Hoekstukken Rustieke Lei - Steenstrips van Natuursteen.

Steenstrips afwerking

  • De beste oplossingen voor de afwerking van Stenen
  • Schenk met name aandacht aan hoeken en kozijnen
  • Let daarbij vooral op belangrijke details
  • Lees de technische handleiding
  • Bekijk alle foto’s met Steenstrips en voorbeelden

Steenstrips Hoeken, Kozijnen

Lees meer

Steenstrips Hoeken en Kozijnen

En verwerking rondom ramen
Natuursteenstrips zijn zaagbaar met een diamantzaag. U gebruikt een professionele zaag of slijptol. Er zijn overigens kant en klare hoekstukken te verkrijgen. Plaats de hoeken van de Steenstrips per laag. Soms worden de hoeken van de Natuursteenstrips wel in verstek gezaagd. Bijgaande foto's geven u een goede indruk hoe mooi en massief een muur met Steenstrip hoekstukken wordt. De hoekstukken van de strips bestaan bij Natuursteenstrips uit twee ongelijke delen. U plaatst ze om en om. De hoeken haken eenvoudig in elkaar. Voor Rocks en Geopietra Steenstrips is er sprake van massieve hoeken uit 1 stuk.

Wilt u continu in wisselend verband blijven werken, verzaagt u dan een Steenstrip hoekstuk zodat het patroon zich niet herhaalt. Hoeken worden het mooist als er lengte met de Steenstrips gemaakt wordt. Een ander alternatief is, om bijvoorbeeld bij een kozijn, tegen een plint aan te werken. Waarbij de bouwregel geldt: ongelijk is gelijk. De plint van het kozijn hoort dus uit te steken zodat de strips erachter vallen. Een plint is mooier als het ondiepe hoeken betreft in kozijnen.

Steenstrips bij het kozijn

Op de rechterfoto is duidelijk te zien dat er niet altijd hoeken worden gebruikt. Het ziet er in sommige omstandigheden strakker uit om een andere oplossing voor de hoek te kiezen. Zeker daar waar de hoek kort te noemen valt. Oftewel de Steenstrip hoek maakt niet al te veel lengte.

Steenstrips hoeken

Wanneer kies je eigenlijk voor hoeken? Dat is feitelijk niet al te moeilijk. Een hoek valt altijd extra op. En dus verdient de Steenstrip hoek daarom aandacht! Wordt de afwerking van het hoekprofiel te ingewikkeld? Laat de Steenstrip hoek dan simpel weg. Net zoals dit voorbeeld. Door de hoek van de Steenstrip een andere uitstraling te geven. Dat wil zeggen feitelijk een contrast te geven. Een hoekafwerking op deze wijze straalt direct klasse en allure uit. Voor de hoek van een huis geldt een andere regel voor de Steenstrip. In dat opzicht komt de hoek wél tot zijn recht.

Duurzame woning met stuc en Natuursteenstrips Brons Rustiek Kwartsiet.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips buitenhoeken

Natuursteenstrips kennen enkel buitenhoeken. Dus hoeken die je feitelijk als hoekpunt kunt aanraken. Daarmee bedoelen wij hoeken die de bocht omgaan en ook zichtbaar zijn. Wij verkopen namelijk geen binnenhoeken voor Steenstrips. Simpelweg omdat dit soort hoekstukken voor Steenstrips niet bestaan. Hoe werk je dan hoeken af in een binnenhoek? Meestal worden de Steenstrips dermate verzaagd dat ze zo vlak mogelijk in de binnenhoek bij elkaar komen. Dat wil zeggen zonder kieren. Dus zo dicht mogelijk op elkaar.

Voegen van hoeken

Mocht er nu toch een te grote ruimte bij de Steenstrips in de binnenhoeken aanwezig zijn. Dan is er nog de keuze om eventueel wat voegmiddel in de hoek te gebruiken. Bijvoorbeeld Geobi van de Geopietra Steenstrips. Deze voeg kan in de hoeken verwerkt worden met een spuitzak. Het mooiste blijft als de hoeken van de Steenstrips wél goed aansluiten. Dus besteed in ieder geval aandacht aan het sluitend maken van de hoekpunten.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.