deel deze pagina

  • Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Natuursteenstrips

Steenstrips van Natuursteen geven sfeer aan het interieur. Wij zien veel toepassingen van deze natuurstenen z-panelen terug bij het bekleden van de open haard. Overigens laten wij niet alleen Natuursteenstrips in combinatie met een vuurbron zien. Juist ook van Geopietra Steenstrips, verwerkt op open haarden.

Natuursteenstrips – Open haard

Lees meer

Open Haard bekleden

De wereld verandert en zo ook de mogelijkheden van muur- en wandbekleding. Sinds een jaar of tien neemt de trend voor gezellige open haarden en kachels bekleding toe. Er zijn tal van keuzes voor de aankleding van deze vuurbronnen. Zoals een grove Steenstrip van Geopietra te zien op het rechtervoorbeeld. Of juist een fijn gezaagde Natuursteenstrip zoals bovenaan deze bladzijde. De keuzes in Steenstrips zijn dus enorm. Natuursteenstrips zijn feitelijk kleine gezaagde stukjes Natuursteen verlijmd in een paneel.

Steenstrips effect

Van deze Sierstrippen in Natuursteen zijn meerdere kleuren verkrijgbaar. Daarentegen zijn de gereconstrueerde Steenstrips van Geopietra verkrijgbaar in meer dan 44 soorten. De Geopietra muurbekleding is ook in meerdere kleuren te leveren en dat geldt ook voor de voeg. Door de open haard te bekleden in de woon-/eetkeuken krijgt de muur meteen meer aandacht.

Open haard aanlichten

Door de bekleding van de open haard of kachel extra uit te lichten (door middel van sfeerverlichting) wordt gelijk ook het 3D-effect meer zichtbaar. Daarmee valt de aandacht meteen op dit natuurlijke detail. Verlichting op de Steenstrips van de open haard is mogelijk door spotjes die gedraaid kunnen worden. Maar dit kan ook door middel van een verlichtingspunt op de muur van de open haard of  kachelmuur.

Steenstrips – open haard “mond”

Het beste kan men vooraf uitdenken hoe de bekleding van de Natuursteenstrips rondom de “mond” van de open haard afgewerkt wordt. Belangrijk  is rekening te houden met de dikte van de Steenstrip. In vele gevallen zet men een dunne strip (meestal in dezelfde kleur) haaks op het metalen frame van de kachel (laat u dit bijvoorbeeld maken bij een metaalverwerker). Dan heeft u geen hoekstukken nodig en werkt u met de Steenstrip tegen het frame van de mond aan. Oftewel de bekleding van de Natuursteenstrips valt terug bij de mond van de open haard.

Unieke wandbekleding veranda en open haard.

Schoorsteen – Steenstrips

Steenstrips op de schoorsteen kunnen ook qua wandbekleding naar boven worden doorgezet. Dat wil zeggen alles wat boven het dak uitsteekt. Daarbij is het belangrijk om met lood de verbinding tussen de Steenstrips en het dak goed af te werken. Maar ook de bovenkant (daar waar de Natuursteenstrips in de lucht eindigen) verdient aandacht.

Afdekker

De bovenkant van de schoorsteen dekt men daarom vervolgens af zodat de bekleding met Steenstrips ook daar beschermd is. Gebruik daarbij ook afdekplaat met een waterkering. Zodat het water wegloopt van de muur.

Foto rechts: ontwerp Topontwerper Osiris Hertman

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.