Top Fix Pluggen - Geopietra.
Georete en Pluggen

Geopietra-Pluggen: Top Fix

Geopietra Pluggen - Top Fix

Pluggen op isolatie

Voor verwerking van Geopietra Steenstrips op isolatie, dient gebruik te worden gemaakt van Top Fix pluggen.

Bekijk alle foto's

Wanneer u Geopietra Steenstrips direct op een gevelisolatiesyteem wilt gaan verwerken, moet de draagkracht van het gevelisolatiesysteem worden aangepast. Om dit te bewerkstelligen wordt het extra zware Georete glasvezelnet, in een dubbele laag Geocol lijm geplaatst, welke mechanisch wordt vastgezet met de Top Fix pluggen. De Top Fix pluggen gaan door de isolatie tot in de dragende binnenmuur. Dit totale systeem heet Abitasistema en biedt voldoende draagkracht voor de Geopietra Steenstrips.

De lengte van de plug is afhankelijk van de dikte van de isolatie. Belangrijk is dat elke plug ten minste 2,5cm wordt verankerd in de ondergrond, en bij gebruik van zogenaamde ‘holle bouwstenen’ adviseren wij 4,5 cm. De Top Fix pluggen zijn verkrijgbaar in lengtes die geschikt zijn voor isolatie diktes vanaf 60mm. De Top Fix pluggen worden op isolatie verwerkt in rasters van standaard 40cm bij 40cm. Op deze manier worden er 6,37 pluggen per m2 gebruikt. Daarnaast wordt er tot 2 meter van de hoek een vijfde plug, in het midden van het raster geplaatst. Dit wordt gedaan om windspanningen vanaf de hoeken op te vangen. Hierbij is het gemiddelde verbruik van pluggen 12,49 per m2.

Bij mechanische verankering op hout wordt de Top Fix Wood gebruikt. Lees bij dit product in het tabblad Werkbeschrijving de handleiding na.

 

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding

Prijzen

Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Geopietra Pluggen - Top Fix

Pluggen op isolatie

Eigenschappen
 • Geschikt voor verankering van Steenstrips op isolatie.
 • Verkrijgbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van de dikte van de isolatie.
 • Speciaal afdichtingsdopje om isolerende werking te behouden.
 • Ook verkrijgbaar als Top Fix Wood.
Geopietra Pluggen - Top Fix

Pluggen op isolatie

Nederlands
Engels
Duits
 • Het (zelf) plaatsen (bevestigen) van Geopietra Steenstrips is bijzonder leuk om te doen. Wij geven u enkele belangrijke adviezen voor montage. Hiermee realiseert u een mooie muur met wandbekleding. Twijfelt u, bel ons dan of kom langs. Een team met professionele adviseurs helpt graag. Zorg voor een ondergrond welke voldoende dragend en geschikt is. Ten tweede werk volgens de Regels der Bouwkunst. De ondergrond voordat u de Geopietra Steenstrips plaatst, dient cementgebonden te zijn. Dit betekent dat u op de ondergrond verder werkt met een cementgebonden lijm. Lees overige tips voor het monteren en plaatsen van Geopietra Steenstrips verderop deze pagina.
  Lees meer

 • Zorg voor een geschikte, dragende en vlakke ondergrond. Zo kiest u buiten bijvoorbeeld voor een betonnen muur. Voorkom optrekkend vocht. Door bijvoorbeeld onder het maaiveld de ondergrond in teren. En gebruik daarbij een glasvezelnet om verstoringen van optrekkend vocht in de Stenen wand te voorkomen.
  Lees meer

 • De esthetische en functionele waarden van het voegsel voor de Geopietra Steenstrips zijn meer dan belangrijk.
  Lees meer

 • Een compleet nieuwe toevoeging van Geopietra zijn de Murogeopietra Plus muren. Dit zijn samengestelde muren, bestaande uit Geopietra, de Geocoll Lijm en Geofit. Hiermee biedt Geopietra dé oplossing om de mooiste, koud-geplaatste muren te creëren. De nieuwe Plus formule maakt de afwerking van een koud geplaatste muur helemaal af door de GeoFit vulstukken.
  Lees meer

 • In het assortiment van Geopietra zijn hoekstenen verkrijgbaar. Bouwtechnisch gezien wordt soms voor een toevoeging van extra grote hoekstukken gekozen. Dit is mogelijk als men bijvoorbeeld 2 soorten mengt. Naast buitenhoeken, kunt u de hoekstukken ook toepassen bij ramen en deuren, mits daar voldoende ruimte voor aanwezig is.
  Lees meer

 • Bij plaatsen van Natuursteenstrips is belangrijk dat u werkt conform de "Regels der bouwkunst". Zo geldt dat het noodzakelijk is om Natuursteenstrips te verlijmen op een schone, vlakke, geschikte en draagkrachtige ondergrond. Natuursteenstrips kunt u niet verwerken in mortel , enkel verwerken met een geschikte cement lijm.
  Lees meer

 • Rocks Steenstrips vragen om specialisme en kennis als het gaat om het zetwerk. Hierdoor is het van belang dat bij het uitvoeren van het zetwerk, er voldoende ambacht en kennis is. Ook gezonde interesse in het product is een absolute voorwaarde. Daarbij is het voor de zetter belangrijk dat er voldoende tijd wordt ingepland om het zetwerk optimaal uit te voeren. De omstandigheden dienen optimaal te zijn (bereikbaarheid, weer en temperatuur).
  Lees meer

 • Bij het voegen van Rocks Steenstrips is er keuze tussen twee soorten voeg. Dit zijn ARDEX GK en de Geobi-voegmortel.
  Lees meer

 • Baksteenstrips zijn op veel manieren toe te passen. Gebruik ze zowel binnen als buiten. Is uw wens een moderne, verouderde of juist industriële muur? Dan kunt u zich met de Baksteenstrips volledig uitleven! De Steenstrips van Baksteen zijn in allerlei soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Handleiding bladzijden: 83, 84 & 85
  Lees meer

 • Steenpanelen Puzzle zijn gezet in een cementen paneel voorzien van een metalen frame. Het modelrecht is beschermd en daarom enkel verkrijgbaar bij The Flagstone Company. De Steenpanelen Puzzle zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Er zijn hoekstukken leverbaar indien gewenst.
  Lees meer

 • Bij plaatsen van Geopietra of Rocks Steenstrips komen de installatiedozen voor een wandcontactdoos of schakelaar vaak te diep te zitten om nog geplaatst te kunnen worden. Bovendien kennen deze Stenen een grillig en onregelmatige oppervlakte. Aan de hand van deze foto's laten we u de beste aanpak zien.
  Lees meer

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.