Tuinmuur Rustiek Kwartsiet. Puzzle panelen.

Steenpanelen buitenmuren

Lees meer

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenpanelen Brons Rustiek Kwartsiet

De klant heeft zichzelf georiënteerd op Natuursteen. Wat is er op de markt verkrijgbaar en wat kiezen we dan? Alle opties voor Natuursteen waren te vinden bij The Flagstone Company. Nadat een medewerker van The Flagstone Company uitleg had gegeven over de bijzonderheid van het Steenpaneel, viel hierop direct de keuze. De afweging was tussen de Oranje Kwartsiet (meer oranje van kleur) en Brons Rustiek Kwartsiet (meer aardetinten). De keuze viel op de laatste omdat deze in de beleving van de klant het beste paste bij de combinatie met het hout en staal dat ook bij het huis gebruikt zou worden. Met deze input en met de offerte op zak, ging de opdrachtgever naar hun Architect

Bekijk alle mogelijke Steenstrips en Toepassingen!

Over Steenpanelen

Steenpanelen zijn panelen van ongeveer 60 x 20 cm breed en zijn door de z-vorm eenvoudig plaatsbaar. Steenpanelen verschillen ten opzichte van Natuursteenstrips omdat de panelen zwaarder zijn gebouwd in een cement-bewapend frame. Hierin is geïntegreerde verankering in mee genomen zodat het materiaal goed op de wand kan worden bevestigd in verband met het gewicht.

Keuze voor Steenpanelen

Jan Houweling van Architektenburo Houweling is verantwoordelijk voor het samenbrengen van de ideeën in het uiteindelijke ontwerp. In het schetsontwerp was van meet af aan sprake van Natuursteen. Op basis van een aantal monsters, ook van de kozijnen, de gevelafwerking en het metselwerk werd gekozen voor de Steenpanelen, die hiermee het beste harmonieerden. Het ontwerp werd voorgelegd aan de welstandscommissie en deze was zeer te spreken over het plan. De Gemeente was blij met dit type huis voor deze locatie. Het Architektenburo nam ook de bouwbegeleiding voor zijn rekening.

Zetwerk van Steenpanelen

Er is gekozen voor een traditionele bouwer, vanwege het vakmanschap en de flexibiliteit.Bouwbedrijf Coen Schiereck uit Zevenhuizen schakelde ZZP-er Jan Slingerland in om de bijna 60 m2 Steenpanelen aan te brengen. Van origine is Jan metselaar en tegelzetter, maar het zetten van de Steenpanelen was nieuw voor hem. Het uitgangspunt is een goede uitgelijnde basis aan de onderzijde, waarbij Jan ook rekening hield met hoe hij het mooiste onder de dakgoot kon eindigen. Het verankeren was eenvoudig omdat in de panelen een geïntegreerde verankering verwerkt is (door middel van 2 ringen) die aan de muur vast geboord kunnen worden. Verder is er verlijmd met ARDEX X77. Het werk verliep snel en probleemloos en was zeker niet zwaar zoals weleens gedacht wordt. Al met al een prachtig werk om uit te voeren met een bijzonder mooi resultaat.

Zelf Steenpanelen plaatsen? Klik hier voor meer informatie!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.