backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips schoorsteen en plint 'n stoer huis Terug

Huizen zoals in Canada en Amerika

Amerikaanse stijl: karaktervolle Natuurstenen

 
​Bas  Weijmans is zijn hele leven al druk met het bouwen van houten luxe woningen; de zogenaamde Loghomes. Loghomes Nederland heeft jarenlange ervaring in Europa,  Canada en Amerika. Nadat Bas zelf een lange tijd in Canada gewoond had, is hij bij terugkomst in Nederland met Houtkompas gestart omdat het hem opviel dat er in Nederland en de Benelux weinig bedrijven waren met de specialisatie van Finse en Canadese woningen. Via onze website Natuursteenstrips.nl hebben de relaties van Bas: Ankie en Jan-Willem, een Flagstone Magazine aangevraagd en zijn vervolgens uitvoerig in onze showroom op zoek gegaan naar de beste optie. Ankie en Jan-Willem hebben een loghome met zeer brede balken. Het hele karkas van deze villa is vooraf neergezet in Litouwen. Aldaar hebben zij ter plekke de onderbouw bekeken en goedgekeurd. De woning is duurzaam, de buitengevels hebben een RC waarde van 4,5. Boven (het dak) zal het de 10 halen. De gehele woning is van grenen balken gemaakt. De dikte is verzwaard ten opzichte van het standaardpakket. Het ontwerp is uit hun eigen hand. Voor een lange levensduur tekent Bas in het ontwerp van de bijzondere houten huizen altijd de eerste 30 á 40 cm (de zogenaamde plint) met Steenstrips, zodat de woning aan de onderzijde geen last heeft van spatwater. Daarnaast versterken de elementen hout en Steen elkaar. Voor de bouw is eerst een betonnen plaat gestort. Toen deze gedroogd en bouwklaar was, werd het huis in nog geen drie weken gebouwd. Dat wil zeggen: alles dicht en casco.

 

Alle soorten Steenstrips


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Een voegspecialist heeft de Steenstrips gevoegd


Jan-Willem is na het bezoek aan onze showroom overtuigd geraakt om de Steenstrips zelf te plaatsen. Eerst op een onopvallende plaats, samen met een tegelzetter. Het voegen, viel hem wel wat zwaarder en daarom heeft hij voor de eindafwerking een voegspecialist benaderd. Het geheel is zeer mooi geworden. De karaktervolle Rocks Akkron met ARDEX GK grijs-voeg zijn toegepast op de open haard en schoorsteen buiten, tevens op de onderplinten van het huis en de luxe garage. Het leven in een loghome is gezonder dan het leven in een gewone stenen woning door onder andere de vochtregulerende werking. Een houten woning neemt het teveel aan vocht op en bij te droge lucht zorgt het hout voor 'n gelijkmatige constate vochtigheidsgraad in huis. Daarnaast is hout een uiterst duurzaam materiaal. Een levensduur van enkele honderden jaren is lang geen uitzondering. De loghomes zijn een lust voor het oog en ook een genot om in te wonen.

Een plint met Natuurstenen vind ik belangrijk


"Het liefst teken ik, bij het ontwerp van onze loghomes, Steenstrips in voor de onderplint. Dit in verband met het eventuele spatwater. Het terug laten keren van dit stenen detail (bijvoorbeeld in de schoorsteen of onder de veranda) is sfeer versterkend. Je ziet dit soort details ook heel veel in het buitenland. Ikzelf en mijn relaties zijn er zeer enthousiast over!"
Bas Weijmans, Loghomes Nederland

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten