Stino Moonlight Steenstrips verwerkt op schouw in buitenplaats 't Loo

Buitenplaats Het Loo:

 • Complete renovatie met Steenstrips
 • Steenstrips Interieur: type Stino Moonlight
 • Ambachtelijk gezet
 • Traptreden voor het fundament van de haard
 • Optimale gezelligheid.
 • Een ontwerp van Studio Speelman

Steenstrips Interieur

Lees meer

Steenstrips Interieur

Buitenplaats Het Loo

Restaurant Buitenplaats Het Loo ligt aan het bijzonder mooi gelegen ovaalronde Uddelermeer. Een meer dat zich op de Veluwe op hoog zand bevindt, overigens een behoorlijk eind boven het grondwaterniveau. Voor een natuurlijk meertje is dat waterniveau best wel hoog. Daar waar je zou verwachten dat het water direct door de grond zou wegzakken, gebeurt dit niet. Het ligt maar liefst 24 meter boven het zeeniveau.

Kortom dit meer - met het riet in de wind en het er tegenover liggende restaurant - is een top locatie. Direct grenzend andere pittoreske Veluwse plaatsjes zoals Staverden, Garderen en Putten. Maar ook het plaatsje Drie waar drie huizen staan. Oftewel: met recht één van de mooiste plekken van de Veluwe met zandverstuivingen, unieke bossen en heide.  

Restaurant bij Uddelermeer

Onlangs is dit unieke restaurant in Ermelo overgenomen, onder leiding van Gert Boonen en Jan-Andries van Bentum. Het restaurant heet nu Buitenplaats Het Loo. Dit komt voort uit het feit dat er meerdere gebouwen op het perceel zijn, die nu compleet gerenoveerd en uitgebreid zijn. Belangrijk om te weten: het is overigens het land van de koninklijke familie. Zo kwam Hare Majesteit Koningin Wilhelmina destijds al vaak met haar koets naar deze plek om er in het koetshuis thee te drinken. Inmiddels is het interieur compleet veranderd onder andere met het Steenstrips Interieur. Er is een knipoog gemaakt naar de tijd van toen gecombineerd met moderne accenten.

Steenstrips interieur

Studio Speelman (Alex en Marieke Speelman) heeft het totale project aangepakt. Het restaurant is inmiddels voor bezoekers en voor feesten geopend. Het projectteam heeft voor de bijzondere haard in het restaurant een keuze gemaakt voor Steenstrips. Dit geldt ook voor de bekleding van de zuilen in de belangrijke grote ruimte. Deze gereconstrueerde natuurstenen van Geopietra kennen een beperkte dikte en zijn ambachtelijk geplaatst door Zetwerk Natuursteen – Alfred Melissen. Het type dat verwerkt is op de wanden, is de Stino Steenstrip van Geopietra. Overigens in meerdere kleurstellingen en formaten leverbaar. Gert en Alex zagen bij het bezoek aan onze showroom in Vaassen ook antieke traptreden. Zo is het idee ontstaan om de openhaard verder aan te kleden. Als basis de traptreden en daar verder op gebouwd de haard met de Steenstrips. Vervolgens zijn ook de zuilen van het restaurant aangepakt.

Steenstrips haard en zuilen

Tijdens mijn rondes van Nederland reed ik langs deze adembenemende plek. En mijn conclusie is dat ik zwaar onder de indruk ben. Daar waar ik het restaurant vorig jaar niet zou bezoeken, heeft het nu – mede dankzij de Steenstrips in het interieur – plaats gemaakt waarvoor het ooit bedoeld is. Rust, ruimte en genieten. Trendy alsook zeer stijlvolle inrichting met natuurlijke wandbekleding. Vanzelfsprekend kan ik mijn ogen niet afhouden van deze indrukwekkende eyecatcher. De Steenstrips en de openhaard zijn namelijk echt een plaatje om te zien. Een gezellig interieur waar oud en nieuw gemixt is met een knipoog naar het verleden. Dit is het niveau restaurant van 2023 waar je graag even van de zon geniet. Of met de koude winterdag bij de Steenstrip haard. Alles samenvattend: met recht Buitenplaats Het loo! Overigens is er meer in het verschiet. Er wordt gewerkt aan het Jachthuis aan de achterzijde van deze mooie plek. Dit is bij uitstek geschikt voor feesten. Ook hier komen weer Steenstrips!

Steenstrips voor de haard
 • Openhaard met Steenstrips Blumone | Copyright The Art of Living Magazine – Fotografie: StudioZedd 166
  Geopietra – Open Haard

  Wanden bekleden met Steenstrips. Bijvoorbeeld Steenstrips voor de open haard , kachels en schoorstenen. Keuzes waar u geen spijt van krijgt.

 • Steenstrips buiten op de schoorsteen. 27
  Natuursteenstrips – Open haard

  Strakke sierstrips voor de schoorsteen, open haard of kachel. Natuurstenen zonder voeg eenvoudig plaatsbaar. Vele voorbeelden!

 • Binnenhaard - wandbekleding voorzien van Puzzle Steenpanelen. Type Zwarte Lei. Steenpanelen haard. 18
  Steenpanelen Schouw en Kachel

  Steenpanelen haard en kachel. Natuurstenen in Puzzle-vorm, voegloos. Strak en stijlvol. Zie de vele foto's.

 • Steenstrips kachel - haard. Natuurstenen voor de open haard 45
  Rocks – Open haard

  Echt Natuursteen voor de open haard of kachel. Losse Stenen bewerkt in dikte nu eenvoudig plaatsbaar. Lees meer!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.