Buitenmuren met Steenstrips

Natuurlijke wand:

 • Kunstzinnig in combinatie met Rieten wand
 • Strak dankzij langwerpige vorm Steenstrip
 • Moderne kleuren passen bij totale vormgeving
 • Zelf geplaatst

Natuurlijke wandbekleding

Lees meer

Natuurlijke wand

Blumone in combinatie met riet

Met een man in huis als kunstschilder bleek onze garage niet meer de ideale werkplaats te zijn en daarom groeide het idee om een stuk van de tuin op te offeren als atelier, annex tuinhuis. We wilden te allen tijde vermijden dat het nieuwe gebouw, het atelier, te kolossaal zou overkomen. De keuze van uitsluitend natuurlijke materialen als afwerking leek ons hiervoor een oplossing.

Op die manier zou het kunstatelier meer geïntegreerd worden in de tuin. De artiest in mijn man, Fredcot, kwam naar boven en gretig gingen we samen op zoek naar de verschillende mogelijkheden van natuurlijke wandbekleding.  

Stapelstenen

Als eerste kwam het idee van stapelstenen. Dat wil zeggen: gewoon losse stenen op elkaar stapelen. Volwaardige Natuurstenen leken namelijk haast een ‘mission impossible’ qua gewicht. Een alternatief was voor ons de Steenstrips. Helaas hier in België vonden we niks van Steenstrips die ‘natuurlijk’ oogden. Zo kwamen we via het ‘googlen’ bij The Flagstone Company in Nederland terecht. Feitelijk bij onze noorderburen. Wel waren we even in de war: waren die Blumone Steenstrips nu ‘echte natuurstenen’of ‘gereconstrueerde’? Nu weten wij inmiddels dat het gaat om het fantastische product van Geopietra. Er daar zijn dan ook tientallen mogelijkheden in qua vorm en kleur. Na contact te hebben gelegd, werden wij onmiddellijk vriendelijk te woord gestaan alsook stuurde men ons onmiddellijk een catalogus toe.

Toch naar showroom

Het was precies te mooi om waar te zijn: het voordeel van natuurlijk ogende, brute stenen maar ook ter zelfder tijd het voordeel van gemakkelijk te hanteren stenen wegens ‘veel lichter in gewicht’. Wij waren direct overtuigd door deze optie, mede omdat ons ook verteld werd dat we dit ook zelf konden plaatsen, mits wat geduld en volharding. Wij waagden – op basis van de catalogus – alles te bestellen op afstand. En zo geschiedde het op een vroege zaterdagmorgen om ’s ochtends met aanhangwagen naar Vaassen te rijden. Dit om de bestelling zelf op te halen: een enkele rit van maar liefst 246km! Door het personeel van The Flagstone Company werden wij heel professioneel onthaald en kregen allerlei extra brochures over ‘hoe te plaatsen’. De lange rit was meer dan de moeite waard en de stenen oogden exact als op papier in het Flagstone magazine

Verslavend zetwerk

We popelden om er aan te beginnen. Zonder enige ervaring, wel met een flinke dosis ‘goesting’ (trek) en ‘zelfvertrouwen dat het ons zou lukken’, gingen we vervolgens aan de slag. De meeste tijd ging op in het puzzelen, het vinden van de ideale Blumone-steen qua vorm. Natuurlijk ook de grootte en afwisseling om tot een mooi geheel te komen. Het was voornamelijk Fredcot zijn geduld en precisie wat aangewend werd. Naar schatting, als volslagen leken, deden wij per dag zo’n 5m². Wij ervaarden het zelfs een beetje als ‘verslavend’. ’s Avonds zeiden we: allée nog een paar en voor we het beseften, waren we bezig in het donker met een schijnwerper op de muur. En hoe verder wij kwamen hoe muur de natuurlijke wand ‘groeide’.

Blumone Steenstrips buiten

Zelf plaatsen

Het gaf ons ontzettend veel voldoening dat we dit zelf geplaatst hadden. Naderhand zouden we dit nog opvoegen. Maar omdat we de stenen vrij strak op elkaar geplaatst hadden, zag je geen ondergrond meer en vreesden we het ‘brute’ karakter wat te verliezen. Bij navraag aan vrienden en buren
was iedereen het er volmondig mee eens, dus voilà het resultaat is ‘ongevoegd’. De gevel van het tuinhuisgedeelte lieten wij met riet bezetten om zo opnieuw geen stijlbreuk te creëren met de tuin. Het zelf plaatsen is ons dus uitermate goed bevallen.

  -Gevonden in categorie: Geopietra en LeisteenWis filters
 • Steenstrips Blumone Geopietra Keuken. 158
  Isolatie
 • Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Homan - Architect: Bureau Authentiek - Fotograaf: Studio HOD 130
  Isolatie
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 163
  Isolatie
 • Luxe Kubistische villa met een Geopietra Moderno. Copyright: The Art of Living 161
  Isolatie
 • buitenmuren met steenstrips, ambachtelijk zetwerk StoneDesign Leon van Ballegooijen 141
  Isolatie
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
  Isolatie
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
  Isolatie
 • Steenstrips Cimone van Geopietra in de overkapping buiten - veranda 26
  Isolatie
 • Valdostano Steenstrips Geopietra. 82
  Isolatie
 • Moderne villa met een natuurlijk contrast dankzij de Geopietra Steenstrips (Copyright: Geopietra) 15
  Isolatie
 • Geopietra Steenstrips 9
  Isolatie
 • Geopietra Steenstrips Maniero - Waain proeverij 26
  Isolatie

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.