Steenstrips Toce in de kleur GP

Steenstrips

Lees meer

Steenstrips kopen

Natuursteenstrips voor wand- en gevelbekleding

Steenstrips zijn er voor alle soorten natuurlijke muren. Wij verkopen luxe 3D natuurstenen strips voor exclusieve wandbekleding. Denk dan bijvoorbeeld aan Rocks, Natuursteenstrips, maar ook Baksteenstrips, Steenpanelen en strips van Geopietra. Het gaat hierbij om unieke en kwalitatieve muur- en gevelbekleding. Dus vele soorten stenen strips in de mooiste vormen voor uw interieur of exterieur. Van langwerpige tot ronde wand- of  muurbekleding voor uw woonkamer of natuurstenen gevel. Onze Natuursteenstrips zijn beperkt in dikte (dun met veel reliëf). Wilt u Strips kopen of weten “wat zijn Steenstrips?”, kom dan langs in Vaassen. Dan krijgt u het juiste beeld van de beoogde natuurstenen bekleding. Of vraag ons GRATIS Flagstone Magazine met inspiratie over deze prachtige Steen strips aan. Voor architecten zijn er profielen van Geopietra verkrijgbaar voor ontwerpprogramma’s.

Assortiment: 6 productgroepen Steenstrips

U kunt kiezen uit 5 verschillende producten Steenstrips. Deze zijn vervolgens weer onderverdeeld in soorten en kleuren per productfamilie.
 • Natuursteenstrips hoekafwerking bij kozijnen. Betreft Brons Rustiek.

  Steenstrips makkelijk te verwerken in z-vorm, voegloos. Panelen kwaliteit en 3d effect. Binnen en buiten.

  Bekijk producten
 • Steenstrips Moniga in de moderne keuken

  50 verschillende soorten in 1-9 kleuren. Unieke Steenstrips juist ook voor isolatie. Binnen en buiten.

  Bekijk producten
 • Architect: State of Architecture | Aannemer: Bouwbedrijf Aquarius | Fotografie: Theo Meijer

  24 soorten pure Natuurstenen in dikte bewerkt. Voor mooie natuurstenen muren. Binnen en buiten.

  Bekijk producten
 • Voegen van Baksteenstrips Casale

  7 soorten industriële Steenstrips Baksteen. Hip en karaktervol materiaal. Voor binnen en buiten geschikt.

  Bekijk producten
 • Steenpanelen bij het zwembad - voegloos

  Voegloze natuursteen panelen met verankering. Klasse en exclusiviteit. Voor binnen en buiten geschikt.

  Bekijk producten
 • Afdekkers, ARDEX lijm en voeg, verlichting etc. Hoogwaardige materialen om de Steenstrips goed te verwerken.

  Bekijk producten

Zoek nu op filter:

Gebruik dit filter om de juiste strips te kiezen. Door een natuurstenen gevel of muur te visualiseren, maakt u makkelijker een keuze. Wij hebben filters gemaakt van de verschillende modellen Steen strips.

 • Laguna Baksteenstrips 3
 • Steenstrips Blumone Geopietra Keuken. 158
 • Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Homan - Architect: Bureau Authentiek - Fotograaf: Studio HOD 130
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 163
 • Een buitenlandse sfeer voor de schitterende veranda - Deze Steenstrips koop je in Vaassen 89
 • Luxe Kubistische villa met een Geopietra Moderno. Copyright: The Art of Living 161
 • Natuursteen Loolaan Apeldoorn gevelbekleding. 69
 • buitenmuren met steenstrips, ambachtelijk zetwerk StoneDesign Leon van Ballegooijen 141
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
 • Steenstrips Cimone van Geopietra in de overkapping buiten - veranda 26
 • Valdostano Steenstrips Geopietra. 82

Luxe Steenstrips

Er zijn momenteel in de markt veel kunst strips. Bijvoorbeeld strips gemaakt van (niet natuurlijke materialen) plastic of kunsthars. Zelfs worden er tegenwoordig decoratieve strips gemaakt van plaatmateriaal zonder óf met zeer weinig reliëf. Dit kun je bij wijze van spreken al kopen voor 10 euro per m2. Beeld daarbij in dat deze goedkope panelen achter elkaar worden geplaatst. Het is belangrijk te weten dat deze categorie strips niet vergelijkbaar is met onze luxe strips. Het assortiment dat wij bieden, is van hoog niveau. Ook de met de hand gemaakte gereconstrueerde Steenstrips zoals Geopietra. zijn niet van echt te onderscheiden. Dat wil zeggen dat er geen lijnen zichtbaar zijn. Maar dat bovenal ook de geloofwaardigheid van de sfeer van een natuurstenen muur zeer hoog is. Laat u zichzelf in de zoektocht overtuigen en kom eens bij ons langs in Vaassen!

De Steenstrip in diverse soorten

The Flagstone Company heeft een groot, aantrekkelijk assortiment 3D-wandbekleding, waarbij u zowel Steenstrips met of zonder voeg kunt kiezen. Bijvoorbeeld Natuurstenen strips in de vorm van keien of rotsen. Maar er zijn ook langwerpige en zelfs rechthoekige Muurstrips. Natuurlijk hoeft het bij een natuursteen gevel of wand niet om alle muren te gaan. Juist het accent van exclusieve wandbekleding op één muur, is krachtig. Dus bijvoorbeeld het bekleden van een haard met Steenstrips of het plaatsen van diverse soorten keien of rotsen in een veranda.

Baksteenstrips

Naast muurbekleding met de sfeer van Natuursteen is er bij ons ook volop keuze voor industriële bakstenen muren. Door deze terug te laten komen in een vintage interieur krijgt uw project met wandbekleding weer een eigentijdse natuurlijke boost. En het is echt leuk om een wand van bijvoorbeeld baksteen of natuursteen zelf te maken. Stel bijvoorbeeld eens een muur van Steen strips (met een oude look) voor bij u in het interieur. Hoe gaaf is dat!

Steenstrips zonder voeg

Natuurlijke wandbekleding zonder voeg valt bij ons onder de categorie panelen of Natuursteenstrips. Zelfs onze lijn met Geopietra heeft dit soort strippen (voegloos) in het assortiment. Het gaat daarbij om panelen met de sfeer van natuursteen, en die daarnaast eenvoudig geplaatst worden. Dit type muurstrips hoeft dus niet te worden gevoegd, wat enorm veel tijd scheelt bij het plaatsen. Strips in de vorm van panelen geven het effect van gestapelde natuurstenen. Een groot voordeel is dat er geen werk voor voegen aan te pas komt.

Het creëren van je eigen muur met deze mogelijkheden

Prachtige wand in de keuken met Geopietra Steenstrips

Steenstrippen voor binnen en buiten

De trend van nu is vooral om de sfeer van gestapeld natuursteen binnen en buitenshuis te gebruiken. Een natuurstenen wandbekleding die in een buitenmuur (natuurstenen gevel) overloopt. Of juist wanden van de keuken met Steenstrips binnen te bekleden en daarnaast een tuinmuur buiten.

Steenstrips verlichten

Wij doen u graag de tip aan de hand om deze muren van Natuurstenen vervolgens smaakvol te verlichten. Door deze verlichting binnen en buiten toe te passen, komt de gelaagdheid van de natuurstenen muur extra mooi in beeld. Vooral als het donker in de kamer wordt of als het buiten donker is. Juist dan is het goed om de spotlights op de decoratieve Strips aan te zetten! Door natuurlijk licht van buiten gebeurt dit overdag vanzelf. ’s Avonds heeft u er natuurlijk ook veel profijt van als u de Steenstrips ook aanlicht. Voor binnen is dit anders. Door de muren in het interieur aan te lichten, gaan ze ook overdag “extra” leven. Dit komt doordat het reliëf door de aanlichting extra goed tot zijn recht komt.

Het plaatsen van Steenstrips

Verlijmen, doet u met passie en met een bepaald ‘instinct’ voor het juiste patroon. De kleur van de voeg voor deze sierstrip dient een match te zijn met de rest van de gekozen stenen. Het moet passen bij de Strip en het interieur of exterieur. Bij een moderne inrichting kiest men vaak voor een grijze Steenstrip gecombineerd met een grijze voeg. Bij een zonnige, mediterrane stijl juist een lichte kleur strip in combinatie met een zandkleurige voeg. Lees ons blog: “wat kost Steenstrips plaatsen?”

Steenstrip boomstructuur

Als basis uitgangspunt geldt dat iedere Steenstrip die random uit de doos gepakt wordt, ergens geplakt wordt. Om dit te realiseren, werkt men op meerdere niveaus tegelijkertijd met Steen strips. Dit heet een zogenaamde Steen strip-boomstructuur. Eigenlijk moet je als zetter gevorderd zijn, wil men de Steenstrips op deze wijze aanpakken. Om de plaats te bepalen waar de Strip verlijmd wordt, kijkt men niet alleen naar de vorm, maar juist ook naar grootte en kleur van de Sierstrip. Indien een Geopietra Steenstrip niet tussen twee andere strips past, hakt men er gewoon een stukje uit. Bent u niet gevorderd in het plaatsen van deze wandbekleding, begin dan gewoon onderaan met het verwerken.

"Ambachtelijk

Geofit 

Geofit zijn specifiek op maat gemaakte opvulstukjes voor Steenstrips van Geopietra. Eventuele gaatjes die ontstaan in de wand- of muurbekleding, vult men vervolgens in met afgehakte brokjes Steenstrip (nieuw is het product Geofit). Het resultaat is een natuurlijke muur met Natuurstenen look. Er is tevens ook kleurstof in bruin en zwart verkrijgbaar voor muren met weinig voeg. Met deze kleurstoffen breng je de Steenstrip lijm op kleur. Dit zodat deze lijm zo dicht mogelijk bij de kleur van de Steenstrip komt.

Steenstrips zetwerk

Zetwerk bepaalt 50 procent van de uitstraling. Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden om een muur met de uitstraling van puur Natuursteen te creëren. Maar voor alle muren geldt. 50 procent van de uitstraling van de Steenstrip muur hangt af van de gekozen strip en de kwaliteit ervan. De overige 50 procent hangt af van de professionaliteit van het zetwerk van de Steenstrips. Daarnaast is de voegafwerking en de kleurkeuze van de voeg van de Sierstrip dus essentieel. De conclusie die hiermee gemaakt wordt, is dat de wijze van plaatsing van de Steenstrips, net zoveel uitmaakt als wat je bij de start hebt. Oftewel de helft van de uitstraling wordt bepaald door het Zetwerk.

Zetmethodes voor Steenstrips

Daarom zijn wij als bedrijf continu op zoek naar verschillende zetmethodes voor de strips. Wellicht is het u al eens opgevallen tijdens een reis of bezoek aan Zuid-Europa. Namelijk dat er op verschillende plaatsen op een totaal andere wijze natuurstenen worden gezet. Deze zetwijze van Natuursteen heeft uiteindelijk veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van de natuurstenen muur. Steenstrips met veel voeg zorgen voor een rustieke uitstraling van de natuurstenen of bakstenen muurbekleding. Steenstrips met weinig voeg en dus een verdiepend effect, zorgen voor een modern resultaat. Feitelijk het gevoel van natuurstenen die gestapeld zijn.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips haard

Steeds vaker kiezen mensen voor een warm element. Door bijvoorbeeld een accent te geven met deze bijzondere Steenstrips bij de haard. Het mooiste is om groot te denken bij het realiseren van een muur. Dat wil zeggen dat rechte en eenvoudige muren de voorkeur genieten voor de Wand strips. En niet teveel "moelijke muren" erbij (zoals een uitsparing voor houtblokken of te korte wandjes van 20 cm lengte). Denk dus vooral eenvoudig bij het ontwerpen van een open haard. Dan realiseert u echt het wow-effect met deze prachtige wandbekleding.
 • Cascata Steenstrips (Geopietra) open haard.

  Robuuste wandbekleding haard

  Bekijk dit product!
 • Natuursteenstrips op open haard type rocks rustieke lei

  Natuurstenen bekleding

  Meer informatie!
 • Natuurstenen muur open haard.

  Gestapeld Natuursteen

  Lees meer!
 • Steenstrips Rustieke Lei. Haard. Uitvoering: Bouwbedrijf Tizo uit Zoetermeer.

  Strak en moderne bekleding

  Kies een kleur!

Steenstrips op isolatie

Kiest u voor gevelisolatie en duurzaam wonen? Kijk dan bijvoorbeeld naar de Geopietra Steenstrips. Deze zijn ademend en kunnen met een kleine voorbewerking op isolatie worden verwerkt. Wij zien volop toepassing van natuurgevelstenen bij moderne woningen, waaronder kubistische ontwerpen. Bij kubisme is de architect of opdrachtgever vaak op zoek naar een contrast. Dit is te vinden in een natuurlijke gevelbekleding door keuze van de vorm of de kleur van de Strip in combatie met isolatie. Men kiest voor moderne toepassingen vaak voor Steen strips in de kleuren (licht)grijs of antraciet, maar ook zandbeige en aardetinten komen veel voor.

 

Kwaliteit Geopietra

Het is voor de aankoop van uw natuurstenen muur belangrijk om de kwaliteit van de strips goed in te schatten. Maar ook meer te weten over bijvoorbeeld de afkomst van de Natuursteen. Als bedrijf doen wij vooraf onderzoek als het gaat om de beoordeling van werkomstandigheden van werknemers en duurzaamheid. Wist u bijvoorbeeld dat natuursteen producenten, bijvoorbeeld in Griekenland, vaak een deel van de groeve pachten (pachten is zeg maar tijdelijk huren)? En dat ze deze grond of berg – welke soms voor een gedeelte wordt afgegraven, ook weer opnieuw afvullen met zand en brokken steen? Als laatste wordt er ook voor nieuwe aanplanting gezorgd. Ten slotte zijn er van de Geopietra strips ook testrapporten aanwezig.

Wandbekleding van Steenstrips

Informatie over de belangrijkste aspecten van muurstrips. Zoals meer informatie over de kleur en over de gelaagdheid van deze gevel- en muurbekleding. De trends in deze muurtegels en de veel voorkomende ondergronden.
 • Plakstrips voor op de muur natuursteen

  Driedimensionaal

  Bekijk gelaagdheid
 • Steenstrips badkamer gemaakt met Geopietra Blumone

  Grijs, donkergrijs, zwart

  Kies voor grijstinten
 • Zetwerk van Rocks Steenstrips Blauw bij het station in Driebergen Referentie project

  Beperkt in dikte

  Ervaar de voordelen
 • Steenstrips baksteen in de slaapkamer

  Bakstenen muur maken

  Ga aan de slag
 • Baksteenstrips Keuken Industrieel.

  Huis industrieel inrichten

  Kies voor Bakstenen
 • Een stijlvol interieur met Natuursteenstrips

  Prijzen van Steenstrips

  Steenstrips kopen
 • Woonkamer Steenstrips.

  Stenen muur woonkamer

  Foto's bekijken
 • bim textures

  3D-beelden voor Architecten

  Download de Textures
 • Wat is de levertijd?

  De levertijd van Steenstrips is veelal direct uit voorraad. Er geldt voor sommige Steenstrips, zoals die van Geopietra, een levertijd van meestal 1 week. Vanzelfsprekend is het bij grote projecten noodzakelijk om tijdig een opdracht te plaatsen zodat u ook volgens de planning op tijd over de juiste Steenstrips beschikt. De voorraad direct bekijken? Kom dan bij ons langs in Vaassen of maak nu een afspraak. Het is – als u geen tijd heeft om langs te komen - ook mogelijk om de Steenstrips te zien door middel van video bellen.
 • Hoeveel tijd kost het zetten van de Steenstrips?

