Baksteenstrips met grijze voeg. Kantoor Gravity Amersfoort - Creative Development Agency.

Baksteenstrips

Lees meer

Baksteenstrips kopen

  -Gevonden in categorie: BaksteenstripsWis filters
 • Laguna Baksteenstrips 3
 • Baksteenstrips in de eetkamer. 139
  Isolatie
 • Industriële woonkamer met Baksteenstrips op de vloer 28
  Isolatie
 • 9
 • Baksteenstrips wand serre - vintage - balinese stijl 25
  Isolatie
 • Poggio Baksteenstrips 1
  Isolatie
 • Detailfoto van baksteenstrips 1
  Isolatie
 • Mattone Maglio Baksteenstrips 1
  Isolatie
 • 48
 • Steenstrips verlijmen op de muur - Geocoll. 28
  Isolatie
 • 38
  Isolatie

Industriële keukenmuur

Van alle relaties die wij in onze showroom ontvangen, is het bijzonder te merken dat het gebruik van Baksteen juist heel populair. Namelijk met name in de industriële keuken. Meestal worden de Steenstrips van Baksteen dan toegepast als contrast. Als een echte eyecatcher. Waar de keuken bij de één wit is, kiest een andere relatie juist voor een zwarte keuken. In de meeste gevallen wordt de keuken eerst geplaatst. Aansluitend werkt men de Baksteenstrips erom heen aan. In een enkel geval bekleedt men de hele muur met Baksteenstrips en plaatst dan de keuken.

Steenstrips van Baksteen impregneren

U kunt van hetzelfde materiaal als het werkblad, ook een plint op de wand erboven laten maken. Deze dient dan voldoende diep te zijn zodat de Baksteenstrips erop rusten. Ook is het mogelijk om de Steenstrips van Baksteen te impregneren met een spray. Zo voorkomt u dat er vuil in de bakstenen muur trekt. In ons nieuwe Flagstone Magazine ziet u veel voorbeelden ervan. Men kiest dan meestal een lichte voegkleur voor een industriële look tezamen met wit, beton- en zwarttinten.

Foto album

Baksteenstrips: de nieuwe trend

Industriële muren zijn een eyecatcher die dus niet ontbreken in een loftsfeer. Liefst zien wij de industriële Baksteenstrips in dat geval niet al te netjes geplaatst. Dat betekent juist veel voeg, cement en breuk. Maar ook soms bewust aangebrachte vlekken en verf. Soms maakt men de Steenstrips zwarter door teer te morsen of zelfs van roet te voorzien. Voor het plaatsen van deze Steenstrips van Baksteen is een handleiding gemaakt.

Industriële stijl

De industriële stijl komt over vanuit Amerika. Een mooi voorbeeld in Nederland zijn de oude industriële Philips gebouwen in Eindhoven (waaronder het Klokgebouw). Helemaal in de industriële sfeer van Baksteen. Echt een aanrader om eens langs te gaan (Strijp S). Zeker nu het met nieuwe retail en restaurants is ingericht. En ben u zelf op zoek naar Baksteenstrips voor de muur? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij kunnen u originele Strips in alle kleuren leveren en wij leveren ook voegmateriaal dat eenvoudig ruw, grof of gewoon te verwerken is. En vooral dat laatste maakt uw industriële wand compleet.

Terrakota Baksteenstrips

De Steenstrip van Baksteen uit gebakken klei behoudt de charme en beproefde eigenschappen van eeuwenlange ervaring. De door generaties doorgegeven samenstelling van geperfectioneerde kleimassa worden in ovens van tussen de 800 en 1200 graden Celcius gebakken en vervolgens op verschillende diktes gezaagd. Voor de verwerking van de Baksteenstrips bepaalt u de breedte van de voeg van de Steenstrip. Dit is belangrijk zodat het plaatsen van de Baksteenstrips ook in veelvoud kan geschieden en de voegbreedte overal gelijk is. Zet horizontale lijnen op de muur waarbij u de hoogte van de steen met voeg aanhoudt (of een veelvoud hiervan). Hierdoor kan er consequent horizontaal gewerkt worden. Voorkom doorlopende verticale voegen!

Uniek voegmateriaal

Wat er dus nodig is bij het maken van een bakstenen muur is het beste voegmateriaal. Omdat ons bedrijf historie heeft met het plaatsen van natuurstenen bent u bij ons op het juiste adres. Wij kunnen u voegmateriaal leveren in meerdere kleuren alsook spuitzakken voor de Geobi. Dit voegmateriaal is eenvoudig te verwerken en droogt snel. Het is uit te krabben en makkelijk te verwerken.

Wandbekleding met Baksteenstrips

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Baksteen muren met een oude look

De oude gebouwde muren met bakstenen moeten dus vooral oud en geleefd uit zien. Hoe kan men een oude muur het beste nabootsen? Eenvoudig met Baksteenstrips uit ons assortiment. Gebruik de beste voeg erbij voor een optimaal verouderd effect. En boor na het plaatsen van de bakstenen gaten in de muur of maak voor het plaatsen sommige baksteenstrips zwart (bijvoorbeeld de bakstenen onder te dompelen in zwart modderwater). Maar vlekken van teer op de Steenstrips zijn – hoe raar het ook klinkt – mooi. Zeker bij een zwarte keuken waar de kleur feitelijk terugkomt. Bekijk bijgevoegde video maar. Het effect is te gek!

Deze Baksteen Steenstrips zijn anders dan de jaren ’70

In een land als Nederland zijn Bakstenen natuurlijk niet uniek. En zeker niet als wij kijken naar de jaren 70. Want toen waren Baksteenstrips een echte hit. Maar dat is essentieel anders als wij het met de huidige tijd vergelijken. Nu zijn vintage, loft en industriële muren en wanden in de mode. Dat wil zeggen: kleuren als groen zijn in en er komen volop planten terug in bijvoorbeeld de kamer. Er is een duidelijke behoefte aan wandbekleding met een industriële look. Dit betekent Bakstenen zoals je ze ziet bij oude gebouwen in New York. Of vertalend naar Nederland zoals op de Strijp-S in Eindhoven waar veel oude industriële gebouwen zijn. Dus vooral niet te netjes zoals juist wel vaak gebeurde in de jaren ’70. Nog meer vragen: lees ons blog: “Wat is een Baksteenstrip“?

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.