Steenstrips buitengevel - op de gevelisolatie, moderne woning

Steenstrips buitengevel:

 • Kubistische villa met mooie contrasten
 • Zowel stucwerk en Steenstrips op de gevel
 • Lang gerekte Stenen (Blumone) sluiten perfect aan
 • Ambachtelijk zetwerk van de Steenstrips is belangrijk.

Steenstrips Buitengevel

Lees meer

Steenstrips buitengevel

Een ontwerp van Marco van Veldhuizen

Marco van Veldhuizen is een bijzondere ondernemer. Zijn passie voor ontwerpen, heeft hij omgezet in een mooi eigentijds bedrijf. Het ontwerpbureau Studio Marco van Veldhuizen bestaat inmiddels vele jaren, Uit alle opdrachten die Marco en zijn team realiseren, vloeien vaak ook interieuropdrachten voort. Steeds vaker komt hierbij ook het tuinontwerp aan de orde.

In andere ontwerpen, is het dak soms enkel een omlijsting van het moderne huis eronder. Laten wij zeggen als een soort overkapping over het huis heen gebouwd. Licht en verlichting spelen bij de ontwerpen een belangrijke rol alsook de speelsheid van de diverse doorkijken (diepte). De toegepaste vormen en materialen (waaronder vaak Steenstrips op de buitengevel) zorgen voor een balans en rust. Steeds vaker zien wij ook kubistische villa's met Steenstrips van zijn hand of hoge villa's met een rieten kap in een bijna Balinese sfeer.  

Steenstrips op de gevel

Kolommen en open houtwerk worden in dit kubistische ontwerp consequent doorgevoerd. Marco en zijn team tekenen dus ook zeer strakke villa’s. Het is daarbij belangrijk dat de diverse elementen met elkaar in evenwicht zijn. De gekozen kleuren zijn hierbij warm getint. Veelal wordt er gecombineerd met zwart/grijze kozijnen, veelal in combinatie met stucwerk en Steenstrips op de buitengevel.

Verder is het opvallend dat er veel glas is toegepast in de ontwerpen vaak tot in de nok doorgevoerd. Het uitgangspunt voor alle opdrachten is het streven naar een totaalconcept, waardoor exterieur, interieur en tuinplan steeds in harmonie met elkaar zijn en stijlbreuk in het ontwerp wordt voorkomen.

Steenstrips assortiment

Toepassing Geopietra Steenstrips

De wetenschap dat er één aanspreekpunt is vanaf het begin van het project tot en met de complete inrichting van het pand, geeft opdrachtgevers een geruststellend gevoel. Marco en zijn team verzorgen het exterieur en interieur van (nieuwe) villa’s en utiliteitsbouw, hotels en klinieken (waaronder de Bergman Klinieken), maar ook verbouwingen waarbij veel aandacht wordt geschonken aan onder meer het accent van een buitengevel met Steenstrips. Maar ook andere materiaalplannen, verlichtingsplannen en kleuradviezen.

Steenstrips buitengevel voor villa’s

De entree is het verbindende element tussen het woonhuis en de garage. In eerste instantie zou het transparant worden maar dat is later veranderd in verband met optimale privacy. Marco wil de Geopietra Steenstrips graag bij nieuwe ontwerpen doorvoeren, omdat vooral ook omdat een Steenstrips buitengevel bij zijn stijl past en in harmonie is met de materialen die hij vaak gebruikt. Hij laat mij met trots al veel nieuwe ontwerpen zien. Hmmm, het is toch jammer dat ik hier nu ben om een interview te schrijven…

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Steenstrips op de gevelisolatie, moderne woning

Steenstrips buitengevel kunststof?

Veel mensen in onze showroom zijn snel overtuigd bij het zien van de Geopietra Steenstrips. Het zijn namelijk stenen met de sfeer van puur Natuursteen. De Steenstrips worden – conform de handleiding – koud geplaatst (zonder voeg) of met voeg. De sfeer is overigens niet anders dan dat wij Natuurstenen in het buitenland kennen. Daarentegen zal het u verbazen: Geopietra is geen echt Natuursteen. Natuurlijk ook geen kunststof maar wel composiet. Waaruit bestaan deze Steenstrips voor de buitengevel dan wel?

Steenstrips buitengevel met isolatie

Deze Steenstrips van Geopietra zijn gemaakt van verpulverd vulkaansteen vermengd met cement. Dat is een bewuste keuze. De lavapulver wordt in mallen gegoten en met de hand op kleur gebracht. Het arbeidsproces is intensief. De toevoeging van lava is belangrijk zodat de Steenstrips voldoende ademend zijn. Dit is een groot verschil ten opzichte van pure Natuurstenen die niet dampopen zijn. Dankzij dit gegeven zijn de Steenstrips van Geopietra geschikt voor buitengevels met isolatie van bijvoorbeeld Strikolith (Strikotherm). De producten van Geopietra bestaan inmiddels al meer dan 50 jaar met veel succes en worden vrijwel op iedere ondergrond verwerkt.

Architect:


Marco van Veldhuizen

Steensoort:


Steenstrips Blumone

  -Gevonden in categorie: LeisteenWis filters
 • Steenstrips Blumone Geopietra Keuken. 156
 • Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Homan - Architect: Bureau Authentiek - Fotograaf: Studio HOD 130
  Voegloos
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 159
 • Luxe Kubistische villa met een Geopietra Moderno. Copyright: The Art of Living 161
 • buitenmuren met steenstrips, ambachtelijk zetwerk StoneDesign Leon van Ballegooijen 141
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
 • Steenstrips Cimone van Geopietra in de overkapping buiten - veranda 26
 • Valdostano Steenstrips Geopietra. 82
 • Geopietra Steenstrips Creativo 9
  Voegloos
 • Geopietra Steenstrips 9
 • Geopietra Steenstrips Maniero - Waain proeverij 26

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.