  Het aantal m2’s dat een zetter per dag kan plaatsen voor Steenstrips is niet direct te beantwoorden. Allereerst hangt het zetwerk af van de natuurlijke, aangeboren handigheid van de zetter. Daarnaast zal een klusser er langer over doen dan iemand die al jaren Steenstrips plaatst en veel ervaring heeft. De snelheid van zetwerk van Steenstrips hangt dus van meerdere punten af:
  1. De bekwaamheid van de plaatser
  2. Algemene kennis en ambacht
  3. Een zetter heeft voldoende tijd nodig om het zetwerk mooi te plaatsen
  4. Het maakt in tijd uit hoe de Steenstrips worden geplaatst (Steenstrips zonder voeg, Steenstrips met een minimale voeg of Steenstrips met een brede voeg).
  5. De gewenste wijze van het voegwerk van de Steenstrips. Ook hier zijn er diverse opties (Steenstrips koud geplaatst, Steenstrips met een normale of verdiepte voeg. En muren met Steenstrips waarbij overvol wordt gevoegd).
  6. Een ondergrond moet aan de regels der bouwkunst voldoen (geschikt, vlak, draagkrachtig en cement gebonden). Anders kost dit extra tijd voor de zetter om deze geschikt te maken.
  7. Ten slotte is een rechthoekige steen of een paneel makkelijker plaatsbaar dan een rotsachtige Steenstrip. Dus ook de vorm van de Steenstrip drukt het zetwerk in tijd uit.
 • Zijn de stenen op tijd binnen?

  Steenstrips levert The Flagstone Company veelal uit voorraad. Daarentegen zit er een beperkte levertijd op de Steenstrips van Geopietra. Bij grote opdrachten raden wij u aan altijd tijdig te bestellen. Het is beter om alvast over de Stenen te beschikken, zo komt u altijd uit met de bouwplanning. U kunt ook een order plaatsen en deze afroepen zodra u dit nodig heeft.
 • Zijn het losse stenen of panelen?

  Steenstrips kunnen losse Steenstrips zijn of Panelen. Wij hebben als Flagstone Company een onderverdeling voor u gemaakt: Steenstrips zijn losse stenen, beperkt in dikte, die los van elkaar worden verlijmd. De zetter maakt ze op maat (ook wel bekappen genoemd) en vervolgens in een patroon geplakt op de muur. Dit is ambachtelijk zetwerk. Er is een natuurlijke handigheid voor nodig om dit werk te verrichten. Deels omdat het zetwerk een groot deel uitmaakt van hoe de muur er uiteindelijk uit komt te zien. 50 procent van wat je ziet, hangt af van de kwaliteit van de Steenstrip. De overige 50 procent van de wijze van zetten. Daarentegen is een paneel gemaakt in een langwerpige vorm. Het paneel maakt het zetwerk voor de Natuurstenen muur makkelijker omdat er minder zetwerk nodig is. Daarnaast hoeft een paneel niet te worden gevoegd. Het zetwerk is daarmee een stuk eenvoudiger. Of het losse Stenen zijn die u geleverd krijgt of panelen, het hangt dus puur af van uw keuze die u in onze showroom maakt.
 • Waarvan zijn Steenstrips gemaakt?

  The Flagstone Company levert drie soorten Steenstrips:
  1. De gereconstrueerde Steenstrips van Geopietra. Deze zijn gemaakt van verpulverd vulkaansteen vermengd met cement. Deze Steenstrips hebben een hoge esthetische uitstraling. Belangrijk aspect is dat je het verschil met Natuursteen niet tot nauwelijks ziet. Het voordeel van deze gereconstrueerde Natuurstenen is dat een groot deel van deze Steenstrips gemaakt worden van restproducten zoals vulkaansteen (duurzaam). Ten slotte is dit product ook uitermate geschikt voor de verwerking op isolatie omdat het ademend is.
  2. Natuursteen. Denk hierbij aan de Rocks Steenstrips die wij in onze showroom hebben. Het materiaal bestaat meestal uit lei of kwartsiet. Kwartsiet is overigens een zeer hard gesteente.
  3. Baksteen, gebakken stenen in Steenstrip vorm zoals wij de bakstenen kennen (maar dan in beperkte dikte).
 • Hoe dik zijn de steenstrips?

