Steenstrips op de buitenmuur

Steenstrips Antraciet

De plint van deze appartementen worden gekenmerkt door de sfeer van puur Natuursteen. Eigenschappen: licht, in meerdere kleuren en soorten verkrijgbaar. En bovenal geschikt op isolatie!

Appartementen Kijkduin – Steenstrips

Lees meer

Samenwerking

Strikotherm gevelisolatie met Geopietra Steenstrips

The Finest of Ockenburgh in Den Haag, een omvangrijk nieuwbouwproject met een bijzondere natuurlijke uitstraling. Niet alleen door de groene ligging tussen ‘puinduinen’ en bos, maar zeker ook door de kwalitatief hoogwaardige gevelafwerking: Strikotherm gevelisolatie met Geopietra Steenstrips.

De luxe woongebouwen zijn voorzien van een plint, bestaande uit het Strikotherm gevelisolatiesysteem COMFORT, met als afwerking Geopietra steenstrips van The Flagstone Company. Alles vakkundig aangebracht door Stukadoors- & afwerkbedrijf LT Afbouw B.V. Een resultaat om trots op te zijn. We spraken de drie partijen over hun succesvolle samenwerking bij dit bijzondere project.

Bewust partnership

Op het moment dat de aanvraag voor de gevelafwerking bij LT Afbouw binnenkwam, wist calculator Bas Castien direct dat Strikolith en The Flagstone Company de aangewezen partijen waren om dit mee aan te vliegen. “We werken al heel lang samen met Strikolith en dat gaat altijd naar tevredenheid. Ook hadden we destijds (2017 red.) al een aantal villa’s gerealiseerd met The Flagstone Company, wat ook soepel was verlopen. Met die samenwerking zat het dus wel goed”, aldus Bas.

“Daarnaast hebben de Strikotherm gevelisolatiesystemen van Strikolith in combinatie met Geopietra-afwerking de mogelijkheid tot een 10-jarige niet aflopende verzekerde garantie. Dat maakt dit systeem juist zo goed. Er lag al een offerte van een andere partij, maar die kon deze garantie niet bieden, dus in dat opzicht had deze combinatie ook een streepje voor. Het was dan ook een bewuste keuze.”

Steenstrips Toce op de zijgevel

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Gevelisolatie

Als gerenommeerd fabrikant en leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen heeft Strikolith zijn sporen reeds verdiend. Het bedrijf acteert vanuit de gedachte dat vier ogen meer zien dan twee. “We staan echt naast de klant,” licht Edward toe. “We bieden passend advies, goede service en meer. We denken mee en fungeren als deskundige sparringpartner. We houden van samenwerken en gaan dit dus ook nooit uit de weg. Samen met onze klanten en partners leveren we projecten op waar we met z’n allen trots op zijn.”

Zowel Bas als Dennis ervaart dit ook zo. Bas: “Met behulp van Strikolith zijn we groter geworden in bijvoorbeeld onze KOMO-certificering. Het is een bedrijf met korte lijntjes en daar hou ik van. Als ik iemand moet hebben, wil ik iemand die verstand heeft van zaken en dat is bij Strikolith gewoon zo. Wij kijken nooit naar het merk, maar naar de samenwerking. En we hebben nu eenmaal de beste samenwerking met Strikolith.”

Geopietra

“Wij doen eigenlijk bijna alles met Strikolith”, aldus Dennis. “We overleggen veel met elkaar, zelfs maandelijks. In ons geval veel met Claudia (Claudia Koppenhagen, project adviseur bij Strikolith, red.): welke projecten lopen er, wat speelt er, hoe kunnen we dit aanpakken … Met Edward zit ik sowieso op één lijn met hoe we projecten aanvliegen. We bijten ons er allebei in vast en laten dan niet meer los. De samenwerking is gewoon heel goed.”

De goede communicatie onderling ziet Dennis ook als een van de succespunten van de samenwerking met LT en Strikolith. “Vanaf moment één voelde deze driehoek al goed. Beide partijen zijn gewoon heel prettig om mee te werken. Ik heb niet veel projecten gedaan waarbij de communicatie zo goed was als hier. Als mensen een klik met elkaar hebben, gaat samenwerken sowieso makkelijker en dat was in dit geval ook zo.”

Steenstrips op de buitenmuur

Geopietra & Strikotherm: duurzaam én luxe

The Finest of Ockenburgh kenmerkt zich door het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen, vloerverwarming (en koeling), een moderne luchtwarmtepompinstallatie en triple beglazing, wat zorgt voor de invulling van de hoge milieu- en duurzaamheidsambitie. De Geopietra steenstrips in combinatie met Strikotherm gevelisolatie sluiten naadloos (letterlijk en figuurlijk!) op deze ambities aan. Het systeem combineert exclusieve en geloofwaardige natuursteenafwerking met de bijzondere kenmerken van Strikotherm.

Edward: “Ons systeem is sowieso al luchtdicht door de naadloze, dampopen isolatie. Nu is luchtdicht bouwen de trend, maar eigenlijk waren wij onze tijd dus al ver vooruit met deze manier van verwerken. Met Geopietra op een Strikotherm-systeem bieden we een slanke gevel met lichtgewicht afwerking. Het is makkelijk verwerkbaar, minder arbeidsintensief en daardoor uiteindelijk goedkoper dan andere systemen. Het is een duurzame én luxe jas om een gebouw.” Rechts nog een ander voorbeeld van gevelisolatie en Steenstrips.

Van omvangrijke betekenis

Tot slot: wat maakt The Finest of Ockenburgh nu zo speciaal voor de drie heren? “Voor ons is dat zeker de omvang van het project,” licht Dennis toe. “Toen dit op ons pad kwam, wilden we het met beide handen aangrijpen. Inmiddels doen we meer van dit soort grote projecten, maar op dat moment nog niet. Dit was dus een enorme kans. We zijn er dan ook trots op en dankbaar, want het heeft ons een opening geboden voor de toekomst. Zonder jongens als Bas en Edward hadden we zulke grote stappen nooit kunnen maken.”

Voor Bas is de nieuwbouw uniek door de ligging, maar het Geopietra maakt het extra speciaal. “Je loopt zo langs de Geopietra afwerking de duinen in. Het natuurlijke effect is maximaal hier, de gebouwen lijken te verrijzen uit de grond.”

Edward beaamt dat: “Het lijkt alsof zo’n gebouw zweeft. De Geopietra plint zou ook zo uit rots gehouwen kunnen zijn, de natuurlijke uitstraling wordt hierdoor nog eens extra benadrukt. Je ziet ook dat er niet is gekort op materialen. Mooi om te zien dat er bij zo’n omvangrijk project nu eens gekozen is voor een echt luxere afwerking.”

Architect:


MIX Architectuur B.V.

Steensoort:


Steenstrips Toce

Meer Geopietra Projecten

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.