backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips plaatsen Kies een geschikte ondergrond! Terug

Steenstrips plaatsen

Eerst de vloer realiseren, daarna de wandbekleding!

 

Voordat men Geopietra Steenstrips op de binnenmuur of buitenmuur gaat plaatsen, is het belangrijk dat eerst de ondervloer opgeleverd wordt. Dit betekent dat als er een ondergrond wordt gestort, deze eerst voldoende moet drogen. In de voorbeelden plaatst men aansluitend een Flagstonevloer. Als de vloer klaar is, kan men starten met de wand. In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Wedi-platen. Dit zijn lichte platen, isolerend, bewapend en voorzien van een cementgebonden ondergrond. Wedi-platen zijn duurder dan gipsplaten maar zijn in meer omstandigheden bruikbaar. Voor meer informatie over de toepassing van Wedi-platen bezoekt u de website: www.wedi.nl. Voor buiten (regen onderhevig) dient u andere cement- gebonden platen te gebruiken. De platen worden vastgezet met schroeven en ankers. De Flagstonevloer wordt volledig uitgelijnd en aansluitend afgevoegd met ARDEX GK grijs.
 

Steenstrips zelf plaatsen is Leuk, welke Steenstrip kiest u?


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Werkbeschrijving Geopietra Steenstrips


Alvorens men aan de slag gaat met de wandbekleding (Geopietra Steenstrips) wordt eerst de ondergrond beoordeeld. Volgt u hiervoor de Technische Handleiding van Geopietra welke op www.natuursteenstrips.nl te downloaden is. Geopietra kan feitelijk op iedere ondergrond worden verwerkt. Soms met een kleine voorbewerking. In vele gevallen gebruikt men een glasvezelnet met bijbehorende pluggen om eventuele krimp te voorkomen. Dit glasvezelnet kan door The Flagstone Company geleverd worden. De wanden worden voorgestreken met Geocoll. Met Geocoll kan men de ondergrond voorlijmen - mits geschikt en draagkrachtig. Geocoll is een cementgebonden product. Dit betekent dat de ondergrond moet kunnen hechten met cement.  Zodra u de Steenstrips uit de verschillende dozen uitpakt, heeft u nog geen inzicht welke - geweldige - impact de steen heeft. Dit beeld vormt zich nadat u de eerste stenen gaat sorteren. De muur moet zogenoemd “groeien.” Belangrijk is dat u de handleiding goed opvolgt en ook af en toe zorgt dat de muur niet teveel danst. Hiermee wordt bedoeld dat het - voor sommige stenen - belangrijk is om de 30-40 cm een horizontale lijn te plaatsen. Op de foto linksonder ziet u dat terug. Voor ronde stenen is dit minder belangrijk. Hoe langwerpiger een steen, hoe meer u hiermee rekening dient te houden. Wij adviseren u te allen tijde niet uit alle dozen tegelijk te werken. Wij merken dat er dan teveel gesorteerd wordt waardoor men met de uiteindelijke hoeveelheid niet uitkomt.


Voorbeeld: gaat u 10 m2 plaatsen, werk dan maximaal uit twee á drie dozen tegelijkertijd. Mengen vanuit deze dozen is altijd aan te raden. In het werk blijkt dat u bewust Steenstrips mag breken. Ook al is Geopietra niet door en door gekleurd dan wordt er in dit geval gevoegd tot de breuklijn. Dit is een zelfde werkwijze als bij puur natuursteen. Grote stenen worden vaak onder toegepast als ware ‘zijnde’ het fundament. Dit neemt niet weg dat de verdeling van de formaten in de muur wel enigszins evenwichtig dient te zijn. Hetzelfde geldt voor de hoekstenen: enkele grote onderaan gebruiken. U kunt hiermee ook de muur voorlijmen. U brengt zowel lijm op de muur alsop de Steenstrip aan. De Steenstrip dient volledig en dik te worden ingezet. Zorg ervoor dat er geen lijm aan de voorkant van de steen terecht komt. Het is het beste om schoonmaken te voorkomen (water kan een cementwaas veroorzaken). Gemiddeld verbruik van de lijm: 9 kilo per m2. 1 zak Geocoll weegt 25 kilo. Advies is niet te veel aanmaken in één keer. De muur groeit en u ziet steeds meer resultaat.  Belangrijk is dat u een mooie compositie maakt en durft te zetten.Houdt u er rekening mee dat de steenstrips in natte conditie aankomen. De steenstrips zijn verpakt in sterke (minder ademende) dozen. Dit zorgt ervoor dat het droogproces bewust vertraagd wordt. Zoals eerder aangegeven gaat het hier om een gereconstrueerde steen, bestaande uit verpulverd lavasteen en natuurlijke toevoegingen zoals cement. Doordat de steen soms nat aankomt, heeft het product na het zetten een droogtijd van ongeveer 3 tot 6 weken voordat het volledig op de kleur uitkomt. Voor het zetten heeft dit verder geen gevolg. Zodra men de Geopietra Steenstrips ontvangt, kan men deze direct binnen of buiten verwerken. Et voilá. Een Zuid-Europese buitenmuur onder de veranda dankzij de Geopietra Steenstrips en het zetbedrijf Het Flagstonehuis.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten