Hoe Steenstrips voegen?

Met Geobi of met ARDEX GK

Het is afhankelijk van de Steenstrips "hoe je Steenstrips moet voegen". Voor Rocks kiezen wij het voegmateriaal ARDEX GK (leverbaar in meerdere kleuren) of Geobi. Voor Geopietra Steenstrips is er maar één geschikt voegmateriaal, namelijk Geobi.

bak met voeg.

Voegmogelijkheden Steenstrips

Allereerst leggen wij u graag alles uit over Geopietra Steenstrips en het voegen ervan. Voor Rocks hebben wij daarvoor een andere uitleg: lees meer over Rocks Steenstrips voegen</a>. Voor Geopietra gebruik je altijd de Geobi voeg, terwijl voor Rocks je zowel kunt voegen met Geobi en met ARDEX GK. ARDEX GK is hoger belastbaar, iets vlakker en wordt vaak gebruikt bij natte ruimtes. Geobi heeft dankzij de toevoeging van een korrel een iets meer robuuste uitstraling; hiermee creëer je makkelijk een karakteristiek resultaat. 

Steenstrips zonder voeg

Mocht je een moderne afwerking ambiëren, dan is dat mogelijk. Wij noemen dit koud plaatsen. Oftewel een Steenstrip zonder voeg. Dit geeft een strakke uitstraling maar vraagt wel meer creativiteit van de zetter. Het koud plaatsen is dus een ambachtelijk werk en kost meer arbeid. Voor Geopietra is er een makkelijk product verkrijgbaar. Namelijk Geofit voor als er kleine openingen tijdens het zetwerk in de muur zichtbaar blijven.