Architect Rik Lagerwaard

Architect Rik Lagerwaard

Lees meer

Architect Rik Lagerwaard

Mooie zandbeige wandbekleding met de sfeer van Natuursteen!

In opdracht van de organisatie Zozijn vond de uitbreiding plaats van twee wooneenheden behorend bij het project De Lathmer in Wilp. De buitengevel van de aanbouw is voorzien van Geopietra, Blumone Lione.

Dit is een zandbeige steen. Zozijn vindt het belangrijk dat mensen met een beperking zoveel mogelijk in de gelegenheid gesteld worden een fijne woonplek te hebben.

Landgoed De Lathmer

Rik Lagerwaard, Architect BNA BV, tekende voor het ontwerp bij De Lathmer in Wilp. Bouwbedrijf Van Bekkum realiseerde de bouwwerkzaamheden. En dit alles in opdracht van Zozijn. Zoals eerder al benadrukt, Zozijn vindt het belangrijk dat mensen met een beperking zoveel mogelijk in de gelegenheid gesteld worden een fijne woonplek te hebben. Een woonplek die zoveel mogelijk is afgestemd op de individuele woonwensen, maar die daarnaast ook past bij de benodigde ondersteuning.

Op landgoed De Lathmer in Wilp stonden twee woongebouwen, waarvan er één door de kleur wit en de andere door de kleur zwart gekenmerkt was. De woongroepen in deze twee gebouwen zouden groter worden, waarmee dan natuurlijk ook de behoefte aan passende woon- en leefruimte voor de bewoners vergroot werd. Rik Lagerwaard vertelt dat hij als architect werd ingeschakeld om de twee bestaande gebouwen met vier wooneenheden en een middendeel per gebouw uit te breiden.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Natuurlijke uitstraling

“Wij wilden het gebouw graag een natuurlijke uitstraling mee geven. De andere gebouwen stonden vrij ‘star’ in de omgeving. Mijn idee was om een cirkelvorm als segment een rol te laten spelen in het ontwerp. Hiermee zou het beter in de landelijke omgeving passen. Ongeveer een jaar eerder was ik in Normandië en ik werd me bewust dat de meeste gebouwen en huizen daar gerealiseerd worden met natuursteen. Dat zag ik ook voor me bij het ontwerpen van de uitbreiding van deze woonunits bij De Lathmer.”

Tuinmuur van Natuursteen

“Zandbeige stenen staan zowel bij wit als bij zwart erg mooi.  Ik zag het als een soort ‘tuinmuur’. De uitbreiding is aan de noordzijde en het is dan van belang om het licht te houden’ De uitbouw van beide gebouwen met deze natuurlijke uitstraling is echt het verbindende element geworden.”

Volwaardig Alternatief voor Natuursteen

“The Flagstone Company heeft een proefbord laten maken van de steen die het meest waarschijnlijk onze keuze zou zijn. Dit was Blumone in de kleur Lione. Daarmee konden we ook naar de opdrachtgever, want ook deze moest natuurlijk geïnformeerd worden en wellicht zijn gedachten bijstellen. Het kostte geen moeite om deze aan de hand van de argumenten te overtuigen dat Geopietra het juiste product voor De Lathmer zou zijn.”

Meer informatie over Steenstrips Blumone? Klik hier!

Tevreden met de keuze

“Zelf ben ik bijzonder blij dat we toch volgens het ontwerp de gevel hebben kunnen realiseren. De uitvoering was in handen van Bouwbedrijf Van Bekkum. Het was eerst even aftasten. Ze hadden alle theorie tot zich genomen, maar dan moet het werkelijk in de praktijk gebracht worden. Ze kregen de slag heel snel te pakken en hebben hier geweldig werk geleverd. Er is geplaatst op de gemetselde muren die zijn voorgestreken met Geocoll. De stenen zijn mooi ruw gezet, op de dilatatievoegen is netjes volgens de voorschriften gewerkt en er is zeer consequent gewerkt qua voegwerk. Het geeft een mooi rustig totaalbeeld en dat past dan weer goed in de gewenste woonbeleving van Zozijn. Uiteindelijk is dat waar het om gaat.”

Verschillende Geopietra Steenstrips voegmogelijkheden.

Het gratis Flagstone Magazine aanvragen!

Geopietra als verbindende factor

“Het resultaat is werkelijk geweldig. Twee afzonderlijk gebouwen kennen nu door de toegevoegde vorm van de uitbouw en het bij beide zelfde toegepaste materiaal als gevelbekleding, een verbinding met elkaar. De gebouwen passen nu zeer goed in de omgeving, zijn oprecht mooi en stralen hoogwaardigheid uit. Ze voldoen aan alle eisen. Dit is een unieke opdracht op een unieke plek, waarbij veel specifieke elementen een rol spelen. Bij elkaar levert dat een uniek project op. Er straalt nu vrolijkheid en rust van uit en ik hoop van harte dat we de gelegenheid krijgen om dit op andere locaties op het terrein ook met Geopietra als verbindende factor aan de slag te mogen gaan!”

Overstap op Geopietra

Jeen van den Berg van Bouwbedrijf Van Bekkum is blij met de overstap van Natuursteen naar Geopietra: “Ik zag het niet voor me om aan de slag te gaan met natuursteen die rechtstreeks uit de groeve moest komen, zeker als het gaat om de leverbetrouwbaarheid. Het wordt dan toch echt afwachten of je krijgt wat je hebt gevraagd en ook nog binnen de gestelde termijn. Het gaat hier om een behoorlijk aantal m2 en je zit niet te wachten op complicerende factoren. Er was bij project De Lathmer sprake van een zeer strakke planning en het is nu, met Geopietra als alternatief, prima gelukt om binnen de gestelde tijd te blijven. Het enige lastige was het bepalen van de benodigde hoeveelheden. Dit ligt natuurlijk ook aan de gehanteerde voegbreedtes. Uiteindelijk wordt dit wel duidelijk en moesten we nog wel nabestellen. Dat was met Geopietra geen probleem. Je krijgt het juiste product binnen op de afgesproken leverdatum. Heel betrouwbaar. En voor ons van wezenlijk belang. We zijn trots op het resultaat. Het is echt mooi geworden”

Architect:


Rik Lagerwaard

Steensoort:


Steenstrips Blumone

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.