Stenen muur gebaseerd op Ibiza. Steenstrips Cascata GT. Keukenwand.

3D steenstrips

Lees meer

3D steenstrips

Steenstrips met een driedimensionaal karakter

Wij kunnen zeggen dat alle steenstrips die wij verkopen een mooi en divers verschil hebben in gelaagdheid van de steen. Hierdoor spreken wij duidelijk van een 3D-effect. Het driedimensionale karakter van de natuursteen komt extra naar voren door bijvoorbeeld de toepassing van verlichting. Daarnaast zijn er natuursteenstrips en steenpanelen (meerdere natuursteentjes in een paneel), waarbij een voeg niet aan de orde is. Hier is al wel veel sprake van dimensionaliteit tussen de stenen onderling in het paneel. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook - los van elkaar te plaatsen - steenstrips. Deze 3D steenstrips kunnen vanzelfsprekend ook zonder voeg (koud) of juist met voeg worden geplaatst. Het lijnenspel tijdens het plaatsen van deze laatste categorie, is voor het 3D-effect extra belangrijk (dan gaat het dus om de losse steenstrips).

Foto album

Driedimensionale steenstrips toepassen

Met steenstrips wordt een, niet van echt te onderscheiden, natuurstenen muur nagemaakt. Een binnenmuur, buitenmuur of zelfs de hele gevel wordt omgetoverd tot een echte robuuste wand met natuurstenen. Zodat het lijkt te zijn opgebouwd uit brokken. De stenen strips zijn in talloze variaties te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan natuursteenstrips, baksteenstrips, Geopietra met rotsachtige vormen, langwerpige vormen, strakke vormen of een mix van stenen. 3D steenstrips zijn geschikt voor bijna elk ontwerp. Kies voor een steenstrip die opgaat in het design of voor het creëren van een prachtig contrast bij een modern ontwerp.

 

Natuurstenen wand

Afwerking van 3D steenstrips

Als u voor een voeg in het zetwerk van natuursteen kiest, heeft dit mede een wezenlijke invloed op het 3D-effect van de muur. Bij deze verwerking van wand- of gevelbekleding heeft het voegsel daarnaast ook nog een fundamentele rol. Dus zowel uit functioneel als esthetisch oogpunt maakt de voeg deel uit van de driedimensionaliteit. Desalniettemin heeft u ook nog de mogelijkheid om de losse Steenstrips koud te plaatsen. Het kenmerk van koud geplaatste natuurstenen muren is het ontbreken van een voeg tussen de losse Steenstrips onderling. Daardoor verkrijgt men het effect van een (oud) gestapelde natuurstenen muur. Feitelijk danken muren in oude bouwwerken uiteindelijk hun stabiliteit aan deze bouwwijze. Dat wil zeggen door het combineren en op de juiste manier stapelen van de losse grote natuurstenen onderling. In dit geval speelt u puur met de wijze van zetten en de dikte van de Steenstrip om het ultieme reliëf in de natuurstenen wand of natuursteen gevel te verkrijgen en na te bootsen.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Picedo Steenstrips Geopietra

Steenstrips zijn driedimensionaal

Het toepassen van 3D Steenstrips op de muur zorgt ervoor dat dit verticale aspect rondom het huis tot leven komt. Daar waar bijvoorbeeld behang slechts een kleurtje aanbrengt, voegen Steenstrips een hele nieuwe dimensie toe. Steenstrips hebben namelijk de optische dikte van een echte natuurstenen muur. Dat wil zeggen dat het reliëf en dikteverschil overeenkomt met dat van een muur opgebouwd uit natuursteen. Afhankelijk van het model Steenstrips, varieert de dikte van de strips tussen de drie en zeven centimeter. Met deze dikteverschillen worden er echte diepteverschillen aangebracht. Deze hoge mate van authenticiteit geeft het echte, warme gevoel van puur natuursteen. De onmiskenbare eigenschappen van een natuurstenen muur zijn eigenlijk nergens anders mee te vergelijken.

 

De 3D muur verlichten

Het maken en creëren van diepte- en dikteverschillen met 3D steenstrips wordt versterkt door de juiste belichting. Plaats speciale wandlampen, die door hun sterke lichtbundels een schitterend effect hebben op de natuurstenen gevel of wand. De natuurlijke vormen van de stenen komen hierdoor nog beter naar voren. De verschillende steendiktes worden enorm versterkt door de schaduwen die door het licht op de Steenstrips ontstaan.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.