backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Isolatie en Steenstrips Een ontwerp van Rienks Architecten Terug

“De Streepen” - gevelbekleding

Nieuwe sporthal krijgt Natuurstenen uitstraling

 

Rienks Architecten heeft de EU aanbesteding gewonnen van de sporthal De Streepen te Sint-Oedenrode. De visie van Rienks Architecten op het relatief eenvoudige programma op een complexe locatie bleek de opdrachtgever te overtuigen. De visie combineert eenvoud, functionaliteit en fraaie architectuur met duurzaamheid en een verassende landschappelijke inpassing waarbij een meerwaarde voor de omgeving wordt toegevoegd. In 2012 is in Sint-Oedenrode een nieuwe sporthal gerealiseerd. De oude sporthal bood ruim 40 jaar onderdak aan vooral sportverenigingen en scholen. De opdracht voor de bouw is, na openbare aanbesteding, gegund aan Giesbers-Wijchen Bouw B.V. Met het totale project is een investering van 2,9 miljoen Euro gemoeid. De gevel werd bekleed met een grote hoeveelheid m2's Geopietra Scaglia GT. Lees verder onderaan de foto's.
 

Bekijk alle  Geopietra Steenstrips mogelijkheden op isolatie


Klik op een afbeelding voor een vergroting

Marcel Snellenberg - Rienks Architecten

 
"Sint-Oedenrode is een niet al te grote gemeente waar de sporthal een belangrijke rol vervult. Na ruim 40 jaar was de oude sporthal aan vervanging toe. Het bestemmingsplan werd niet aangepast en de hal moest verrijzen op dezelfde locatie. Rienks Architecten verworf de opdracht uit de Europese aanbesteding op basis van de door hen neergelegde visie om een strak vormgegeven sporthal neer te zetten met een robuust uiterlijk. Met een helicopterview werd gekeken hoe de verbinding in de openbare ruimte tussen gemeentehuis, historisch kasteel Henkenshage en modern cultureel en educatief centrum Mariëndael in de beste balans zou kunnen worden gebracht. De oude sporthal was een bakstenen gebouw met vervallen houten betimmering. De wens was om de elementen uit de omgeving te verbinden en het openbare karakter nadrukkelijk tot uitdrukking te brengen door het gebruik van veel glas. Het gebouw werd ‘ingepakt’ in een talud van groen. Een grote openbare ruimte die ook mensen met elkaar verbindt". Via een ander project kwam Marcel Snellenberg in de showroom van The Flagstone Company terecht en werd de inspiratie voor de gevelbekleding gevonden. In eerste instantie had hij niet in de gaten dat het om een gereconstrueerde steen ging en viel hij voor het uiterlijk van de Scaglia. Dat was precies de steen die paste in het omgevingsbeeld voor sporthal De Streepen. Met Hellen Eekhof werden alle technische achtergronden duidelijk besproken en stond niets meer in de weg voor de keuze voor Geopietra. Om de opdrachtgever te overtuigen werd een referentieproject bezocht. Zo was de gemeente als opdrachtgever zeer betrokken in het keuzeproces en werd het voorbehoud van de aannemer ook weggenomen.
 

Gemeente Sint-Oedenrode, wethouder René Dekkers, voorzitter werkgroep

De nieuwe sporthal moest passen binnen de omgeving. Deze omgeving is niet alledaags. Er is een mooi aangrenzend park met veel groen, een prachtig middeleeuws kasteel, een voormalige school, een strak en modern cultureel centrum en woningbouw. Een unieke bijzondere situatie dus, met een mix van gebouwen en natuurlandschap. Marcel Snellenberg is er uitstekend in geslaagd om de sporthal passend te maken in deze mix. Het materiaalgebruik, de gevelbekleding, levert hier een belangrijke bijdrage. De gevelbekleding moest de omgeving als het ware verbinden, niet opvallend maar wel zichtbaar zijn, uitstraling hebben, kwaliteit uitstralen en daarnaast onderhoudsvriendelijk zijn. En niet te vergeten de prijs-/kwaliteitverhouding speelde, zeker in déze tijd een belangrijke rol. De gemeente heeft het totale bestek in een keer openbaar op de markt gebracht, inclusief de gevelbekleding. Het bezoek aan het referentieproject was doorslaggevend voor onze keuze. Je kunt foto’s, staaltjes enz. bekijken, maar dat geeft toch een beperkt beeld. Ik vond het prettig om het materiaal ook toegepast te zien bij een referentieproject. De keuze was unaniem: met een gemêleerd gezelschap kwamen we tot de conclusie, dít gaat het worden! In de oude sporthal zaten vleermuizen, het was dan ook logisch om weer iets te doen voor de vleermuizen in de nieuwe sporthal. De schuilplaatsen zijn mooi in de gevelbekleding geplaatst en vallen bijna niet op. René Dekkers zegt: “Het eindresultaat is tot ieders tevredenheid, het ziet er prachtig uit! Dit geldt voor de gehele sporthal en zeker ook voor de gevelbekleding. Deze past binnen de omgeving, maar ook binnen de kwaliteit en uitstraling die we als gemeente nastreven. Ik ben enorm trots op het eindresultaat!”

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten