Avondfoto sporthal De Streepen. Buitengevel voorzien van de Scaglia steentrip van Geopietra.

Isolatie en Steenstrips

Lees meer

De Streepen - gevelbekleding

Nieuwe sporthal krijgt Natuurstenen uitstraling

Rienks Architecten heeft de EU aanbesteding gewonnen van de sporthal De Streepen te Sint-Oedenrode. De visie van Rienks Architecten op het relatief eenvoudige programma op een complexe locatie bleek de opdrachtgever te overtuigen. De visie combineert eenvoud, functionaliteit en fraaie architectuur met duurzaamheid en een verassende landschappelijke inpassing waarbij een meerwaarde voor de omgeving wordt toegevoegd. In 2012 is in Sint-Oedenrode een nieuwe sporthal gerealiseerd.

Lees meer

De oude sporthal bood ruim 40 jaar onderdak aan vooral sportverenigingen en scholen. De opdracht voor de bouw is, na openbare aanbesteding, gegund aan Giesbers-Wijchen Bouw B.V. Met het totale project is een investering van 2,9 miljoen Euro gemoeid. De gevel werd bekleed met een grote hoeveelheid m2’s Geopietra Scaglia GT.

Elementen verbinden door middel van Steenstrips

“Sint-Oedenrode is een niet al te grote gemeente waar de sporthal een belangrijke rol vervult. Na ruim 40 jaar was de oude sporthal aan vervanging toe. Het bestemmingsplan werd niet aangepast en de hal moest verrijzen op dezelfde locatie. Rienks Architecten verworf de opdracht uit de Europese aanbesteding op basis van de door hen neergelegde visie om een strak vormgegeven sporthal neer te zetten met een robuust uiterlijk.”
“Met een helicopterview werd gekeken hoe de verbinding in de openbare ruimte tussen gemeentehuis, historisch kasteel Henkenshage en modern cultureel en educatief centrum Mariëndael in de beste balans zou kunnen worden gebracht. De oude sporthal was een bakstenen gebouw met vervallen houten betimmering. De wens was om de elementen uit de omgeving te verbinden en het openbare karakter nadrukkelijk tot uitdrukking te brengen door het gebruik van veel glas. Het gebouw werd ‘ingepakt’ in een talud van groen. Een grote openbare ruimte die ook mensen met elkaar verbindt”.

Architect:


Rienks Architecten

Steensoort:


Paneel Scaglia

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.