backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips van binnen naar buiten Futuristische villa Terug

Geopietra Montepanel: kijkend naar de Jaren '50

Ontwerp: Architect Hans Arends

 

Op de plaats waar ooit een klein huisje stond, is binnen de regelgeving en met medewerking van de Gemeente, dit moderne project aan een bijzonder mooie en unieke laan gerealiseerd. De luxe villa bevindt zich tussen Natuurgebieden. De opdrachtgevers, Karin en Jan kozen voor Architect Hans Arends omdat de vertaalslag van de Architect naar de klant essentieel is: het is voor Karin en Jan een uniek ontwerp geworden; Hans is in staat om goed te vertalen. De totale bouw van deze luxe duurzame villa woning heeft 2 jaar geduurd.  Een ontwerp van Hans Arends, Architect (www.hansarends.nl).
Lees verder onderaan de pagina.
 

Direct op zoek naar Steenstrips? Bekijk ons assortiment!


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Met de grootst mogelijke besparing én op isolatie gebouwd

 
Hans: "Een ontwerp krijgt waarde door zijn gebruikers. Samen koos dit team voor bijzondere (wel beperkte) materiaalkeuzes qua textuur en symboliek - kijkend naar de omgeving vanuit de Jaren  '50, zoals de wandbekleding Steenstrips Montepanel in de kleuren GT (van binnen naar buiten), de leren bekleding bij de open haard, het dubbele glas dat speciaal ontworpen is (reflecterend), de roestvrijstalen elementen en het zink op het dak. Uitgangspunt van de beperkte materiaalkeuze is dat waar het wordt toegepast het ook de meeste impact heeft; de sfeer van warmte en bescherming.

Karin heeft de inrichting van de villa zelf verzorgd. Dit ligt in de lijn omdat zij eigenaar is van Designeye: Karin voert in opdrachten ontwerpen uit onder andere voor Siemens Keukens. Zo heeft zij thuis de speciale open haard van Bolye ingetekend. Een open haard met de afvoer onder de vloer door zodat je het vuur overal kan zien. De afwerking met leer is bijzonder en speciaal te noemen. De muur buiten met Steenstrips is afgedekt met een RVS afdekker- zo minimalistisch mogelijk gemaakt. Alles is met de grootst mogelijke besparing en isolatie gebouwd. Op het dak zijn  zonnepanelen aangebracht, er is een hoog rendements-ketel, aardwarmte en aardkoeling,  alle verlichting is LED en natuurlijk dubbele beglazing.

Heel veel in dit mooie huis is dus niet standaard. Met name daar zat de grote uitdaging in. Bijzonder is dat het huis op een talud gebouwd is en er daardoor veel licht binnenkomt. Het dubbele glas is speciaal ontworpen (reflecterend).  Doordat je van buitenaf niet door het glas heen kunt kijken, kan het daarachter volledig qua inrichting worden benut. De woonkamer zit er feitelijk net half achter. Aan de voorkant is het een dynamische gevel. Door de schittering van de omgeving in het glas, wordt het huis volledig in het landschap opgenomen. Doordat ook een gedeelte van het weiland achter de woning erbij is gekocht, is er optimaal zicht en vrijheid.

Bekijk alle Soorten Steenstrips!

Montepanel


Deze panelen zijn eenvoudiger in toepassing. Het zijn voegloze Steenstrips. De verwerking is makkelijker omdat er niet hoeft te worden gevoegd. Daarnaast plaats je deze strips makkelijk achter elkaar. Begin wel op een rechte, geschikte en dragende ondergrond of lijn deze eerst even uit. Deze panelen zijn in meerdere kleuren leverbaar. Als dit iets is wat aanspreekt, bekijk dan zeker ook de Scaglia Panelen!
The Flagstone Company is dinsdag tot en met vrijdag geopend, Tel. +31 578 560048

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten