Georete en Pluggen

Geopietra-Pluggen: Top Fix

Geopietra Pluggen - Top Fix

Pluggen op isolatie

Voor verwerking van Geopietra Steenstrips op isolatie, dient gebruik te worden gemaakt van Top Fix pluggen.

Bekijk alle foto's

Wanneer u Geopietra Steenstrips direct op een gevelisolatiesyteem wilt gaan verwerken, moet de draagkracht van het gevelisolatiesysteem worden aangepast. Om dit te bewerkstelligen wordt het extra zware Georete glasvezelnet, in een dubbele laag Geocol lijm geplaatst, welke mechanisch wordt vastgezet met de Top Fix pluggen. De Top Fix pluggen gaan door de isolatie tot in de dragende binnenmuur. Dit totale systeem heet Abitasistema en biedt voldoende draagkracht voor de Geopietra Steenstrips.

De lengte van de plug is afhankelijk van de dikte van de isolatie. Belangrijk is dat elke plug ten minste 2,5cm wordt verankerd in de ondergrond, en bij gebruik van zogenaamde ‘holle bouwstenen’ adviseren wij 4,5 cm. De Top Fix pluggen zijn verkrijgbaar in lengtes die geschikt zijn voor isolatie diktes vanaf 60mm. De Top Fix pluggen worden op isolatie verwerkt in rasters van standaard 40cm bij 40cm. Op deze manier worden er 6,37 pluggen per m2 gebruikt. Daarnaast wordt er tot 2 meter van de hoek een vijfde plug, in het midden van het raster geplaatst. Dit wordt gedaan om windspanningen vanaf de hoeken op te vangen. Hierbij is het gemiddelde verbruik van pluggen 12,49 per m2.

Bij mechanische verankering op hout wordt de Top Fix Wood gebruikt. Lees bij dit product in het tabblad Werkbeschrijving de handleiding na.

 

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding

Prijzen

Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Geopietra Pluggen - Top Fix

Pluggen op isolatie

Eigenschappen
  • Geschikt voor verankering van Steenstrips op isolatie.
  • Verkrijgbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van de dikte van de isolatie.
  • Speciaal afdichtingsdopje om isolerende werking te behouden.
  • Ook verkrijgbaar als Top Fix Wood.
Geopietra Pluggen - Top Fix

Pluggen op isolatie

Nederlands
Engels
Duits

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.