Een losse Steenstrip, beperkt dus in dikte.

Steenstrips beperkt in dikte:

 • Gladde achterkant voor makkelijke verwerking
 • Deze Steenstrips blijven bekapbaar
 • Gebruik voor het bekappen een stuk stalen I-Balk
 • Het resultaat: de look van een massieve Natuurstenen muur
 • Kies voor deze Steenstrips uit meerdere voegkleuren

Dunne Steenstrips

Lees meer

Dunne steenstrips

Beperkt in dikte

De dikte van de Steenstrip is als uitgangspunt belangrijk. Zeker als het gaat om de verwerking van de Steenstrips. Ga altijd uit van een “gezonde” opbouw van de muur. Beoordeel daarna hoe ver de muur of wand door de dikte van de Steenstrip en de lijm naar voren komt. In sommige gevallen is het gebruik van dunne Steenstrips noodzakelijk. Tevens dient u rekening te houden met andere facetten in de bouw. Denk hierbij aan het plaatsen van strips bij kozijnen of kolommen.

Steenstrips: de voordelen

Het creëren van een Natuurstenen muur is vele malen eenvoudiger door dun materiaal te gebruiken, zoals Steenstrips. Dit in tegenstelling tot het opbouwen van een massieve muur bestaande uit echte brokken en stukken natuursteen. Het bouwen van een echte pure natuurstenen muur vereist allereerst een behoorlijk sterke fundatie. Het gewicht van natuursteen kan namelijk best hoog zijn. Daarnaast moeten de natuurstenen ambachtelijk gemetseld worden. Het plaatsen van pure natuurstenen op de juiste plaats, in combinatie met het hoge gewicht, is lastig. Een werk dat echt specialistisch is en hierdoor meer tijd met zich meeneemt.

De natuursteen Steenstrips hebben daarentegen uiteenlopende vormen en zijn daarnaast dun. Daarmee zijn ze dus een stuk handzamer. Tevens worden deze decoratieve strips in vergelijking direct op een vaste plaats op een bestaande muur verwerkt. Het gewicht is tevens een stuk lager. Dat heeft als voordeel dat er geen speciale fundatie vereist is. Het gewicht van de Steenstrips hangt namelijk aan de bestaande constructie. Dat wil zeggen, de muur waarop gewerkt wordt. Deze ondergrond voor de Steenstrippen moet daarom wel voldoende draagkracht bieden. Afhankelijk van de keuze Natuursteen strip is dit tussen de 50 en 90 kilo per vierkante meter.

Verwerking Rocks White.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Hoge esthetische waarde

De natuurstenen muur oogt volledig afgewerkt door de mooie kant van de steen te gebruiken. Door koud te plaatsen of juist met voeg krijgt de wand of gevel de uitstraling van een 100 procent natuurstenen-muur. De geloofwaardigheid is enorm hoog door de karaktervolle en authentieke, robuuste uitstraling. En het werkt echt door op emotie. Men kan de Steenstrips bij de levering ook nog op dikte sorteren. Dus houd de dunne Steenstrips even apart. Soms biedt dit oplossingen bij probleempunten. Stel er is een verwarming en er is behoefte aan dun materiaal, dan is het direct gesorteerd. Het is een trucje.

Moderne keuken met Steenpanelen.

Dunne Steenstrips plaatsen

Waar een muur van natuurstenen vele eisen stelt, gelden er voor Steenstrips slechts een aantal voorwaarden. De ondergrond waar de Steenstrips op verwerkt worden, dient stabiel te zijn. En daarnaast natuurlijk ook voldoende draagkracht te bieden. En als laatste moet er hechting mogelijk zijn met de lijm. Als expert op het gebied van dunne Steenstrips, geeft The Flagstone Company per situatie het best passende advies hierin. Strips van Geopietra kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden op buiten gevelisolatie systemen. Wij promoten om speciale aandacht te schenken aan de ontwerp- en uitvoeringsfases van een bouwproject. Juist rekening houdend met technische en esthetische factoren. Zo dient men rekening te houden met het bepalen van maten van raamkozijnen en deurposten. De afwerking van de Steenstrips komt dan namelijk iets naar voren. En bij de bouw geldt: ongelijk is gelijk. Dus in dit geval is het mooier de buitenkant van het kozijn te laten uitsteken. Daarmee bedoelen wij ten opzichte van de dunne Steenstrips. De Steenstrips moeten dus eigenlijk iets terug vallen. Een mooi voorbeeld van Steenstrips rondom een kozijn ziet u hierboven. De Natuurstenen wand wordt in het moderne interieur geaccentueerd door het strakke kozijn. In dit geval is dit veel mooier dan de keuze van Steenstrip hoekstukken.

Uitleggen en bewerken van de Geopietra Steenstrips is noodzakelijk om een prachtige wand te creëren.

Meer dunne Steenstrips
 • Openhaard met Steenstrips Blumone | Copyright The Art of Living Magazine – Fotografie: StudioZedd 161
  Geopietra – Open Haard

  Wanden bekleden met Steenstrips. Bijvoorbeeld Steenstrips voor de open haard , kachels en schoorstenen. Keuzes waar u geen spijt van krijgt.

 • Steenstrips muur van het binnen zwembad | Copyright: Jurrit van der Waal, The Art of Living 63
  Geopietra – Wellness

  Robuuste Natuurstenen muren. Deze sfeer wordt steeds vaker toegepast bij badkamer en wellness. Alle foto's vindt u hier!

 • Een buitenlandse sfeer voor de schitterende veranda - Deze Steenstrips koop je in Vaassen 71
  Geopietra – Veranda

  Natuurstenen muren voor veranda's. Maar ook Steenstrip wandbekleding voor serres, overkappingen. Bekijk alle sfeerbeelden!

 • Moderne villa met Steenstrips | BAAS architecten 172
  Geopietra – Buitenmuren

  Steenstrips van Geopietra voor gevels en buitenmuur. Zelfs mogelijk op gevelisolatie. Vraag ons om meer informatie!

 • Steenstrips zonder voeg toegepast in de keuken | Architect: Bob Manders | Fotografie: Cafeine 81
  Geopietra – Binnen

  Saaie muur binnen omtoveren tot een moderne natuurstenen wand. Dat is mogelijk met de Geopietra Steenstrips. Lees meer!

 • Steenstrips tuinmuur 57
  Geopietra – Tuinmuren

  Natuurstenen tuinmuren buiten. Eenvoudig te bewerken met Geopietra Steenstrips. De sfeer van puur Natuursteen. Lees meer!

 • Steenstrips in de moderne keuken met houten balken. Foto van De Rooy Metaaldesign 41
  Geopietra – Keuken

  De sfeer van Natuursteen in de keuken. Bekijk de vele mogelijkheden van Geopietra Steenstrips. Verkrijgbaar in vele soorten!

 • Steenstrips naast het kozijn | Copyright The Art of Living Magazine – Fotografie: Jaro van Meerten 37
  Geopietra Kozijnen en Rondingen

  Steenstrips bij specifieke plaatsen in het bouwwerk. Hoe gaat het in zijn werk bij kozijnen of deuren? Bekijk hier de vele voorbeelden.

 • Scaglia Steenstrips kleur BT, sporthal De Streepen in Sint Oedenrode. 12
  Geopietra – Verlichting

  Steenstrips van Geopietra uitlichten kan op meerdere manieren. Zowel Geopietra Verlichting van onder of boven. Wit of gekleurd licht.

 • Steenstrips plaatsen ambachtelijke zetter 13
  Geopietra – Plaatsen

  Geopietra plaatsen is ambachtelijk werk. Voor 50 procent is dit afhankelijk van zetwerk, voegkleur en voegafwerking. Meer info!

 • Referentie project Sporthal de Streepen - Sint Oedenrode, Laan van Henkenshage 5 - Scaglia GT 110
  Referentie projecten

  Steenstrips referenties projecten. Handig om ze te bezoeken zodat u de sfeer van Natuursteen proeft. Bekijk de adressen!

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.