Mediterrane muren buiten

Ibiza Style:

Deze stijl staat bekend als een interieur- en modestijl waarbij de inspiratie wordt gehaald uit het kleurrijke en relaxte eiland Ibiza. Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse zee. De Ibiza-stijl staat voor een vrolijke, ontspannen Bohemian sfeer. Wij zien deze geliefde uitstraling ook steeds vaker in Nederland.

Mediterrane muren

Lees meer

Mediterrane muren

Muren met Natuurstenen

Deze muren hebben vaak veel karaktervolle kenmerken met een mooi kleurenpalet. Meestal passend bij het mediterrane klimaat en de ambiance van de regio. Mediterrane muren zijn veelal gemaakt van lokale gevonden losse brokken Natuurstenen. De uitstraling ervan wordt tevens gebruikt als contrast in de moderne architectuur. Zowel in Nederland als daarbuiten. Natuurstenen met de sfeer uit Zuid-Europa dragen - zo blijkt - bij aan een gevraagde esthetiek welke past bij vele ontwerpen.

De architectuur in mediterrane landen vertonen vaak kenmerkende elementen zoals witgekalkte huizen met platte dagen en bogen. Maar ook binnenplaatsen en Natuurstenen mediterrane muren. Vooral als wij een link leggen met de witgekalkte huizen, is de vergelijking met kubistische villa's in ons land en onze buurlanden snel gemaakt. De ontwerpen met wit in Zuid-Europa werden in het buitenland eerder door het klimaat bepaald. Dit leidde en leidt tot toepassing van de witte kleur. Wit zorgt namelijk voor natuurlijke koelte en ventilatie. Door het veranderende klimaat zien wij ook in onze regio steeds meer dit soort typen huizen. Natuurlijk omdat ook ons klimaat verandert. Kort samengevat: door het veranderende klimaat en de huidige wensen met betrekking tot duurzaamheid verandert het straatbeeld in Nederland en zullen er ook andere (waaronder witte) huizen ontstaan. Huizen die goed bestand zijn voor de toekomst.

Rocks Ibiza

In de samenwerkingsregio BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heilo) staat deze prachtige, karakteristieke woning met een bijgebouw waar je u tegen zegt!
Bij het zien ervan raak je direct in de ban van deze villa en het indrukwekkende bijgebouw. De voorzijde oogt monumentaal. Wellicht dat dit ook nog extra versterkt wordt door de natuurlijke Belgische blauwe kasseien.

Mediterrane muren plaatsen

Het gespecialiseerde zetbedrijf Stone-Dsgn heeft de plaatsing van de Rocks Ibiza verzorgd. Daarbij is het goed om te weten dat er best wat komt kijken als het gaat om “koud plaatsen” van deze Rocks Steenstrips Ibiza. Het is feitelijk puzzelen met stukken Natuurstenen. Deze worden vervolgens op de muur geplaatst maar dan zonder voegmateriaal. Het vraagt hierbij om passend materiaal (kapwerk) zonder grote voegen. Er is namelijk niets qua ruimte in het zetwerk op te vangen. Steen voor steen wordt dus in dit geval handmatig de brokken Natuursteen (ook al zijn het strips) tot een passende mediterrane muren gemaakt. Er zit dus ook wel wat hand- en kapwerk in dit zetwerk.

Mediterrane muren buiten

Mediterrane muren ontwerpen

Robin Sluijzer van Studio Sluijzer uit Amsterdam draagde zorgt voor de realisatie van dit prachtige bijgebouw. Het indrukwekkende ontwerp kenmerkt zich door de verfijnde keuze van kleuren en de luxe die het uitstraalt. Ook is er goed nagedacht om natuurlijke elementen toe te voegen. Het bijgebouw dat eigenlijk als complete bijwoning kan worden aangemerkt, is bekleed met de prachtige Rocks Ibiza. Deze Steenstrips zijn zonder voeg geplaatst in combinatie met stucwerk.

Bijgebouw of extra woonruimte?

Na de corona tijd is het iedereen wel duidelijk geworden. Thuis lekker kunnen vertoeven, is een belangrijk aspect geworden. Mede dankzij de toevoeging van deze Natuurstenen is men in dit gegeven geslaagd. Het leuke is dat de Steenstrips zowel in de gevel als ook op andere plaatsen, waaronder de veranda, zijn doorgevoerd.
In deze bijzondere ruimte is een game room gemaakt, een mancave maar ook een woon-slaap gedeelte en opslag.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.