Natuursteenstrips Rustiek Kwartsiet.

Steenstrips-Nederlandse-Antillen

Lees meer

Michael Durgaram

Ontwerpen waarbij je het gevoel hebt onderdeel te zijn van binnen en buiten

Michael Durgaram startte na zijn afstuderen aan de TU Eindhoven zijn loopbaan bij de Architectengroep in Amsterdam. Al snel richtte hij zijn eigen bureau -Michael Durgaram Architecten- op. Met zijn betrokken team werkt hij aan uiteenlopende projecten in Nederland en in het buitenland. Naast het ontwerp en de realisatie van nieuwbouwprojecten, houdt het bureau zich ook bezig met creatieve verbouwingen en grote renovaties.

Verder is Michael bekend van het programma Huizenjacht van SBS-6 waar hij als adviseur/architect bij betrokken is. 'Ik ben nog echt een architect van de pen en het potlood. Al schetsend komen ideeën tot leven; het is voor mij als denken met mijn handen. Het beginstadium van een project is heel ambachtelijk. Middels veel schetsen en maquettes probeer ik het project letterlijk in mijn vingers te krijgen. Daarna werken we het project helemaal uit met de computer. Mijn doel is om gebouwen te ontwerpen waarbij je het gevoel hebt als je binnen bent dat je onderdeel van buiten bent en vice versa.'

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Architecten als inspiratie

“Het werk van Braziliaanse Architecten inspireert me enorm. Het is mooi om te zien hoe zij het modernisme een eigen draai hebben kunnen geven. De oude meester Oscar Niemeyer, maar ook de nieuwe generatie architecten zoals Marcio Kogan, Bernardes Jacobsen en Isay Weinfeld maken mooie werken. Ook komt de inspiratie voort uit de bewondering voor het werk van Architectenburo WOHA uit Singapore en de Nederlandse architect Koen Velsen.”

Natuursteenstrips in curaçao

“Dit woonhuis is gelegen in de prachtige woonbuurt Jan Sofat op het eiland Curaçao. Het uitzicht vanaf het terrein is spectaculair. De drie uitzichtpunten, te weten op de Tafelberg, de St. Barbarabaai en de Caracasbaai, zijn optimaal benut in het ontwerp. Het klimaat en het uitzicht waren leidende aspecten in de ontwerpfase. De opdrachtgevers waren zeer geïnspireerd door hun vele reizen in het Verre Oosten en wilden dit ook in het ontwerp terug laten komen. Mede door de gedrevenheid, de enorme betrokkenheid en passie van de opdrachtgevers is het eindresultaat zeer geslaagd.”

“De Natuursteenstrips zorgen voor een natuurlijke, warme verrijking van de sfeer in de ruimte.”


Een ontwerp van Michael Durgaram, een huis op Jan Sofat, Curacao.Toepassing. Natuursteenstrips Rustiek Kwartsiet. Foto: Daphne Vermeulen.

Siersteen

“Een samenstelling van de robuuste siersteen, een warmgrijze terrazzo vloer, red cedar plafond, witte muren en grote houten deuren en kozijnen, maken de woning tot een harmonieus geheel. De finishing touch is gedaan door Eric Kuster. De prachtige inrichting sluit naadloos aan op het ontwerp van de woning. Al met al is het een zeer harmonieuze villa geworden. Op dit ogenblik zijn we bezig met een heel leuke nieuwbouwopgave in Almere. Een kinderrestaurant met daarboven kantoorruimte en een woning. Daarnaast lopen er verschillende nieuwbouwopdrachten voor woonhuizen en creatieve verbouwingen in heel Nederland. Door verschillende publicaties over de villa in dit artikel in internationale vakbladen, krijgen we ook steeds meer opdrachten voor luxe villa’s in het buitenland.”

Architect:


Michael Durgaram Architecten

Steensoort:


Rustiek Kwartsiet

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.