Welke ondergrond voor Steenstrips?

Van beton tot gips

Als Flagstone Company starten wij een verkoopgesprek meestal met de vraag met welke ondergrond men te maken heeft. Dit kan uiteenlopen van nieuwbouw (denk daarbij aan isolatie) of renovatie waar men tegen geverfde muren of houten platen aanloopt. Belangrijk is in dit geval onze handleidingen te volgen waar alle situaties exact zijn uitgeschreven. In ieder geval adviseren wij in 90 procent om ook altijd een glasvezelnet erbij te gebruiken. Dit is een relatief kleine investering, maar garandeert wel de kwaliteit van de ondergrond voor steenstrips.

Rocks Steenstroken Athoz toepasbaar op een wand

Kies een geschikte ondergrond voor de steenstrips

Veel van onze relaties zijn nog in de veronderstelling dat zij direct Steenstrips kunnen plaatsen op een ondergrond van behang, verf of stuc. Helaas is dat niet mogelijk. Het is belangrijk om een geschikte ondergrond voor steenstrips te kiezen. Want het gebruik van de Steenstrips moet ook veilig zijn. Dat wil zeggen: de Steenstrips mogen niet van de muur afvallen. En dus is het belangrijk om je goed te laten informeren of onze handleiding even te lezen. Het is relatief niet ingewikkeld hoe je het aan moet pakken. Maar volg even het stappenplan.

Kan ik Steenstrips op hout plakken?

Wij zijn helaas niet enthousiast als mensen op hout willen gaan werken. Simpelweg vanwege het feit dat de ondergrond van hout niet altijd werkt. Hout kan beweging veroorzaken en dat is geen goed uitgangspunt voor een stabiele ondergrond. Het liefst adviseren wij dus een andere ondergrond voor steenstrips Binnen zou dit opgelost kunnen worden door regelwerk en gips en vervolgens door het glasvezelnet en pluggen te gebruiken. Buiten gebruik je het beste cementvezelplaten en glasvezelnet. Ben je toch ervan overtuigd dat je op hout wilt werken, kies dan voor de materialen van ARDEX voor optimale hechting.

Gebruik een glasvezelnet

Neem het van ons aan: dit is een goed en veilig besluit. Het glasvezelnet dat wij leveren bevestig je eenvoudig met lijm en wat Tassello pluggen. En daarmee heb je feitelijk een nieuwe muur gerealiseerd die je aan de achterkant met de pluggen bevestigd, Nu heb je een dermate sterke ondergrond dat je gegarandeerd bent van succes. Natuurlijk volg je de handleiding die je op onze website downloadt!

Steenstrips op isolatie

Voor Geopietra Steenstrips bestaat het Abitasistema systeem (verwerking van Steenstrips op isolatie). Dit is dus ideaal. Het is nu mogelijk om naast stucwerk ook de buitenwanden van Steenstrips te voorzien. Hiermee kunnen de mooiste contrasten worden gerealiseerd. Veel zien wij dit terug bij Kubistische villa’s.