontwerpen waarbij je het gevoel hebt als je binnen bent dat je onderdeel van buiten bent en vice versa." Lees onderaan de pagina verder.
 

Bekijk alle Soorten Natuursteenstrips!


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Hoe zijn de Natuursteenstrips in het project op Curacao toegepast?


Het werk van Braziliaanse Architecten inspireert me enorm. Het is mooi om te zien hoe zij het modernisme een eigen draai hebben kunnen geven. De oude meester Oscar Niemeyer, maar ook de nieuwe generatie architecten zoals Marcio Kogan, Bernardes Jacobsen en Isay Weinfeld maken mooie werken. Ook komt de inspiratie voort uit de bewondering voor het werk van Architectenburo WOHA uit Singapore en de Nederlandse architect Koen Velsen. Dit woonhuis is gelegen in de prachtige woonbuurt Jan Sofat op het eiland Curaçao. Het uitzicht vanaf het terrein is spectaculair. De drie uitzichtpunten, te weten op de Tafelberg, de St. Barbarabaai en de Caracasbaai, zijn optimaal benut in het ontwerp. Het klimaat en het uitzicht waren leidende aspecten in de ontwerpfase. De opdrachtgevers waren zeer geïnspireerd door hun vele reizen in het Verre Oosten en wilden dit ook in het ontwerp terug laten komen. Mede door de gedrevenheid, de enorme betrokkenheid en passie van de opdrachtgevers is het eindresultaat zeer geslaagd. In dit prachtige project op Curaçao is het gebruik van Natuursteenstrips gedoseerd en gebruikt op strategische plekken in het ontwerp. Het geeft een zeer natuurlijke, warme verrijking van de sfeer in de ruimte.  De stenen die we hebben gebruikt hebben exact dezelfde kleur als het gesteente waar het huis op gebouwd is. We konden deze lokale steensoort niet gebruiken aangezien deze te poreus is. De Natuursteenstrips van The Flagstone Company boden hierbij de uitkomst. Een samenstelling van de robuuste siersteen, een warmgrijze terrazzo vloer, red cedar plafond, witte muren en grote houten deuren en kozijnen, maken de woning tot een harmonieus geheel. De finishing touch is gedaan door Eric Kuster. De prachtige inrichting sluit naadloos aan op het ontwerp van de woning. Al met al is het een zeer harmonieuze villa geworden. Op dit ogenblik zijn we bezig met een heel leuke nieuwbouwopgave in Almere. Een kinderrestaurant met daarboven kantoorruimte en een woning. Daarnaast lopen er verschillende nieuwbouwopdrachten voor woonhuizen en creatieve verbouwingen in heel Nederland. Door verschillende publicaties over de villa in dit artikel in internationale vakbladen, krijgen we ook steeds meer opdrachten voor luxe villa’s in het buitenland."
 

Hoe kijk jij aan tegen wandbekleding van Natuursteen?

%3

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten