Steenstrips Toce in de kleur GP

Steenstrips

Lees meer

Steenstrips kopen

Natuursteenstrips voor wand- en gevelbekleding

Steenstrips zijn er voor alle soorten natuurlijke muren. Wij verkopen luxe 3D natuurstenen strips voor exclusieve wandbekleding. Denk dan bijvoorbeeld aan Rocks, Natuursteenstrips, maar ook Baksteenstrips, Steenpanelen en strips van Geopietra. Het gaat hierbij om unieke en kwalitatieve muur- en gevelbekleding. Dus vele soorten stenen strips in de mooiste vormen voor uw interieur of exterieur. Van langwerpige tot ronde wand- of  muurbekleding voor uw woonkamer of natuurstenen gevel. Onze Natuursteenstrips zijn beperkt in dikte (dun met veel reliëf). Wilt u Strips kopen of weten “wat zijn Steenstrips?”, kom dan langs in Vaassen. Dan krijgt u het juiste beeld van de beoogde natuurstenen bekleding. Of vraag ons GRATIS Flagstone Magazine met inspiratie over deze prachtige Steen strips aan. Voor architecten zijn er profielen van Geopietra verkrijgbaar voor ontwerpprogramma’s.

Assortiment: 6 productgroepen Steenstrips

U kunt kiezen uit 5 verschillende producten Steenstrips. Deze zijn vervolgens weer onderverdeeld in soorten en kleuren per productfamilie.
 • Natuursteenstrips hoekafwerking bij kozijnen. Betreft Brons Rustiek.

  Steenstrips makkelijk te verwerken in z-vorm, voegloos. Panelen kwaliteit en 3d effect. Binnen en buiten.

  Bekijk producten
 • Steenstrips Moniga in de moderne keuken

  50 verschillende soorten in 1-9 kleuren. Unieke Steenstrips juist ook voor isolatie. Binnen en buiten.

  Bekijk producten
 • Architect: State of Architecture | Aannemer: Bouwbedrijf Aquarius | Fotografie: Theo Meijer

  24 soorten pure Natuurstenen in dikte bewerkt. Voor mooie natuurstenen muren. Binnen en buiten.

  Bekijk producten
 • Voegen van Baksteenstrips Casale

  7 soorten industriële Steenstrips Baksteen. Hip en karaktervol materiaal. Voor binnen en buiten geschikt.

  Bekijk producten
 • Steenpanelen bij het zwembad - voegloos

  Voegloze natuursteen panelen met verankering. Klasse en exclusiviteit. Voor binnen en buiten geschikt.

  Bekijk producten
 • Afdekkers, ARDEX lijm en voeg, verlichting etc. Hoogwaardige materialen om de Steenstrips goed te verwerken.

  Bekijk producten

Zoek nu op filter:

Gebruik dit filter om de juiste strips te kiezen. Door een natuurstenen gevel of muur te visualiseren, maakt u makkelijker een keuze. Wij hebben filters gemaakt van de verschillende modellen Steen strips.

 • Steenstrips Blumone Geopietra Keuken. 156
 • Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Homan - Architect: Bureau Authentiek - Fotograaf: Studio HOD 130
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 159
 • Een buitenlandse sfeer voor de schitterende veranda - Deze Steenstrips koop je in Vaassen 89
 • Luxe Kubistische villa met een Geopietra Moderno. Copyright: The Art of Living 161
 • Natuursteen Loolaan Apeldoorn gevelbekleding. 69
 • buitenmuren met steenstrips, ambachtelijk zetwerk StoneDesign Leon van Ballegooijen 141
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
 • Moderne villa met Steenstrips | BAAS architecten 37
 • Steenstrips Cimone van Geopietra in de overkapping buiten - veranda 26
 • Valdostano Steenstrips Geopietra. 82

Luxe Steenstrips

Er zijn momenteel in de markt veel kunst strips. Bijvoorbeeld strips gemaakt van (niet natuurlijke materialen) plastic of kunsthars. Zelfs worden er tegenwoordig decoratieve strips gemaakt van plaatmateriaal zonder óf met zeer weinig reliëf. Dit kun je bij wijze van spreken al kopen voor 10 euro per m2. Beeld daarbij in dat deze goedkope panelen achter elkaar worden geplaatst. Het is belangrijk te weten dat deze categorie strips niet vergelijkbaar is met onze luxe strips. Het assortiment dat wij bieden, is van hoog niveau. Ook de met de hand gemaakte gereconstrueerde Steenstrips zoals Geopietra. zijn niet van echt te onderscheiden. Dat wil zeggen dat er geen lijnen zichtbaar zijn. Maar dat bovenal ook de geloofwaardigheid van de sfeer van een natuurstenen muur zeer hoog is. Laat u zichzelf in de zoektocht overtuigen en kom eens bij ons langs in Vaassen!

De Steenstrip in diverse soorten

The Flagstone Company heeft een groot, aantrekkelijk assortiment 3D-wandbekleding, waarbij u zowel Steenstrips met of zonder voeg kunt kiezen. Bijvoorbeeld Natuurstenen strips in de vorm van keien of rotsen. Maar er zijn ook langwerpige en zelfs rechthoekige Muurstrips. Natuurlijk hoeft het bij een natuursteen gevel of wand niet om alle muren te gaan. Juist het accent van exclusieve wandbekleding op één muur, is krachtig. Dus bijvoorbeeld het bekleden van een haard met Steenstrips of het plaatsen van diverse soorten keien of rotsen in een veranda.

Baksteenstrips

Naast muurbekleding met de sfeer van Natuursteen is er bij ons ook volop keuze voor industriële bakstenen muren. Door deze terug te laten komen in een vintage interieur krijgt uw project met wandbekleding weer een eigentijdse natuurlijke boost. En het is echt leuk om een wand van bijvoorbeeld baksteen of natuursteen zelf te maken. Stel bijvoorbeeld eens een muur van Steen strips (met een oude look) voor bij u in het interieur. Hoe gaaf is dat!

Steenstrips zonder voeg

Natuurlijke wandbekleding zonder voeg valt bij ons onder de categorie panelen of Natuursteenstrips. Zelfs onze lijn met Geopietra heeft dit soort strippen (voegloos) in het assortiment. Het gaat daarbij om panelen met de sfeer van natuursteen, en die daarnaast eenvoudig geplaatst worden. Dit type muurstrips hoeft dus niet te worden gevoegd, wat enorm veel tijd scheelt bij het plaatsen. Strips in de vorm van panelen geven het effect van gestapelde natuurstenen. Een groot voordeel is dat er geen werk voor voegen aan te pas komt.

Het creëren van je eigen muur met deze mogelijkheden

Prachtige wand in de keuken met Geopietra Steenstrips

Steenstrippen voor binnen en buiten

De trend van nu is vooral om de sfeer van gestapeld natuursteen binnen en buitenshuis te gebruiken. Een natuurstenen wandbekleding die in een buitenmuur (natuurstenen gevel) overloopt. Of juist wanden van de keuken met Steenstrips binnen te bekleden en daarnaast een tuinmuur buiten.

Steenstrips verlichten

Wij doen u graag de tip aan de hand om deze muren van Natuurstenen vervolgens smaakvol te verlichten. Door deze verlichting binnen en buiten toe te passen, komt de gelaagdheid van de natuurstenen muur extra mooi in beeld. Vooral als het donker in de kamer wordt of als het buiten donker is. Juist dan is het goed om de spotlights op de decoratieve Strips aan te zetten! Door natuurlijk licht van buiten gebeurt dit overdag vanzelf. ’s Avonds heeft u er natuurlijk ook veel profijt van als u de Steenstrips ook aanlicht. Voor binnen is dit anders. Door de muren in het interieur aan te lichten, gaan ze ook overdag “extra” leven. Dit komt doordat het reliëf door de aanlichting extra goed tot zijn recht komt.

Het plaatsen van Steenstrips

Verlijmen, doet u met passie en met een bepaald ‘instinct’ voor het juiste patroon. De kleur van de voeg voor deze sierstrip dient een match te zijn met de rest van de gekozen stenen. Het moet passen bij de Strip en het interieur of exterieur. Bij een moderne inrichting kiest men vaak voor een grijze Steenstrip gecombineerd met een grijze voeg. Bij een zonnige, mediterrane stijl juist een lichte kleur strip in combinatie met een zandkleurige voeg. Lees ons blog: “wat kost Steenstrips plaatsen?”

Steenstrip boomstructuur

Als basis uitgangspunt geldt dat iedere Steenstrip die random uit de doos gepakt wordt, ergens geplakt wordt. Om dit te realiseren, werkt men op meerdere niveaus tegelijkertijd met Steen strips. Dit heet een zogenaamde Steen strip-boomstructuur. Eigenlijk moet je als zetter gevorderd zijn, wil men de Steenstrips op deze wijze aanpakken. Om de plaats te bepalen waar de Strip verlijmd wordt, kijkt men niet alleen naar de vorm, maar juist ook naar grootte en kleur van de Sierstrip. Indien een Geopietra Steenstrip niet tussen twee andere strips past, hakt men er gewoon een stukje uit. Bent u niet gevorderd in het plaatsen van deze wandbekleding, begin dan gewoon onderaan met het verwerken.

"Ambachtelijk

Geofit 

Geofit zijn specifiek op maat gemaakte opvulstukjes voor Steenstrips van Geopietra. Eventuele gaatjes die ontstaan in de wand- of muurbekleding, vult men vervolgens in met afgehakte brokjes Steenstrip (nieuw is het product Geofit). Het resultaat is een natuurlijke muur met Natuurstenen look. Er is tevens ook kleurstof in bruin en zwart verkrijgbaar voor muren met weinig voeg. Met deze kleurstoffen breng je de Steenstrip lijm op kleur. Dit zodat deze lijm zo dicht mogelijk bij de kleur van de Steenstrip komt.

Steenstrips zetwerk

Zetwerk bepaalt 50 procent van de uitstraling. Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden om een muur met de uitstraling van puur Natuursteen te creëren. Maar voor alle muren geldt. 50 procent van de uitstraling van de Steenstrip muur hangt af van de gekozen strip en de kwaliteit ervan. De overige 50 procent hangt af van de professionaliteit van het zetwerk van de Steenstrips. Daarnaast is de voegafwerking en de kleurkeuze van de voeg van de Sierstrip dus essentieel. De conclusie die hiermee gemaakt wordt, is dat de wijze van plaatsing van de Steenstrips, net zoveel uitmaakt als wat je bij de start hebt. Oftewel de helft van de uitstraling wordt bepaald door het Zetwerk.

Zetmethodes voor Steenstrips

Daarom zijn wij als bedrijf continu op zoek naar verschillende zetmethodes voor de strips. Wellicht is het u al eens opgevallen tijdens een reis of bezoek aan Zuid-Europa. Namelijk dat er op verschillende plaatsen op een totaal andere wijze natuurstenen worden gezet. Deze zetwijze van Natuursteen heeft uiteindelijk veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van de natuurstenen muur. Steenstrips met veel voeg zorgen voor een rustieke uitstraling van de natuurstenen of bakstenen muurbekleding. Steenstrips met weinig voeg en dus een verdiepend effect, zorgen voor een modern resultaat. Feitelijk het gevoel van natuurstenen die gestapeld zijn.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips haard

Steeds vaker kiezen mensen voor een warm element. Door bijvoorbeeld een accent te geven met deze bijzondere Steenstrips bij de haard. Het mooiste is om groot te denken bij het realiseren van een muur. Dat wil zeggen dat rechte en eenvoudige muren de voorkeur genieten voor de Wand strips. En niet teveel "moelijke muren" erbij (zoals een uitsparing voor houtblokken of te korte wandjes van 20 cm lengte). Denk dus vooral eenvoudig bij het ontwerpen van een open haard. Dan realiseert u echt het wow-effect met deze prachtige wandbekleding.
 • Cascata Steenstrips (Geopietra) open haard.

  Robuuste wandbekleding haard

  Bekijk dit product!
 • Natuursteenstrips op open haard type rocks rustieke lei

  Natuurstenen bekleding

  Meer informatie!
 • Natuurstenen muur open haard.

  Gestapeld Natuursteen

  Lees meer!
 • Steenstrips Rustieke Lei. Haard. Uitvoering: Bouwbedrijf Tizo uit Zoetermeer.

  Strak en moderne bekleding

  Kies een kleur!

Steenstrips op isolatie

Kiest u voor gevelisolatie en duurzaam wonen? Kijk dan bijvoorbeeld naar de Geopietra Steenstrips. Deze zijn ademend en kunnen met een kleine voorbewerking op isolatie worden verwerkt. Wij zien volop toepassing van natuurgevelstenen bij moderne woningen, waaronder kubistische ontwerpen. Bij kubisme is de architect of opdrachtgever vaak op zoek naar een contrast. Dit is te vinden in een natuurlijke gevelbekleding door keuze van de vorm of de kleur van de Strip in combatie met isolatie. Men kiest voor moderne toepassingen vaak voor Steen strips in de kleuren (licht)grijs of antraciet, maar ook zandbeige en aardetinten komen veel voor.

