Georete glasvezelnet

Glasvezelnet voor wandbekleding

  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Van het merk Geopietra, Mazen van 1,5 x 1,5 cm
  • Ideaal voor muren met een “lichte” werking
  • Ook in combinatie met verwerking op isolatie (Abitasistema)
  • Bij muren van Steen gebruikt u Tassello pluggen

Georete Glasvezelnet

Glasvezelnet

Geopietra Steenstrips in combinatie met Strikotherm

Georete is een glasvezelnet met grote mazen (1,5 x 1,5 cm) en geschikt bij de verwerking van Geopietra Steenstrips op isolatie.

Bekijk alle foto's

Georete is een glasvezelnet met grote mazen (1,5 x 1,5 cm) met een gewicht van ca. 305 gram per m2. Door de speciale behandeling is het bijzonder bestendig tegen alkaliën (een hoge zuurgraad bezittend). Dit glasvezelnet wordt toegepast bij de verwerking van Geopietra Steenstrips op isolatie, bijvoorbeeld van Strikolith. Glasvezelnet wordt niet enkel gebruikt bij isolatie maar juist ook op muren waar men een lichte ‘werking’ verwacht. Glasvezel zorgt dat de muur niet schuurt en alles goed op zijn plaats blijft. Dus als men twijfelt over de ondergrond, wordt te allen tijde het Glasvezelnet gebruikt. Voor muren van steen gebruikt u Tassello pluggen (plug, schroef en ‘schoteltjes’) waarmee het glasvezelnet wordt vastgezet. Lees alle details verder onderaan de pagina. Bij de werkbeschrijving achter het tabblad vindt u diverse handleidingen.

Geschikt voor:
Binnen
Buiten
Wandbekleding

Prijzen

Bestel direct! Gratis offerte Bezoek de showroom Magazine aanvragen
Georete Glasvezelnet
Beschikbare kleuren
Oranje
Structuur
Grove mazen 1,5 x 1,5 cm
Formaat
Hoogte 1 meter
Georete Glasvezelnet

Download de handleiding.
Lees zorgvuldig alle informatie. Zoveel handige tips. Bij vragen, neem contact met ons op.

Gebruik de texture van de Steenstrip
En maak de mooiste ontwerpen!

BIM Textures – profielen

 

Het Georete Glasvezelnet

Het Georete glasvezelnet is speciaal ontworpen om versterking te bieden aan een onstabiele of zwakke ondergrond. Met een zeer hoge trekbelasting is dit het perfecte alternatief voor ijzeren gaas. Door de speciale afwerking is het Georete glasvezelnet bestand tegen Alkaliën. Mede door het grote gaas van 15×15 mm, kan het net perfect gebruikt worden als versterking van de lijm. Hierdoor ontstaat een zeer sterke gewapende laag. Grote voordelen ten opzichte van metalen producten is dat er minder lijm nodig is bij de verwerking ervan. Met als resultaat een zeer dunne laag. Daarnaast oxideert het net niet en ontstaan er ook geen elektromagnetische velden.

Mechanische verankering van Steenstrips

Wanneer een ondergrond onvoldoende draagkrachtig is, adviseert Geopietra deze mechanisch te verankeren door middel van het Georete glasvezelnet in te bedden in een dubbele laag Geocoll met de Geo Tassello pluggen. De beknopte werkbeschrijving voor mechanische verankering is als volgt.

  1. Breng met een platte troffel een laag Geocoll lijm aan van 2-3 mm.
  2. Plaats het Georete glasvezelnet in de lijm en laat de randen steeds 10 cm overlappen.
  3. Breng een tweede laag Geocoll lijm direct over het net en bedek dit volledig met de lijm.
  4. t/m 7. Boor met een 8/9 mm bitje gaten, elke 40×40 cm (6.37gaten/m2) en plaats de Tassello pluggen. Bedek de schoteltjes met een extra laagje Geocoll om waterinfiltratie te voorkomen.

De Geopietra Steenstrips kunnen verwerkt worden wanneer de voorgaande opbouw volledig is gedroogd (punt 8). Het advies van Geopietra is om minstens twee dagen droogtijd aan te houden.

Voor een gedetailleerde werkbeschrijving, raadpleeg de meest recente technische handleiding van Geopietra. Deze is te downloaden op de pagina Steenstrips Geopietra Plaatsen.

Moderne villa met Steenstrips

default

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.