Steenstrips van baksteen voor sfeer

Muur van Bakstenen:

 • Decoratieve en industriële wanden
 • Mooie wandbekleding makkelijk te realiseren
 • Leuk om de bakstenen muur zelf te maken
 • Diverse voeg- en afwerkmogelijkheden

Muur van Bakstenen

Lees meer

Stoere muur in interieur

Een bakstenen muur maken in huis klinkt misschien wat onpraktisch. Want een muur in je woonkamer zetter neemt aardig wat ruimte in. Hiervoor zijn er gelukkig echte baksteenstrips. Deze hebben een zeer beperkte dikte van twee tot drie centimeter. Hierdoor kunnen de baksteenstrips gemakkelijk op een reeds bestaande binnenwand worden verwerkt. Belangrijk is dat de ondergrond stabiel genoeg is, het gewicht van de steenstrips per vierkante meter kan dragen en er moet hechting gemaakt kunnen worden met een cementgebonden lijm. Ondanks dat het steenstrips zijn, is het niet van een echte muur te onderscheiden. Een muur van baksteenstrips kent dus alle voordelen van een echte bakstenen muur, de schitterende uitstraling en echte karakter, maar niet de nadelen, zoals de ruimte die bij een echte muur vereist is.

Steenstrips keukenwand.

Waar plaats je bakstenen?

Wanneer je van plan bent een industriële of landelijk stijl toe te passen in huis, is het maken van een bakstenen muur dus een zeer belangrijk element. Plekken voor het maken van een dergelijke muur zijn heel divers. Kijk bijvoorbeeld eens naar de oorsprong van bakstenen muren. Naast oude fabrieken, werden bakstenen muren veel toegepast in ‘oude’ Amerikaanse appartementen. Hierdoor ontstond het echte loft gevoel. Hoge plafonds met een stoere look, dat was het in de jaren ’70 al helemaal.

Loft

Muren met een bakstenen afwerken zien wij vaak in de keuken, woonkamer en zelfs de badkamer. Meer dan genoeg opties voor wanden dus om uit te kiezen. Daarbij kan de keuze gemaakt worden om een bakstenen muur slechts als element te accentueren. Bijvoorbeeld door één muur in de woonkamer te bekleden met baksteenstrips. Of kies juist voor het totale loft idee waarbij de hele kamer uit mooie bakstenen muren opgetrokken wordt. Om het industriële gevoel nog sterker te benadrukken, is de verdere industriële aankleding vanzelfsprekend ook erg belangrijk. Gebruik voor verdere inrichting mooie ruwe materialen zoals een betonvloer, robuuste meubelen van hout of metaal en kenmerkende verlichting.

Muren Baksteenstrips

De toepassingen zijn ongekend. En het plaatsen van baksteenstrips is relatief makkelijk. Laat u inspireren.
 • Industriële Baksteenstrips interieur

  Bakstenen wand

  Bekijk de soorten
 • Bakstenen muur in de keuken.

  Bakstenen achterwand

  Info over Casale
 • Industriële luxe wandbekleding woonkamer

  Industriële look

  Alle mogelijkheden
 • Woonkeuken met baksteenstrips.

  wandbekleding

  Plaats de Baksteen

Plaatsen van Baksteenstrips

Een bakstenen muur maken doe je het beste met baksteenstrips. Deze zijn namelijk relatief makkelijk te plaatsen en geven een echte authentieke uitstraling. Baksteenstrips worden op een bestaande ondergrond geplaatst. Zoals eerder kort genoemd, zijn er drie bouweisen. Ten eerste dient de ondergrond genoeg stabiliteit te bieden. Daarnaast draagkrachtig genoeg te zijn en als laatste geschikt te zijn voor een cementgebonden lijm. Want baksteenstrips worden verwerkt met een speciale cementgebonden lijm, namelijk de Geocoll van Geopietra.

Het Flagstone Magazine over steenstrips en flagstones

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Ondergrond

Met de draagkracht bedoelen we dat de ondergrond het gewicht van de steenstrips, lijm en voeg per vierkante meter kan dragen. Houd hierbij rekening met gewichten van 35-50 kilogram per vierkante meter. Wanneer de ondergrond geschikt is en een eventuele voorbewerking is gedaan (denk bijvoorbeeld aan een voorstrijk), zet men horizontale lijnen op de muur. Houd hierbij de hoogte van de steen en de voor bepaalde voegbreedte aan. Stel de baksteenstrip bijvoorbeeld 6,5 cm hoog is, dan is de gewenste voeg 1,5 cm. Dan volgen de lijnen elke 8 cm of een veelvoud hiervan. De stenen worden nat-in-nat verwerkt. Dat wil zeggen dat zowel de achterkant van de steen, als de muur worden ingesmeerd met voldoende lijm. Dit om te allen tijde de beste hechting te garanderen. Vervolgens plaatst men de stenen in wisselend verband. Daarmee wordt voorkomen dat er rechte verticale lijnen ontstaan.

Oude muur

Bij het maken van een bakstenen muur mag de afwerking best wel rommelig zijn. Wissel bijvoorbeeld met gebroken stenen af om een echte robuuste uitstraling te creëren. Wanneer de stenen geplaatst zijn en de lijm volledig is gedroogd, start men met voegen. De voeg is net zo belangrijk als het zetwerk van de stenen. De voeg die gebruikt wordt is de Geobi 2-compenten voeg van Geopietra, die met speciale spuitzakken tussen de stenen wordt gespoten. Wanneer de voeg voldoende is uitgehard, kan deze geheel naar eigen wens worden uitgekrabt. Juist deze bewerking draagt enorm bij aan de industriële look en feel van de muur. Maak het bijvoorbeeld niet te strak, maar voeg bewust onvolkomenheden toe. Het resultaat is een van niet echt te onderscheiden oude muur met de geest van een industrieel verleden. De aankleding van het interieur doet de rest. Klik hier voor nog meer informatie over Baksteenstrips plaatsen.

Bakstenen schilderen

Mooie logo’s of patronen maken op de baksteenstrips. Laat u zich inspireren door deze mooie plaatjes. Het lijkt alsof het er altijd al is geweest. Kies bij een licht voeg ook zeker voor krijtwitte verf dat niet te vol pakt in combinatie met mat zwart of antraciet grijs.

bakstenen muur beschilderd bij restaurant Cornelis Epe

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.