  The Flagstone Company verkoopt verschillende soorten Steenstrips. De dunste ervan is de Baksteenstrip met een dikte van circa 2 tot 2,5 cm. De dikste Steenstrip die wij verkopen (van Geopietra), kent een variatie van 5-7 cm. Het antwoord op de vraag “hoe dik zijn de Steenstrips?, daarvan is het antwoord: die dikte ligt tussen de 2 en de 7 cm. Waarbij wij de kanttekening maken dat in een doos met Geopietra Steenstrips nooit alle Stenen dezelfde dikte hebben. Het mooiste is de variatie in dikte zodat er een mooie natuurlijke muur ontstaat. Vergeet bij de Steenstrips niet de dikte van de benodigde lijm te rekenen! Voor een goed en juist advies, belt u het beste met The Flagstone Company (tel. +31 578 560048)
 • Hoe zijn Steenstrips opgebouwd?

  Deze vraag is voor ons als bedrijf lastig te beantwoorden. In principe zijn Natuurstenen van Natuursteen en zijn gereconstrueerde Natuurstenen gemaakt van verpulverd vulkaansteen vermengd met cement. De gereconstrueerde Natuurstenen zijn ademend en kunnen daardoor ook verwerkt worden op isolatie. Misschien is de vraag “Hoe wordt de muur opgebouwd?” beter. 1, Lees de handleiding
  1. Het is belangrijk dat er een geschikte, vlakke en draagkrachtige ondergrond is
  2. De ondergrond is cementgebonden
  3. Om werking in de muur tegen te gaan, gebruikt u een glasvezelnet
  4. Gebruik op ons advies de juiste pluggen voor het glasvezelnet
  5. Bereidt de muur verder voor
  6. Plaats de Steenstrips met de juiste lijm
  7. Voeg de Steenstrips met onze voeg
  8. Indien nodig vraag ons om advies voor impregnatie (bijvoorbeeld als er sprake is van continue schaduw)
 • Verkleuren Steenstrips

  Er zijn meerdere soorten Steenstrips verkrijgbaar.

  • Steenstrips van puur Natuursteen

  Dit materiaal komt rechtstreeks uit de berg of uit de grond. Tegenwoordig geschiedt het winnen van Natuursteen op een steeds meer bewuste wijze, rekening houdend met duurzaamheid. Dit houdt in dat gepachte gebieden van steenwinning (groeven), voor het grootste gedeelte ook weer netjes afgevuld worden met zand en aan gepland worden met bomen en planten zoals die in dat gebied voorkomen. De bronnen met Steen op de aarde zijn feitelijk onuitputbaar. Door dit gegeven is het duidelijk dat Natuursteen van zichzelf een originele kleur heeft en eigenlijk niet kan verkleuren.

  • Gereconstrueerde Steenstrips

  Deze Steenstrips worden vervaardigd uit cement en vulkaansteen. Er wordt een garantie afgegeven op de kleur voor maar liefst 50 jaar. Deze Steenstrips van Geopietra worden geplaatst - bij wijze van spreken - van Alaska tot Zuid Europa.

  • Steenstrips van Baksteen

  Baksteen is een bekend begrip binnen Nederland en is een gebakken materiaal dat door en door gekleurd is.

  Steenstrips verkleuren dus niet uit zichzelf. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen.

  1. Geopietra Steenstrips: bij normaal gebruik verkleuren gereconstrueerde Steenstrips niet. Wel als er gebruik wordt gemaakt van extreme, agressieve schoonmaak producten.
  2. Gereconstrueerde Steenstrips zijn gevoelig voor chloor, zoutzuur en zouten zoals pekel. Natuurstenen Steenstrips (bijvoorbeeld Rocks, bestaande uit kwartsiet) zinj er beter tegen bestand. Maar soorten zoals leisteen en zandsteen niet. Het is helemaal niet nodig om agressieve schoonmaak middelen te gebruiken, omdat er alternatieven zijn. Vraag ons ernaar (tel. +31 578 560048).
  3. Wij ontraden het gebruik van een hoge drukspuit. Een Geopietra muur kan enkel rustig gebrusht worden met een spuit op een verre afstand (dus niet onder hoge druk).

  Hou daarmee rekening dat alle Steenstrips meestal worden gevoegd. Een voeg is kwetsbaar onder hoge druk. Steenstrips van Natuursteen (kwartsiet) gevoegd met een harde voeg, zoals ARDEX GK, zijn minder gevoelig voor hoge belasting.

