backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Tuinkamer met Steenstrips Blumone MT Steenstrips Terug

Tuinkamer á la Zuid-Frankrijk

Een plek om 's avonds heerlijk te genieten

 
De tuin van Nicoline is enorm veranderd. Qua look & feel besloot ze de tuin bij het huis te trekken. Nu geniet ze het gehele jaar in haar extra tuinkamer met open haard. Op de muur zit Geopietra, wat haar het gevoel geeft in Zuid-Frankrijk te zijn. Nicoline vertelt: “Toen ik vorig jaar plannen maakte voor onze tuin, hebben ik eerst een inventarisatie gemaakt van wat ik persé in de tuin wilde hebben. Ik wilde graag een strakke tuin met romantische beplanting, een grasveld en een grote vijver. Het enige dat zou blijven staan, was de walnootboom. Daaronder wilde ik graag een groot terras met fijn grind maken. Omdat ik volop werk, is het fijn om ook ‘s avonds van de tuin te genieten. Ik besloot een schuur en buitenkamer te maken met daarin een open haard van Cortèn staal. Als rustieke achterwand wilde ik Steenstrips”.
 

Bekijkt u hier het volledige assortiment Geopietra Steenstrips


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Heb je Advies ingewonnen voor de Tuin en Buitenkamer?

 
“Ja, nou en of”, zegt Nicoline lachend. “Maar niet nadat ikzelf wel tien tuinplattegronden had ontworpen en op een kladje ook de tuinkamer getekend had. In een tuintijdschriften zag ik een ontwerp dat me erg aansprak. Ergens anders zag ik een foto van een tuinkamer die een bijzondere sfeer uitstraalde. Met Donders! in Apeldoorn maakte ik een afspraak in onze tuin. De bewuste tuinkamer bleek van hun hand te zijn en voor mij dus voldoende grond om hen de opdracht te geven". Ik heb de verandering daarom in twee fases aangepakt en veel zelf gedaan. Het graven van de vijver en het egaliseren van de grond was een groot karwei, waarbij ik hulp vroeg aan een hovenier. Tegelijk met de beplanting kwam ook het bouwmateriaal voor de schuur en de tuinkamer aan. En de stukadoor begon met het wit stuken van de speciale beplating op de houten schuttingen. Dat gaf een heel Mediterraan gevoel”.

"Door die Mediterrane witte muren was ik niet helemaal zeker meer van de Steenstrips en dus struinde ik internet af. Zo kwam ik eigenlijk direct op de site www.natuursteenstrips.nl. Dat leek wel luilekkerland!  Tijdens mijn bezoek aan de showroom zag ik de Geopietra in het echt en was ik direct verliefd. Ik zag dus af van mijn eerdere plan. De Stenen op de muur bevestigen, leek een ingewikkelde klus en ik vroeg mij af of ik dat wel zelf kon. Na geruststellende woorden van Hellen togen we aan de slag. Samen met de zetter, hebben we eerst alle Geopietra-stenen uitgelegd en gesorteerd op grootte en vorm. Daarbij zijn we maar één keer twee dezelfde stenen tegengekomen, echt iedere steen was anders. Omdat we wel recht wilden blijven ‘bouwen’, spanden we zo nu en dan een horizontaal lijntje. Het was een bijna verslavend werkje om steeds bij elkaar passende stenen te vinden en we vonden het jammer toen het klaar was.
We zaten super trots naar ‘ons’ Geopietra muurtje te kijken, toen we de open haard ervoor hadden gezet en voor het eerst in de buitenkamer zaten. Als ik de haard aansteek en vanuit het huis de vlammen hun mooie gloed op de muur zie verspreiden, doet me dat steeds denken aan het Middeleeuws kasteel in de Ardèche, waar ik graag kom. En toen ik deze zomervakantie daar in Frankrijk bij de open haard zat, dacht ik: net mijn eigen muurtje!”

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten