Stijlvolle woning door architect Pieter van Dam.

Architect Pieter van Dam

Geopietra Steenstrips Cascata zijn toegepast in deze villa op zowel de binnen- als de buitenmuur. Hierdoor wordt het natuurlijke karakter ook binnen doorgezet.

Architect Pieter van Dam

Lees meer

Geopietra Steenstrips Cascata

Een bijzonder duurzaam project

Vanaf het begin stonden kwaliteit, duurzaamheid en eerlijkheid van materialen voorop. Op zoek naar een massief en robuust materiaal voor het basement kwam Pieter uit bij de Geopietra steenstrips. Door de Geopietra Steenstrips wordt het gesloten karakter aan de voorzijde benadrukt ten opzichte van de open achterzijde van de woning aan de waterkant.

Deze karaktervolle natuurlijk ogende steen staat in mooi contrast met de strakke lijnen en moderne uitstraling van staal, glas en stucwerk. Door de Geopietra Steenstrips wordt het gesloten karakter aan de voorzijde benadrukt ten opzichte van de open achterzijde van de woning aan de waterkant. De eerste plannen voor dit mooie project, werden al gemaakt in 2015. Dit exclusieve moderne huis is op een prachtige locatie aan het water gerealiseerd. Er is zelfs een klein stukje eigen strand.

Trots op het project

Pieter is trots op zijn project. Helaas is dit voorlopig zijn laatste project omdat hij een ernstige ziekte heeft en daardoor genoodzaakt is te stoppen. Toch besloot Pieter deze afspraak te maken en liet hij mij trots zijn werk zien. Een moeilijk maar ook bijzonder moment.

Schaal 1:100 Architectuur

Pieter heeft een eigen architectenbureau Schaal 1:100 Architectuur. Anderhalf jaar geleden woonde hij de architectenbijeenkomst in Italië bij. De Steenstrips stonden al in zijn ontwerp getekend. Met de verkregen informatie werd zijn relatie nog enthousiaster. Vervolgens viel de keuze – na het bezoek aan de showroom – op de Cascata GP. Deze steenstrip voldoet namelijk aan de gewenste kwaliteit en uitstraling en bevestigt daarmee de keuze van Pieter. The Flagstone Company maakte aansluitend een groot proefbord waar een aantal voegkleuren op zijn uitgetest. Tevens heeft het proefbord als basis gediend voor de andere materialen en kleuren die zijn toegepast in de villa. Zelf Geopietra plaatsen? Klik hier!

Architect:


Pieter van Dam

Steensoort:


Steenstrips Cascata

Steenstrips Geopietra op wand.

Binnen – Buiten

De steenstrips zijn in deze villa zowel buiten, op duurzame gevelisolatie, als binnen toegepast. Waardoor het natuurlijke karakter ook in de woning wordt doorgezet. De binnenhuisarchitect heeft deze elementen opgepakt en het ontwerp erop laten aansluiten. Hierdoor is een interieur gerealiseerd met een warme sfeer. Mede door de inzet van steenzetter lopen de Steenstrips vloeiend over van binnen naar buiten. Een waar stukje vakmanschap.

Een knipoog voor Sophie

Het Flagstone Magazine is omvangrijker dan ooit. En er staan steeds meer bijzondere verhalen in. Ook dit verhaal krijgt nu een extra lading. Het is ’n knipoog voor Sophie, de dochter van Pieter. Ze kan heel erg trots op hem zijn.

In memoriam

20 november 2019: in memoriam Architect Pieter van Dam. Dit artikel is op verzoek van architect Pieter van Dam geschreven op het moment dat hij al ziek was. Hij belde mij persoonlijk op om te vertellen hoe blij hij was met dit project. En vroeg mij of wij aandacht eraan konden besteden in Het Flagstone Magazine. Ook vertelde hij mij persoonlijk de reden van enige haast. Voor zijn dochter wilde hij herinneringen voor later verzamelen en dus hebben wij elkaar eind juli dit jaar ter plaatse uitgebreid gesproken en heb ik foto’s gemaakt. Hellen Eekhof

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.