Vijverrand met Rocks Akkron | Tuinontwerp: Björn Meulenberg | Fotografie: Hans Gorter

Natuurstenen tuinmuur:

 • Rocks Akkron: Steenstrips beperkt in dikte
 • Plaats deze Natuurstenen zonder of met voeg
 • Wandbekleding voor tuin-, vijver- en zwembadmuren
 • Werk de bovenkant van de tuinmuren af met een afdekker

Tuinmuur met Natuursteen

Lees meer

Tuinmuren met Rocks Akkron

Rocks Akkron zijn sierlijke brokachtige stenen met een ruige uitstraling. De Natuurstenen bestaan uit een kleurencombinatie antraciet, blauw en wat geeltinten. Natuurstenen als dit zijn vrijwel bij ieder project toepasbaar! Natuurlijk is het altijd belangrijk om op de kleurcompositie te letten. Als het gaat om Tuinmuren met de sfeer van Natuursteen zijn er veel mogelijkheden. Zowel binnen als buiten creëert een Steen als deze, een uitblinkende look die aandacht trekt. Het materiaal is dankzij de natuurlijke buitenkant niet te onderscheiden van volle brokken Natuursteen. Door de vlakke achterkant van de Natuurstenen zijn ze overigens makkelijker te plaatsen tegen wanden en gevels. Het voordeel van een strip is dat het toepassen ervan mogelijk is op diversen ondergronden.

Plaatsen van Natuurstenen Tuinmuren

Bij dit project is er voor gekozen om de Steenstrips koud, oftewel zonder voeg, te verwerken. De koude plaatsing van de Steenstrips Rocks Akkron zorgen voor een organische en moderne look op de tuinmuur. Zodra u kiest voor het koud plaatsen van deze Natuurstenen, bekapt u delen van de Rocks om deze vervolgens als opvulstenen voor de tuinmuur te gebruiken. Hiermee ontstaat een schitterende en harmonieuze wandbekleding van de muur als eindresultaat. Het ziet er namelijk op deze wijze net zo uit zoals je dat elders ter wereld ziet. Denk dan aan de ambachtelijke natuurstenen muren in Ierland, Canada en bijvoorbeeld Zuid-Europa.

Landelijke tuinmuur of modern?

Andere opties voor het plaatsen van de – in dikte beperkte – Steenstrips en de uitstraling ervan, is de toepassing van de Geobi voegmortel. Voor dit voegmateriaal is er een keuze mogelijk uit 6 verschillende kleuren. De kleur van de voeg heeft vervolgens ook behoorlijke impact op de uiteindelijke uitstraling van de wandbekleding van de tuinmuren. Een donkere voeg creëert, als voorbeeld, een diep en modern contrast met de Natuurstenen. Daarentegen geeft een lichte kleur voeg een zachte tint en mediterraan effect. Naast Geobi Voegmortel bestaat er ook de duurzame ARDEX GK – voeg. Van dit professionele voegmateriaal zijn er twee kleuren mogelijk. ARDEX is overigens zeer hoog belastbaar en wordt ook veel in natte ruimtes gebruikt.

Tuinmuren, vijvermuur en zwembadmuur

Als eyecatcher zijn niet alleen de Steenstrips Rocks Akkron op de tuinmuren toegepast, maar ook bij de muren van de vijver en het zwembad. De ontwerper heeft als eerste goed nagedacht over de hoogte van deze muren in de tuin. Het is voor de ambachtelijke zetter van de Steenstrips een perfecte hoogte geweest om daar een mooi patroon op aan te brengen. Als de tuinmuren te laag zijn, is dit minder goed uitvoerbaar. Deze echte natuursteen van kwartsiet springt er overigens in het ontwerp goed en krachtig uit maar wel met enige gepaste bescheidenheid en respect voor het omgeven landschap. Het is door zijn natuurlijke kleuren perfect in het landschap te combineren Deze muren in de tuin maken het totale ontwerp extra spannend. Stel deze tuinmuren maar eens voor zonder Natuurstenen!

Muurafwerking met Geocover

Geocovers zijn standaard 1 meter lang en verschillen in breedte. De breedtematen variëren van 31-56 cm. Het meest kritische punt bij het plaatsen van de Geocover is het voorkomen van waterinfiltratie. Dit kunt u voorkomen door goed de voegmortel tussen de stenen te plaatsen. Op pagina 34 van onderstaande handleiding leest u meer over het afwerken van de Geocover.

 • Steenstrips Blumone Geopietra Keuken. 156
 • Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Homan - Architect: Bureau Authentiek - Fotograaf: Studio HOD 130
 • Cascata steenstrip wandbekleding keuken | Fotografie: Arjo van der Graaf 159
 • Een buitenlandse sfeer voor de schitterende veranda - Deze Steenstrips koop je in Vaassen 89
 • Luxe Kubistische villa met een Geopietra Moderno. Copyright: The Art of Living 161
 • Natuursteen Loolaan Apeldoorn gevelbekleding. 69
 • buitenmuren met steenstrips, ambachtelijk zetwerk StoneDesign Leon van Ballegooijen 141
 • Cassaga Steenstrips voor buiten 8
 • Luxe keuken wandbekleding - Moniga Steenstrips. 98
 • Moderne villa met Steenstrips | BAAS architecten 37
 • Steenstrips Cimone van Geopietra in de overkapping buiten - veranda 26
 • Valdostano Steenstrips Geopietra. 82

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.