Showroom The Flagstone Company

Baksteenstrips keukenmuur

Mooie industriële look met Baksteenstrips. Prachtig project in combinatie met deze moderne zwarte keuken.

Baksteenstrips keukenmuur

Lees meer

Baksteenstrips keukenmuur

Na enkele overwegingen, zijn zij op de Casale Baksteenstrips uitgekomen. Bij Steenstrips in het algemeen moet er wel goed op de ondergrond gelet worden. De ondergrond moet namelijk goed hechten. Dit houdt in dat de ondergrond een cement-gebonden lijm aankan. Na wat testen te hebben gedaan, kwamen ze erachter dat de ondergrond zeer geschikt was voor de Casale Baksteenstrips. Niet te zuigend en niet geverfd. Dus voor strijken met Geocoll volstaat.

Aan de slag

Hellen was in de veronderstelling dat Rik de Baksteenstrips heel goed kon verwerken op de muur, omdat Rik dit al eerder thuis had gedaan. Maar de aap kwam uit de mouw. Het blijkt helaas wat anders te liggen. Collega Rik heeft destijds alleen de stenen aangereikt maar niet gezet. Er ontstond wat lichte paniek onder beide, maar de moed zakte niet in de schoenen. Ze maakten samen het plan om de stenen afwisselend op de muur te plakken, zo ontstond er geen vast patroon op de muur. Na aan de slag te zijn geweest, kwamen ze erachter dat er wel een bepaalde tactiek moest komen

De tactiek

Rik en Hellen begonnen met het voor smeren van de muur, vooral Rik heeft dit gedaan want dit was een mannelijke klus zegt Hellen. Daar is iets meer kracht voor nodig. Hierna hebben ze naar het kozijn de deur gekeken. De omlijsting was in dit geval gelukkig al op dikte gebracht, hierdoor kan er goed tegen de zijkanten aan gewerkt worden. Het wordt nog verder afgewerkt met een afwerklat. Vervolgens zijn Rik en Hellen gestart met het plakken van de stenen. Dit vonden ze beide ongelooflijk leuk om te doen. Na een tijdje kwamen zij erachter dat het veel beter werkt als ieder een eigen taak had.

Hellen kreeg de taak om de lijm op de stenen te smeren en Rik plakte die steen dan vervolgens op de muur. En later draaide ze dit om. Zo is er geen sprake van een zogenaamde handtekening. Er is gekozen om de muur niet te net te maken. Hellen en Rik hebben de stenen hier en daar wat bekapt en afgebroken om deze unieke look te creëren. Gaande weg kwamen er steeds meer werknemers helpen bij het zetten. “om dat te zien als eigenaresse, daar word ik gewoon stil van” (Hellen Eekhof).

Handige tips van ervaren zetters

– Zet meerdere lijnen op de muur zodat er recht wordt gewerkt ( nog beter gebruik een laser).
– Afplakken is belangrijk.
– De Stenen plakken volgens ‘Butter and Floating’ manier (altijd nat in nat zetten).

TFC logo op de keukenmuur

Het resultaat tot nu toe

Ja weet je ” Ik krijg er kippenvel van” vertelt Hellen mij met trots. Die trots is er niet voor niks want de eerste muur is een dag later, alweer verkocht aan een klant. Dit komt door het enthousiasme, we maken het met collega’s zelf en je gaat al pratend vertellen over hetgeen wat je zelf hebt gemaakt met passie. Een betere manier van gunfactor en verkoop is er niet! Het is dus een zeer geslaagd project. Wilt u deze muur ook zien: kom dan langs voor een kop koffie in onze nieuwe showroom (geopend vanaf juni 2020). Locatie: bij de buren op nummer 14.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Meer projecten met Baksteenstrips
 • City Baksteenstrips in beperkte dikte op de vloer - lichte voeg 9
  Baksteenstrips vloer

  Daar waar wij Steenstrips voor de wand verkopen, besloten Ronald en Francien de City Baksteenstrips voor de vloer te gebruiken.

 • Buitenmuur van het zwembad bij moderne kubistische villa, Ontwerp van Paul Ramakers 25
  Sterk in Steenstrip-visualisatie

  Hoe zien de Steenstrips er straks in uw ontwerp uit? Door middel van een 3D-designer en onze rendering maken wij het visueel zichtbaar.

 • De keuken van The Flagstone Company met Baksteenstrips 18
  Baksteenstrips keukenmuur

  Baksteenstrips zelf plaatsen. Controleer de ondergrond en kies een industriële look

 • Bakstenen zelf plaatsen in de keuken - industriële stijl. 21
  Blogster plakt strips zelf!

  Marieke vond dat haar keuken nodig onder handen moest worden genomen. Zij plakte en voegde de Baksteenstrips zelf.

 • Steenstrips in de woonkeuken. 12
  Baksteen met sfeer

  Gezaagde Rode Baksteenstrips voor een industriële sfeer. Iets waar Sanne al een hele tijd naar op zoek was.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.