 

Kwaliteit Geopietra

Het is voor de aankoop van uw natuurstenen muur belangrijk om de kwaliteit van de strips goed in te schatten. Maar ook meer te weten over bijvoorbeeld de afkomst van de Natuursteen. Als bedrijf doen wij vooraf onderzoek als het gaat om de beoordeling van werkomstandigheden van werknemers en duurzaamheid. Wist u bijvoorbeeld dat natuursteen producenten, bijvoorbeeld in Griekenland, vaak een deel van de groeve pachten (pachten is zeg maar tijdelijk huren)? En dat ze deze grond of berg – welke soms voor een gedeelte wordt afgegraven, ook weer opnieuw afvullen met zand en brokken steen? Als laatste wordt er ook voor nieuwe aanplanting gezorgd. Ten slotte zijn er van de Geopietra strips ook testrapporten aanwezig.

Wandbekleding van Steenstrips

Informatie over de belangrijkste aspecten van muurstrips. Zoals meer informatie over de kleur en over de gelaagdheid van deze gevel- en muurbekleding. De trends in deze muurtegels en de veel voorkomende ondergronden.
 • Plakstrips voor op de muur natuursteen

  Driedimensionaal

  Bekijk gelaagdheid
 • Steenstrips badkamer gemaakt met Geopietra Blumone

  Grijs, donkergrijs, zwart

  Kies voor grijstinten
 • Zetwerk van Rocks Steenstrips Blauw bij het station in Driebergen Referentie project

  Beperkt in dikte

  Ervaar de voordelen
 • Steenstrips baksteen in de slaapkamer

  Bakstenen muur maken

  Ga aan de slag
 • Baksteenstrips Keuken Industrieel.

  Huis industrieel inrichten

  Kies voor Bakstenen
 • Een stijlvol interieur met Natuursteenstrips

  Prijzen van Steenstrips

  Steenstrips kopen
 • Woonkamer Steenstrips.

  Stenen muur woonkamer

  Foto's bekijken
 • bim textures

  3D-beelden voor Architecten

  Download de Textures

Medewerker aan het bellen

Showroom

Die visualisatie van Steenstrips vindt u terug in onze grote en bijzondere showroom in Vaassen. Daar zijn tientallen muren met de sfeer van Puur Natuursteen gemaakt. Nog niet eerder was er zoveel te zien en te ervaren op het gebied van Steenstrips. Het gaat om een zeer groot assortiment, waaronder ook Flagstones, deskundig advies en hulp op het gebied van de door u te maken keuze. Naast ons is Clementi Vuurovens gelegen (een zusterbedrijf sterk in Pizzaovens en BBQ’s).

Trainingen

Zo gaan wij als bedrijf twee keer per jaar naar het kleurrijke Italië en nemen wij ervaren en professionele Steenstrip zetters mee op pad. Juist om kennis en ervaring op te doen met een voeg- en zetmethode van Steenstrips die wij in Nederland nog niet zo vaak zien. Ook hebben wij kennis gemaakt met het plaatsen van Strips onder voeg (het zogenaamde koud plaatsen). Maar ook het plaatsen met een zeer volle voeg (het zogenaamde overvoegen). Onze conclusie is dat wij in Nederland vertrouwd kiezen voor de wijze van voegen van Steen strips zoals wij dat ook van bakstenen kennen. Zelf hebben wij onze horizon qua Steenstrip zetwerk inmiddels verruimd en kunnen wij zeggen dat wij meer dan enthousiast zijn over de vele mogelijkheden van Steenstrip muren. Lees ook ons blog ondermeer over de vraag: “Hoe dik zijn Steenstrips?” en “Hoe Steenstrips aan te brengen?”.

Hoe lang gaan Steenstrips mee?

Een belangrijke vraag. Eigenlijk hangt alles af van de ondergrond en de constructie. Daarnaast de professionaliteit van de plaatser en het uiteindelijke zetwerk van de sierstrips. In principe zijn Steenstrips gemaakt van:

 • Gereconstrueerd Natuursteen zoals de producten van Geopietra.Hierop wordt een garantie afgegeven van 50 jaar
 • Strips van Natuursteen met beperkte dikte (zeer sterk)
 • Baksteenstrips: strips van een Baksteen. Ook dit is zeer sterk.
 • Steenpanelen en Natuursteenstrips: gemaakt van het natuurlijk materiaal Natuursteen

Kwaliteit lijm, constructie en ondergrond

Vervolgens is de kwaliteit van de lijm essentieel:

 • ARDEX (één van de beste lijmen wereldwijd, gecertificeerd)
 • Geocoll (gecertificeerd door Geopietra)

Aansluitend is de constructie belangrijk en de ondergrond daarvan. Natuurlijk ook het ambachtelijke zetwerk. Kies daarom voor een professioneel zetbedrijf! Met deze ingrediënten gaan de Steenstrips ongekend lang mee.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.