Steenstrips en Flagstones gecombineerd

Steenstrips plaatsen

Lees meer

Werkbeschrijving Geopietra Steenstrips

Alvorens men aan de slag gaat met de wandbekleding (Geopietra Steenstrips) wordt eerst de ondergrond beoordeeld. Volgt u hiervoor de Technische Handleiding van Geopietra welke op www.natuursteenstrips.nl te downloaden is. Geopietra kan feitelijk op iedere ondergrond worden verwerkt. Soms met een kleine voorbewerking. In vele gevallen gebruikt men een glasvezelnet met bijbehorende pluggen om eventuele krimp te voorkomen. Dit glasvezelnet kan door The Flagstone Company geleverd worden.

 

Verlijm Geopietra Steenstrips met Geocoll

  • De wanden worden voorgestreken met Geocoll. Met Geocoll kan men de ondergrond voorlijmen – mits geschikt en draagkrachtig. Geocoll is een cementgebonden product. Dit betekent dat de ondergrond moet kunnen hechten met cement.
  • Zodra u de Steenstrips uit de verschillende dozen uitpakt, heeft u nog geen inzicht welke – geweldige – impact de steen heeft. Dit beeld vormt zich nadat u de eerste stenen gaat sorteren. De muur moet zogenoemd “groeien.

    Belangrijk is dat u de handleiding goed opvolgt en ook af en toe zorgt dat de muur niet teveel danst. Hiermee wordt bedoeld dat het – voor sommige stenen – belangrijk is om de 30-40 cm een horizontale lijn te plaatsen.


    Voor ronde stenen is dit minder belangrijk. Hoe langwerpiger een steen, hoe meer u hiermee rekening dient te houden.

  • Wij adviseren u te allen tijde niet uit alle dozen tegelijk te werken. Wij merken dat er dan teveel gesorteerd wordt waardoor men met de uiteindelijke hoeveelheid niet uitkomt.

Steenstrips netjes afwerken rondom een raam

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Het plaatsen van de Steenstrips

Voorbeeld: gaat u 10 m2 plaatsen, werk dan maximaal uit twee á drie dozen tegelijkertijd. Mengen vanuit deze dozen is altijd aan te raden. In het werk blijkt dat u bewust Steenstrips mag breken. Ook al is Geopietra niet door en door gekleurd dan wordt er in dit geval gevoegd tot de breuklijn. Dit is een zelfde werkwijze als bij puur natuursteen.

Grote stenen worden vaak onder toegepast als ware ‘zijnde’ het fundament. Dit neemt niet weg dat de verdeling van de formaten in de muur wel enigszins evenwichtig dient te zijn. Hetzelfde geldt voor de hoekstenen: enkele grote onderaan gebruiken. U kunt hiermee ook de muur voorlijmen. U brengt zowel lijm op de muur alsop de Steenstrip aan. De Steenstrip dient volledig en dik te worden ingezet. Zorg ervoor dat er geen lijm aan de voorkant van de steen terecht komt. Het is het beste om schoonmaken te voorkomen (water kan een cementwaas veroorzaken).


Gemiddeld verbruik van de lijm: 9 kilo per m2. 1 zak Geocoll weegt 25 kilo. Advies is niet te veel aanmaken in één keer.


Let op: De muur groeit en u ziet steeds meer resultaat. Belangrijk is dat u een mooie compositie maakt en durft te zetten. Houdt u er rekening mee dat de steenstrips in natte conditie aankomen. De steenstrips zijn verpakt in sterke (minder ademende) dozen. Dit zorgt ervoor dat het droogproces bewust vertraagd wordt.

Zoals eerder aangegeven gaat het hier om een gereconstrueerde steen, bestaande uit verpulverd lavasteen en natuurlijke toevoegingen zoals cement. Doordat de steen soms nat aankomt, heeft het product na het zetten een droogtijd van ongeveer 3 tot 6 weken voordat het volledig op de kleur uitkomt. Voor het zetten heeft dit verder geen gevolg. Zodra men de Geopietra Steenstrips ontvangt, kan men deze direct binnen of buiten verwerken.

Et voilá. Een Zuid-Europese buitenmuur onder de veranda dankzij de Geopietra Steenstrips.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.