Hoe Steenstrips voegen?

Met Geobi of met ARDEX GK

Het is afhankelijk van de Steenstrips "hoe je Steenstrips moet voegen". Voor Rocks kiezen wij namelijk vaak het voegmateriaal ARDEX GK dat in meerdere kleuren leverbaar is. Voor Geopietra Steenstrips is er maar één geschikt voegmateriaal dat Geobi is genaamd.

bak met voeg.

Voegmogelijkheden Steenstrips

Allereerst leggen wij jou graag alles uit over Geopietra en vervolgens “Hoe Steenstrips voegen“. Voor Rocks hebben wij daarvoor een andere uitleg: lees meer over Rocks Steenstrips voegen. Voor Geopietra gebruik je altijd de Geobi voeg, terwijl voor Rocks je zowel kunt voegen met Geobi en met ARDEX GK. ARDEX GK is hoger belastbaar en iets vlakker. Geobi heeft dankzij de toevoeging van een korrel een iets meer robuuste uistraling, dat wil zeggen een verouderd resultaat.

Steenstrips zonder voeg

Mocht je een moderne afwerking ambiëren, dan is dat mogelijk. Wij noemen dit koud plaatsen. Oftewel een Steenstrip zonder voeg. Dit geeft een strakke uitstraling maar vraagt wel meer affiniteit van de zetter. Het koud plaatsen is ambachtelijk en kost veel meer arbeid. Voor Geopietra is er een makkelijk product verkrijgbaar. Gebruik zeker Geofit als er kleine openingen in de muur blijven. Deze vul je makkelijk op met deze Geopietra passtukken.