Steenstrips op de buitengevel

Steenstrips wandbekleding

Moderne ontwerpen waar een contrast gezocht wordt in Natuursteen om de sfeer van het “kille” te doorbreken.

Architect Anne-Marie Pors

Lees meer

Architect Anne-Marie Pors

Ontwerpen met de sfeer van Natuursteen

Het ontwerpen van de verschillende vraagstukken begint vanuit een passie voor het vak als architect. Gebouwen zijn beeldbepalend en maken onderdeel uit van onze omgeving, daar waar we wonen en werken. Het voelt als een eer voor Anne-Marie Pors om als architect hier een belangrijke bijdrage aan te kunnen geven. Anne-Marie heeft de begraafplaats Roosdoncken en het moderne woonhuis ontworpen vanuit haar eigen bureau. Sinds dit jaar zijn Anne-Marie en haar team bedrijfspartner van Leenders Architecten & Ingenieurs in Veghel.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Begraafplaats ” De Roosdoncken”

Deze oude begraafplaats wordt voor vrijwilligers onderhouden en is tot een natuurlijk monument gemaakt. Er liggen zelfs graven van rond 1800. Op de foto’s ervaar je de bijzondere liggen tegen het natuurgebied aan. De laatste uitbreiding is een IJland (juist met een IJ) geschreven) waar een bruggetje naar toe loopt. Anne-Marie Pors heeft zelf binding met deze bijzondere begraafplaats en vanuit daar werd haar de vraag gesteld om een gebouw te ontwerpen waar afscheid kan worden genomen zonder in de hitte of regen te staan. Een eervolle opdracht. Het moest vooral geen gebouw zijn dat in de weg zou staan, maar juist ingetogen en beschutting bieden om ongestoord in gedachten te kunnen zijn. Een dak zonder iets was het uitgangspunt. Anne-Marie Pors ontwierp 2 muren, een korte en haaks daarop een lange muur met verschillende stenen, glad, groot, klein en dun. Dit symboliseert de mens omdat die ook in zijn karakter en uitstraling zo verschilt. De stenen dragen samen het dak en geven bezoekers bescherming. Het gevoel van armen om je heen.

Modern woonhuis

Een volledige andere opdracht vlak daarna een modern woonhuis te maken met een warm karakter. Anne-Marie Pors is hier op zoek gegaan naar de rode draad die de kilheid van het strak en modern opheft. Haaks snijdt de belangrijke wand van de entree, van buiten naar binnen. De stenen moesten een contrast vormen tussen het wit en zwart van het woonhuis. De Cascata stenen hebben meerdere tinten. Het contrast met wit stucwerk en de grilligheid van de stenen bepalen hiermee de sfeer rondom het huis. Duurzaamheid: RC waarde 5 en 6,5 voor het dak, met behulp van de warmtepomp en zonnepanelen is het een energie zuinig huis.

Architect:


Architect Anne-Marie Pors

Steensoort:


Steenstrips Cascata

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.