Buitengevel met Steenstrips Moderno | Copyright The Art of Living Magazine – Fotografie: Dré Wouters

Nieuwbouw met Natuursteen

  • Nieuwbouw villa
  • Geopietra Steenstrips
  • Ontwerp van van der Padt en Partners
  • Moderne villa met Steenstrips

Nieuwbouw met Natuursteen

Lees meer

Nieuwbouw met Natuursteen

Geopietra Steenstrips
Een echte eyecatcher van deze villa zijn de Geopietra Steenstrips die de opdrachtgevers zelf hebben uitgekozen. Architect Arno van der Padt attendeerde de opdrachtgevers op The Flagstone Company zodra hij hoorde dat de opdrachtgevers Natuursteen wilden toepassen in het ontwerp. De natuurlijke elementen van deze woning passen perfect bij de natuurlijke omgeving. Op dit Perceel zijn veel bomen en natuur te vinden. Belangrijk bij de bouw van deze villa was dan ook dat het opging in de omgeving van het perceel.

Ontwerp met Steenstrips

Nadat Arno van der Padt de opdrachtgevers attendeerde op The Flagstone Company zijn er verschillende proefborden gemaakt met de producten van Geopietra. De opdrachtgevers hadden van te voren een specifiek beeld van hoe de woning er uit moet komen te zien. Het exterieur van de woning past perfect bij de opdrachtgevers geven ze zelf aan. Tijdens het ontwerpen zijn ze ook bij andere architecten geweest, maar hier klikten het niet mee vanwege de handtekening die de architect perse wilden laten terugkomen in het ontwerp. Gelukkig kijkt van der Padt en Partners altijd naar welke kant de opdrachtgever op wilt, natuurlijk rekening houdend met het beeld-kwaliteitsplan en de context.

Geopietra Steenstrips

Uit het moodboard van de bewoners was gelijk duidelijk dat ze Natuursteen in het ontwerp wilden hebben. ‘Je had ook kunnen kiezen voor gemetselde stenen, maar deze Steenstrips geven echt een eigen karakter aan de woning ‘aldus Arno van der Padt. Voor de antracieten aluminium raamkozijnen is er gekozen voor een robuust uitgevoerd model met dagkanten om de ongelijk gevormde stenen ertegenaan te kunnen zetten. Op deze manier valt alles perfect in het plaatje. De Geopietra Steenstrips zijn niet van echt natuursteen te onderscheiden, maar het gaat hier om gereconstrueerde Steenstrips. Het voordeel van Geopietra is dat het ten opzichte van natuursteen veel lichter is en overigens veel bouwtechnische voordelen heeft. Zo kan Geopietra met enige voorbewerking ook direct op isolatie verwerkt worden.

Bij dit project hebben we voor de bewoners twee proefborden gemaakt, om hen te helpen met de beslissing. Ze zijn uiteindelijk voor de Moderno Steenstrips van Geopietra gegaan. De Moderno Steenstrip is een fijnere steen die wat horizontaler en meer gelaagd is dan de grovere varianten. Bij deze woning is gekozen voor de bruine en grijze variant van de Moderno Steenstrips. De Moderno is  een mix van twee verschillende steensoorten.

Buitengevel met Steenstrips Moderno | Copyright The Art of Living Magazine – Fotografie: Dré Wouters

Moderno Steenstrips

Bij het kiezen van een Geopietra Steenstrips zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo moet er een keuze worden gemaakt welke kleur en welk profiel er toegepast wordt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de stenen te plaatsen met voeg. Ook hier zijn weer verschillende kleuren in te kiezen. Bij dit project is ervoor gekzoen om de stenen koud te plaatsen. Dat wil zeggen dat er geen voeg is gebruikt. Om de kleine gaatjes en kiertjes tussen de stenen op te vullen wordt er gebruik gemaakt van Geofit opvulstukjes.

Toepassing Geopietra

Bij deze woning is niet alleen de gevel bekleed met Steenstrips, maar ook de schoorsteen en de haard zijn bekleed met Geopietra Steenstrips. Verder is ervoor gekozen om de Steenstrips ook terug te laten komen op de plint van de villa.

 

Van der Padt & Partners Architecten

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.