  1. Het verkleuren van Steenstrips door alg is bijna niet mogelijk. Tenzij er eeuwige schaduw en vocht is en er eigenlijk nooit licht komt. Het gaat bij Steenstrips om verticale bewerking.
  2. Water dat opgepompt wordt, bevat in sommige delen van het land extreem veel ijzer. Dit wordt voorkomen door een filter. Met normaal leidingwater komen er geen vlekken voor door het gebruik van water. Water dat extreem veel ijzer bevat en uit de grond wordt gepompt, kan niet altijd zomaar gebruikt worden. Het kan een oranje gloed veroorzaken op gewassen, planten, vloeren en muren.
  3. Sommige Steenstrips bevatten ijzer door het ontstaan ervan in de oudheid. Dit geeft juist het caché aan het materiaal en zorgt voor mooie esthetische effecten. Hier spreken wij niet over verkleuring omdat het juist zo hoort in de Steen.

  Kortom: Steenstrips verkleuren niet zomaar, tenzij er extreme middelen worden gebruikt.

  Vragen? Bel dan het verkoopteam van The Flagstone Company, tel. 0578 - 56004

Medewerker aan het bellen

Showroom

Die visualisatie van Steenstrips vindt u terug in onze grote en bijzondere showroom in Vaassen. Daar zijn tientallen muren met de sfeer van Puur Natuursteen gemaakt. Nog niet eerder was er zoveel te zien en te ervaren op het gebied van Steenstrips. Het gaat om een zeer groot assortiment, waaronder ook Flagstones, deskundig advies en hulp op het gebied van de door u te maken keuze. Naast ons is Clementi Vuurovens gelegen (een zusterbedrijf sterk in Pizzaovens en BBQ’s).

Trainingen

Zo gaan wij als bedrijf twee keer per jaar naar het kleurrijke Italië en nemen wij ervaren en professionele Steenstrip zetters mee op pad. Juist om kennis en ervaring op te doen met een voeg- en zetmethode van Steenstrips die wij in Nederland nog niet zo vaak zien. Ook hebben wij kennis gemaakt met het plaatsen van Strips onder voeg (het zogenaamde koud plaatsen). Maar ook het plaatsen met een zeer volle voeg (het zogenaamde overvoegen). Onze conclusie is dat wij in Nederland vertrouwd kiezen voor de wijze van voegen van Steen strips zoals wij dat ook van bakstenen kennen. Zelf hebben wij onze horizon qua Steenstrip zetwerk inmiddels verruimd en kunnen wij zeggen dat wij meer dan enthousiast zijn over de vele mogelijkheden van Steenstrip muren. Lees ook ons blog ondermeer over de vraag: “Hoe dik zijn Steenstrips?” en “Hoe Steenstrips aan te brengen?”.

Hoe lang gaan Steenstrips mee?

Een belangrijke vraag. Eigenlijk hangt alles af van de ondergrond en de constructie. Daarnaast de professionaliteit van de plaatser en het uiteindelijke zetwerk van de sierstrips. In principe zijn Steenstrips gemaakt van:

 • Gereconstrueerd Natuursteen zoals de producten van Geopietra.Hierop wordt een garantie afgegeven van 50 jaar
 • Strips van Natuursteen met beperkte dikte (zeer sterk)
 • Baksteenstrips: strips van een Baksteen. Ook dit is zeer sterk.
 • Steenpanelen en Natuursteenstrips: gemaakt van het natuurlijk materiaal Natuursteen

Kwaliteit lijm, constructie en ondergrond

Vervolgens is de kwaliteit van de lijm essentieel:

 • ARDEX (één van de beste lijmen wereldwijd, gecertificeerd)
 • Geocoll (gecertificeerd door Geopietra)

Aansluitend is de constructie belangrijk en de ondergrond daarvan. Natuurlijk ook het ambachtelijke zetwerk. Kies daarom voor een professioneel zetbedrijf! Met deze ingrediënten gaan de Steenstrips ongekend lang mee.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.