Wandbekleding duurzaam huis met steenstrips.

Passiefhuis met Steenstrips

Lees meer

Natuurstenen gevels

De natuurstenen gevels van deze duurzame woning en garage zijn bekleed met Steenstrips

Eindelijk is het zover. Ik rij op een - eigenlijk te onstabiele dag met vele wolken - richting de kust. Ik gok het erop. Ben zo nieuwsgierig hoe dit huis er nu uitziet. Als ik aan kom rijden, denk ik te moeten zoeken omdat ik wist dat de toegang tot het huis - in ieder geval voor vrachtwagens - moeilijk was. Maar ik zie verrast vanuit mijn rechterooghoek direct de moderne villa als een soort natuurstenen blok in een parkachtige omgeving staan; omringd door bomen die net in de lente ontspruiten.

Het voelt aan als een zeer solide, massief gebouw dat vanuit de grond gevest is. De volledige buitengevel is bekleed met de Grijs Kwartsiet Natuursteenstrips. Er schiet maar één kreet door mijn hoofd: "dit is wel een zeer mooi item voor ons Flagstone Magazine". En dat blijkt nog maar slechts het begin!

Duurzaam bouwen

Het concept is eind jaren tachtig in Zweden ontwikkeld. Een passief huis is comfortabel, gezond, rendabel en milieuvriendelijk. Door middel van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik wordt het onderscheid gemaakt ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de juiste installaties op de zon, de schilisolatie en een effectieve kierdichting. In de winter is er zeer weinig energie nodig om de woning op temperatuur te houden. In de zomer daarentegen wordt de warmte met behulp van onder andere zonwering en nachtventilatie buiten gehouden waardoor er een comfortabel binnenklimaat ontstaat.

Energiezuinige A+++ woning Katwijk

Om de woning energiezuinig te maken is rekening gehouden met een aantal specifieke randvoorwaarden, waaronder goede oriëntatie, zware schilisolatie, goede kierdichting, voorkomen van koudebruggen, drievoudige beglazing in geïsoleerde kozijnen en installaties die onderling op elkaar afgestemd zijn. Hoogleraren uit Delft komen zelfs kijken! Het gaat om de bijzondere manier van energie zoals de zonnepanelen achter op het dak. En de WTW (Warmte Terug Win) met bodemwarmtewisselaar. De hele aanvraag voor de bouw en bijkomende vergunningen, heeft maar liefst meer dan 5-6 jaar op zich laten wachten. Bron website: www.passiefhuiskatwijk.nl

Natuurstenen gevels
Deze hervorming bestond uit het gebruik van een minimum aan kleuren (primaire kleuren, gecombineerd met zwart, wit en grijs) en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving (bij voorkeur volgens het orthogonaal stelsel). Hoewel er van het tijdschrift De Stijl nooit meer dan 300 exemplaren verkocht werden, had het een grote invloed op de kunst in Nederland en daarbuiten. Vanaf de jaren 30 wordt De Stijl een centrale rol in de Europese avant-garde toebedeeld (Bron: Wikipedia).

Duurzame materialen

Veelal wordt onder een ecologisch of duurzaam bouwen een huis verstaan waarbij energie beperkende maatregelen als zonnepanelen en extra gevelisolatie zijn toegepast. Een huis wat uitgevoerd is met natuurlijke en onderhoudsvrije materialen. Duurzaamheid is echter veel meer dan dat. Duurzaam betekent dat iets lang mee gaat, in tijd bestendig is. Uiteraard heeft dat te maken met de technische en energiebesparende kwaliteit. Om het huis uit te voeren als een passief huis met duurzame materialen is optimaal. Maar de levensduur wordt ook bepaald door de kwaliteit in beleving en gebruik. Zaken als een praktische indeling, daglichttoetreding, flexibiliteit, een aangenaam binnenklimaat en een verzorgde en tijdloze architectuur spelen hierin een belangrijke rol. Bij het ontwerp van het huis is als uitgangspunt genomen om al deze gebieden in een hoge kwaliteit te realiseren en met elkaar in samenhang te brengen tot één harmonisch geheel.

Het plastisch getal

De maatverhouding van het huis is afgeleid van het zogenaamde plastisch getal van Dom van der Laan. Het plastisch getal is in de architectuur een speciale verhouding waarmee een hele reeks van met elkaar verbonden verhoudingen samenhangt. Deze verhoudingen vormen de grondslag van een verhoudingenleer, ontwikkelt door de priester en architect Dom Hans van der Laan (1904 – 1991) (Bron: Wikipedia).

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.