Goud Kwartsiet. Zeer goed te combineren met diverse houttinten. Toegepast bij Slaaphof in Harderwijk.

Natuursteenstrips Slaaphof

Lees meer

Steenstrips bij bedden speciaalzaak

Keuze voor bijzondere Natuurstenen wanden

Onlangs openden Henk en Gea van 't Hof hun prachtige beddenspeciaalzaak Slaaphof aan de Deventerweg in Harderwijk. Het is tijd om een kijkje te nemen. Als ik de zaak binnenloop, zijn de eigenaren Henk en Gea van 't Hof druk met klanten. Ik kijk rond met bewondering voor de grote ruimte die zeer sfeervol is ingericht met bedden van toonaangevende merken, opgemaakt met het prachtigste beddengoed.

Op de bovenverdieping loopt Cornelis de Kruijff van Interieurbouw Haklander mij al tegemoet. In januari toen de aannemer hier bezig was, is Cornelis spontaan binnengestapt met de vraag of hij een plan mocht maken voor het interieur. Dat dat uiteindelijk tot een samenwerking leidde mag duidelijk zijn.

Inrichting Van ’t Hof

Cornelis legt uit hoe dat is gekomen: “Van ’t Hof zei dat we best een plan mochten maken, maar dat dat voor eigen rekening was. Dat nam ik voor lief, ik heb hard gewerkt en een voorstel gedaan, dat na onderzoek, bijschaven en overleg met de fam. Van ’t Hof tot een akkoord leidde. We zijn er heel open in gegaan met elkaar. We zijn samen naar het Olympisch Stadion in Londen gegaan, waar retail van over de hele wereld gevestigd is en merkpresentatie aan de orde van de dag. Waar het mij om ging, was dat we zouden kijken waarom iets wel of niet werkt in de inrichting. Tenslotte wil je dat klanten de zaak binnenstappen en direct een positieve beleving ervaren. Dat is van groot belang als je commercieel succesvol wilt zijn. Door al het onderzoek kwamen we steeds een stapje verder. Uiteindelijk hadden we na oplevering van het pand ongeveer vier weken om alles aan de binnenzijde voor elkaar te maken: vloeren, muren, plafonds, verlichting en de inrichting. Mariska van de Velde, zelfstandig interieur- en winkelstyliste – heeft de laatste hand gehad in de styling in overleg met Henk en Gea”. Inmiddels schuift Gea even aan bij de gezellige koffietafel midden in de zaak.


Keuze voor Natuursteenstrips


Ik vraag hoe ze tot de keuze voor de Natuursteenstrips zijn gekomen. Cornelis legt dat graag uit: “Voor het hele project waren we op zoek naar eerlijke en natuurlijke materialen. Deze ondersteunen de sfeer van de vele Zweedse beddenmerken die bij Slaaphof te vinden zijn. Staal, hout en steen zijn de basiselementen geworden van het ‘podium’ voor de beddenverkoop.

Omdat de trap zich niet in het midden van de zaak bevindt, maar tegen de wand, was het belangrijk om toch de routing naar boven te begeleiden. Hier bevindt zich het grootste deel van het assortiment. De geel kwartsiet Natuursteenstrips komen hier werkelijk geweldig tot hun recht. Deze lichte, warmbeige en iets gemêleerde steen zorgt met de mooie lichtval in het trappenhuis voor een aanlokkelijke routing. Een andere optie was eventueel een houtstrip van sloophout, echter we kozen met de Natuursteenstrips voor duurzaamheid, een beter kostenplaatje en absoluut ook voor de lichtere kleurstelling”.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Nieuwbouw

Tussen de bedrijven door maakt Henk even tijd vrij om vol trots over de nieuwe Slaaphof te vertellen. Eerst complimenteer ik hem met de prachtige zaak en hij schuift de credits direct door naar Cornelis. We besluiten met een lach dat teamwerk geleid heeft tot dit resultaat. De vraag die niet kan uitblijven is uiteraard hoe iemand in deze onzekere tijden de stap tot volledige nieuwbouw durft te zetten.

Verlichting bij Natuursteenstrips


“Het trappenhuis met de Natuursteenstrips hebben we bewust op deze manier uitgelicht. Bij het zitje en de haard onder de trap is de verlichting heel sfeervol en passend bij het robuuste sfeertje. De trap is heel helder verlicht. Het hoeft niet alleen maar mooi te zijn, het moet ook een middel zijn om mensen naar boven te laten gaan. Dat werkt uitstekend. De meeste mensen gaan inderdaad boven kijken. Er is veel interesse in de steen op de muur; mensen vinden het mooi en voelen er automatisch aan. Het is echt het verbindende element tussen beneden en boven geworden. “Het zetwerk is uitbesteed aan een lokale tegelzetter”, vertelt Cornelis, “die een knap staaltje werk leverde in het metershoge trapgat. Al met al denk ik dat hij en een collega in 10 mandagen ongeveer 100 m2 hebben verwerkt. In het trappenhuis werkten ze op een stenen ondergrond en om een scheidingswand op de tweede verdieping te realiseren werd gewerkt op watervast berkenhouten multiplex dat eerst met een primer is voorbehandeld. Met een goed lijmadvies is praktisch elke ondergrond geschikt of geschikt te maken. De zetter vond het werk goed te doen”

Inrichting

De klanten blijven binnenkomen. Henk en Gea zijn allebei alweer druk met uitleg geven. Samen met Cornelis loop ik nog een rondje door de zaak. Er hangt een prettige kalme sfeer die uitnodigt tot rondkijken. De kleuren van de inrichting maken het tegelijkertijd vrolijk. De zaak is op en top verzorgd. Elk beddenmerk heeft een eigen plek en een uitgesproken eigen identiteit. Toch is er een geweldige eenheid in het winkelbeeld. Ik neem afscheid en kijk nog even in de hoek bij de mooie collectie beddengoed, badlakens en badjassen. Het is dat ik aan het werk ben, maar anders had ik graag nog langer rond gekeken. Als ik aan een nieuw bed toe ben, weet ik dat ik bij Slaaphof zeker een keuze zal kunnen maken.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.