Grote woning met de combinatie van hout en Natuursteen

Steenstrips schoorsteen en plint

Lees meer

Huizen zoals in Canada en Amerika

Amerikaanse stijl, karaktervolle Natuurstenen

Bas Weijmans is zijn hele leven al druk met het bouwen van houten luxe woningen; de zogenaamde Loghomes. Loghomes Nederland heeft jarenlange ervaring in Europa, Canada en Amerika.

Nadat Bas zelf een lange tijd in Canada gewoond had, is hij bij terugkomst in Nederland met Houtkompas gestart omdat het hem opviel dat er in Nederland en de Benelux weinig bedrijven waren met de specialisatie van Finse en Canadese woningen.

Plint van Steenstrips

Via onze website Natuursteenstrips.nl hebben de relaties van Bas: Ankie en Jan-Willem, een Flagstone Magazine aangevraagd en zijn vervolgens uitvoerig in onze showroom op zoek gegaan naar de beste optie. Ankie en Jan-Willem hebben een loghome met zeer brede balken. Het hele karkas van deze villa is vooraf neergezet in Litouwen. Aldaar hebben zij ter plekke de onderbouw bekeken en goedgekeurd. De woning is duurzaam, de buitengevels hebben een RC waarde van 4,5. Boven (het dak) zal het de 10 halen.


Steenstrips van dit project: Rocks Akkron


De gehele woning is van grenen balken gemaakt. De dikte is verzwaard ten opzichte van het standaardpakket. Het ontwerp is uit hun eigen hand. Voor een lange levensduur tekent Bas in het ontwerp van de bijzondere houten huizen altijd de eerste 30 á 40 cm (de zogenaamde plint) met Steenstrips, zodat de woning aan de onderzijde geen last heeft van spatwater. Daarnaast versterken de elementen hout en Steen elkaar. Voor de bouw is eerst een betonnen plaat gestort. Toen deze gedroogd en bouwklaar was, werd het huis in nog geen drie weken gebouwd. Dat wil zeggen: alles dicht en casco.

Een voegspecialist heeft de Steenstrips gevoegd

Jan-Willem is na het bezoek aan onze showroom overtuigd geraakt om de Steenstrips zelf te plaatsen. Eerst op een onopvallende plaats, samen met een tegelzetter. Het voegen, viel hem wel wat zwaarder en daarom heeft hij voor de eindafwerking een voegspecialist benaderd. Het geheel is zeer mooi geworden. De karaktervolle Rocks Akkron met ARDEX GK grijs-voeg zijn toegepast op de open haard en schoorsteen buiten, tevens op de onderplinten van het huis en de luxe garage. Het leven in een loghome is gezonder dan het leven in een gewone stenen woning door onder andere de vochtregulerende werking. Een houten woning neemt het teveel aan vocht op en bij te droge lucht zorgt het hout voor ’n gelijkmatige constate vochtigheidsgraad in huis. Daarnaast is hout een uiterst duurzaam materiaal. Een levensduur van enkele honderden jaren is lang geen uitzondering. De loghomes zijn een lust voor het oog en ook een genot om in te wonen.

Ook zelf Steenstrips plaatsen? Klik hier voor meer informatie!


Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.