Tuinmuren, vijvermuren en zwembadmuren rondom de rietgedekte villa met Natuursteen Rocks Akkron

Rocks – Tuinmuren

Lees meer

Steenstrips voor tuinmuren - Foto's

Van afscheidingsmuur tot keermuur
In dit overzicht vindt u een aantal inspiraties van onze creatieve relaties terug. Diverse vormen en formaten en kleuren. Van een scheidingsmuur aan het huis tot een keermuur bij het water. Het beste is om een ondergrond van beton te realiseren en hier de Steenstrips tegenaan te verwerken. Wij geven u graag verder advies hieromtrent.

De tuinmuur bekleden met Rocks Steenstrips

Door de vele steensoorten kunt u met de Rocks Steenstrips veel kanten op.  Creëer bijvoorbeeld een warme Mediterrane muur met de Rocks Ibiza of een robuuste muur met de Rocks Akkron. Maar waar dient u rekening mee te houden?

  • Geschikte opbouw van de muur. Rocks Steenstrips worden verwerkt op een draagkrachtige en cementgebonden ondergrond. Rocks zijn zwaar, zo’n 50 tot 85 kilo per m2.
  • Waterdichte ondergrond. Er mag geen vocht achter de stenen komen. De muur dient daarom conform de richtlijnen volledig waterdicht te zijn.
  • Werkt u de hoogte in? Vanwege het gewicht moeten Rocks Steenstrips worden verankert vanaf 2 meter.
  • Hoe werkt u hoeken af? Voor bijna elke Rocks Steenstrips zijn uitwendige hoekstukken verkrijgbaar. Hiermee werkt u op een natuurlijke manier de hoek om. Bij inwendige hoeken kunt u de rechte stenen in verstek zagen. Ook is het mogelijk deze hoeken af te werken met voeg.

 

Wij geven graag voor al uw ideeën een passend advies. Neem daarom gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze showroom in Vaassen. Meer informatie over het verwerken van de Rocks vind u op de pagina Rocks Steenstrips Plaatsen.

Natuurstenen muur met Rocks Steenstrips

De Rocks Steenstrips zijn ideaal voor maken van een natuurlijke tuinmuur. De Rocks hebben een beperkte dikte van 3-7 centimeter. Door de speciale hoekstukken ontstaat een muur die niet te onderscheiden is van een ‘echte’ natuurstenen muur. Los van de steenkeuze zijn nog een aantal aspecten belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

  • De voegkleur. The Flagstone Company biedt keuze uit meerdere kleuren voeg, vijf in totaal. Voor meer rust, stemt u de voegkleur af op de steenkleur. Of kies juist voor contrast door de voeg- en steenkleur te laten afwijken.
  • Voegafwerking.  De voeg is geheel naar eigen wens af te werken. Nadat de voeg met de speciale spuitzak is aangebracht en tot het juiste punt is uitgehard, kan deze worden uitgekrabt. Kies bijvoorbeeld voor een volle voeg, of werk de voeg diep weg.
  • Zetwijze. De manier van zetten is ook erg bepalend. Het zetwerk is een ambacht, hiervoor is een zeker inzicht nodig en natuurlijk is affiniteit met het product en pré.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.