deel deze pagina

 • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Natuursteenstrips

Lees meer

Producten worden geladen...

  Bezoek onze showroom

  Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

  Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

  Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen mee van de geschetste situatie en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

  Wat is een Natuursteenstrip?

  Natuursteenstrips zijn gebaseerd op de welbekende Steenstrip van vroeger. Het is feitelijk hetzelfde idee maar dan in een nieuw jasje. Overal ter wereld zijn er groeves waar men diverse steensoorten voor Steenstrips delft. Denk daarbij aan Kwartsiet, Leisteen of bijvoorbeeld Zandsteen. De stenen komen als brokken Natuursteen uit de berg. Vervolgens wordt het Natuursteen tot sierstrips verzaagd. Dit betekent op formaat (in de hoogte en op dikte) tot kleine Natuursteenstrips. Vervolgens worden de strips aan elkaar verlijmd in een mal. Hierdoor ontstaat een Natuurstenen wandpaneel van circa 55 cm lang x 15 cm hoog. Na een droogtijd wordt het wandpaneel van Natuursteen opnieuw gezaagd zodat het haaks wordt. Vervolgens wordt er in de Natuursteenstrip een z-vorm ingezaagd. Deze z-vorm zorgt ervoor – indien men in wisselend verband werkt met de Natuursteen strips – dat het één massief geheel wordt. Er is feitelijk geen zaaglijn meer te zien in de Natuursteenstrips. Deze panelen voor de wand kunnen overigens nog welk in dikte verschillen per soort. Dit varieert van 1,5 cm tot 3 cm en van 2,5 tot 4,5 cm.

  Natuursteenstrips kopen

  Natuursteenstrips zijn Steenstrips van echt Natuursteen. Afhankelijk van de kwaliteit van het gesteente, geschikt voor binnen en meestal ook voor buiten (met uitzondering van marmer en leisoorten). Geschikt als Natuurstenen Gevelbekleding. Wij leveren Steenstrips met 3D: laten wij zeggen met een mooi reliëf en een gepaste lengte: vergelijk de twee Steenstrips en kies voor onze kwaliteit Natuursteen. Steenstrips voor toepassing in de badkamer, keuken, slaapkamer of veranda en overkapping.  We zien het ook terug als mooie natuurstenen wandbekleding voor de woonkamer! Op het voorbeeld rechts ziet een vergelijk van dunne steenstrips en Steenstrips met relief. Ons product Steenstrips kent een Z-vorm waardoor de overgang vrijwel niet zichtbaar is.

  Keuze Steenstrips Natuursteen

  Het belangrijkste is eerst een keuze te maken van de gewenste kleur van de Natuursteenstrip. Dit dient enigszins te zijn afgestemd op het gebruik voor interieur – exterieur. Dat wil zeggen dat het belangrijk is te weten of de Natuursteenstrips binnen of buiten worden gebruikt. Men kiest juist voor een contrast of anderzijds om de kleur van de Natuursteenstrip terug te laten komen. Voor onze relaties is de keuze voor Steenstrips van Natuursteen eigenlijk vrij eenvoudig. De vorm – soort van de Steenstrip is natuurlijk een kwestie van smaak. Het is overigens een type wandbekleding dat goed past bij moderne projecten. Met Natuursteen strips is het daarnaast zo, dat het een ‘veilige’ keuze is. En als laatste het grootste voordeel van deze Steenstrips: ze zijn goed en makkelijk zelf te plaatsen. Zeker in het geval dat er geen hoekstukken nodig zijn. Mocht u wel Natuursteenstrips hoekstukken nodig hebben, dan leveren wij deze ook.

  Natuursteenstrips hoekstukken

  Van de meeste Natuursteenstrips zijn dus hoeken verkrijgbaar. Gemiddeld zijn de hoekstukken 40+15 cm lang en 15 cm hoog. De hoekstukken haken exact in elkaar. Door de wisselende lengtes van de Natuursteenstrips hoekstukken zijn deze panelen van Steen aan twee kanten te gebruiken waardoor u een herkenning van de zaaglijn voorkomt. Voor een optimaal resultaat van de natuurstenen muur raden wij u aan af en toe een hoekstuk verder te verzagen om het wisselend verband te blijven houden. Voor het plaatsen van Natuursteenstrip hoekstukken rekent men meer tijd omdat hoeken altijd meer zetwerk met zich meebrengen.

  Natuursteenstrips kleuren

  Natuursteenstrips zijn in meerdere kleurstellingen en diverse soorten leverbaar. Vanaf 2009 importeert ons bedrijf deze producten rechtstreeks. Wij hebben in het buitenland direct contact met meerdere leveranciers van Natuursteenstrips. Op de kwaliteit van de Strips wordt niet bespaard. Er wordt gekozen voor een sterke lijm, welke de Natuursteenstrips goed aan elkaar hecht. Dit is een zogenaamde 2-componentenlijm. Naast een goede verpakking is het belangrijk dat er in de Natuursteenstrips voldoende reliëf is en de kleuren sprekend zijn. Van wit tot zwart. Van grijs tot rustieke lei. Alles is mogelijk. Het exclusieve aan dit product is dat het klasse uitstraalt. Natuursteenstrips zijn overigens overal toepasbaar van binnen tot buiten.

  Natuursteenstrips voor Binnen en Buiten!

  Steeds meer mensen kiezen voor decoratieve stenen wanden of muren in huis of in de tuin! De Natuursteenstrips zijn zelf te plakken en te verwerken op de muur. Natuursteenstrips worden soms ook wel steenstrips van Natuurstenen, wandpanelen, plakstenen, plakstrips of sierstrips tegels genoemd. Zo heeft iedereen zijn benaming voor deze muurbekleding.


  Muurstrips  – wandbekleding

  The Flagstone Company heeft een grote showroom in Vaassen, vlakbij Apeldoorn, met veel Natuursteen en stenen muurbekledingen  In ieder geval gaat het om unieke muurstrips voor velerlei doeleinden. Van een open haard tot een binnenwand, van keuken tot badkamer. Deze natuurstenen wanddecoratie is in vele vormen en kleuren. Bezoek ook zeker onze showroom!

  Foto album

  Natuursteenstrips toepassen

  Natuursteenstrips worden eigenlijk overal toegepast. Zowel particulier, alsook zakelijk begeleiden wij veel natuursteen projecten. Dit varieert van de bekleding van een schouw tot complete gevels. De Natuursteenstrips stralen een robuuste sfeer uit en zeker met verlichting vanaf het plafond (bijvoorbeeld spotjes) komen de natuurstenen ’s avonds volledig tot zijn recht. Het prettige is dit soort Natuursteen feitelijk tijdloos is. Door zijn strakke lijnen, blijft het modern en door de markante vorm van de stenen geeft het altijd een warme sfeer. De detailhandel en interieurbouwers zijn ook blij met dit product. Als een winkel tijdelijk dicht gaat vanwege een verbouwing, hoeft het plaatsen van de Natuursteenstrips geen probleem te zijn. Het is in feite ideale snelbouw omdat er meters in het zetwerk gemaakt worden.

  Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

  Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.