Natuurstenen buiten toegepast | Foto’s gemaakt door Aannemingsbedrijf Dozy B.V.

Duurzaam bouwen:

  • Op gevelisolatie
  • Geschikte Steenstrips van Geopietra
  • Conform Abitasistema (ademend systeem)

Duurzaam met Steenstrips

Lees meer

Natuurvilla's met Steenstrips

Duurzaam bouwen

Zes recreatievilla's van Texel Exclusief. Deze woningen bieden meer dan 200m2 aan woonoppervlak. De villa's kijken daarbij uit over het prachtige natuurgebied Waalenburg. Architect Duco Kapitein haalt veel inspiratie uit het karakter van het Waddeneiland Texel. Het landschap is dan ook weer terug te zien in dit ontwerp van de architect. De grote kavels benadrukken het prachtige karakter van de zes objecten.

De exclusieve natuurvilla's met Steenstrips zijn gerealiseerd in het hart van Texel. De woningen bevinden zich vlakbij de Noord- en Waddenzee en op wellicht wel de beste plek als het gaat om de natuurgebieden van Texel. Deze natuurvilla's zijn gebouwd op grote kavels van 2000 tot 3000 m2. Bij de bouw van de natuurvilla's met Steenstrips stond vooral het comfort en de isolatie voorop. Elke villa heeft een privé deel van het natuurgebied. Daarnaast is er een eigen terras ter beschikking en zijn er vier slaapkamers alsmede een grote open eetkeuken welke uitkijken over het prachtige gebied.  

Texelse landschap

Echt dus één met Texel. Hier haal je vrij adem. De heerlijk riante living (ruim 66M²) brengt de rust van het Texelse landschap naar binnen. Dankzij de enorme glaspartijen – voorzien van een schuifpui – gaat de woonkamer volstrekt natuurlijk over in de grote tuin. Op het terras kun je zowel in de koude als warme seizoenen heerlijk genieten van de kachel. Deze muren zijn voor exclusiviteit en sfeer bekleed met de Steenstrips van Geopietra. De grote recreatievilla’s liggen daarnaast in het hart van Texel, op korte afstand van Noord- en Waddenzee en Texels mooiste dorpen.

Villa's met Natuurstenen | Foto’s gemaakt door Aannemingsbedrijf Dozy B.V.

Natuur van Wallenburg

De prachtige locatie van Texel is exclusief ontdekt door de Nederlandse natuurliefhebber, Jac. P. Thijsse. Hij woonde en werkte hier in de 19e eeuw. Na de natuur rondom het natuurgebied Waalenburg te hebben gezien besloot Jac zijn eerste hectares natuurgebied te kopen. Honderd jaar later is het uitgegroeid tot een groot en indrukwekkend natuurgebied dat wordt gefinancierd door overheden en organisaties.

Natuurvilla’s Texel

Architect Duco Kapitein eert het Natuurgebied en het karakter van Waddeneiland Texel. De basisvorm van de Texelse schapenboet is een inspiratiebron, net als de oer-Hollandse Albatros-tent van De Waard. Herken de beschutting aan de windzijde en die uitnodigende open kant met weids uitzicht op de natuur. De architect ziet in zijn ontwerp ook de stijgende rug en hoge kop van de mammoet, met de kont in de westenwind, uitkijkend naar het Oosten. De grote kavels benadrukken het sterke karakter van de zes natuurlijke villa’s.

Cascata Steenstrips

Bij deze natuurvilla’s is voor exclusieve uitstraling en ultieme sfeer op het terras gekozen om zowel de onderbouw als de schouw te bekleden met Steenstrips van Geopietra, type: Cascata. Dat wil zeggen dat de de haarden en een deel van de buitenmuren qua wand zijn bekleed.

Voordelen Steenstrips

Deze Steenstrips zijn verkrijgbaar in drie kleuren en zijn binnen en buiten toepasbaar. Daarnaast zijn de Geopietra Steenstrips makkelijk verwerkbaar en worden de Steenstrips direct op de gevelisolatie verlijmd (met een kleine voorbewerking). Bij dit project is ervoor gekozen om de stenen te voegen, maar in tegenstelling tot dit project is het ook mogelijk om de stenen koud te plaatsen. Dat wil zeggen: zonder voeg. In dat geval worden de Geofit opvulstukken toegepast. Bij alle zes de villa’s is hetzelfde ontwerp aangehouden wat zorgt voor eenheid en klasse.

| Foto’s gemaakt door Aannemingsbedrijf Dozy B.V.

Architect:


KJK Architekten & Aannemer DOZY

Steensoort:


Steenstrips Cascata


Meer informatie over Dozy:

Aannemer DOZY


Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.