Blumone Steenstrips - Copyright: The Art of Living - Fotografie: Peter Baas - Verlichting: Maretti Lighting

Verlichting en Steenstrips

Lees meer

Verlichting als sfeerbepaler

Verlichting en Steenstrips

Bij het realiseren van verbouw- of nieuwbouwplannen is het van belang om aandacht te besteden aan een doordacht lichtplan. In deze moderne tijd heb je alle mogelijkheden om een specialist als Maretti Lighting in te schakelen voor een compleet lichtplan. Sta dus stil bij de kracht van een goed lichtplan en overweeg ook om bijvoorbeeld Natuurstenen muren op een mooie manier te belichten. Bijvoorbeeld door spots onder of boven in te tekenen. Het is nu, anno 2024, mogelijk om dus na te denken over elk lichtpunt en dit te integreren in het installatieplan.

Een installatieplan is een schematische tekening die aangeeft waar alle aansluitpunten en leidingen moeten worden geplaatst, inclusief de benodigde aansluitwaardes. Elektriciteitspunten, zoals beschreven in het lichtplan, kunnen bijvoorbeeld al voorafgaand aan de plaatsing in het beton (of plafond) worden uitgespaard.  

Dimbaar licht en Domotica

Geef vervolgens de sfeer van het licht aan per lichtpunt met behulp van beschikbare domotica.
Het biedt de mogelijkheid om complete scenes in te stellen, te spelen met lichtkleuren en zelfs om automatisch gordijnen, screens, ramen en deuren te bedienen (zelfs vanaf de mobiele telefoon).

Kelvin en Lichtintensiteit

Bij het kiezen van lichtkleuren is het belangrijk je verder te verdiepen in Kelvin. Een kleurtemperatuur wordt namelijk uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe witter en kouder het licht is. Hoe lager het aantal hoe warmer en geler. Voor warm licht is bijvoorbeeld 2400 Kelvin geschikt. Door domotica te koppelen aan bijvoorbeeld Dali-lampen, kun je per lichtpunt de gewenste kleurtemperatuur instellen (zelfs per lichtpunt).

 

Lichtplan

Een goed doordacht lichtplan is dus essentieel bij het ontwerpen van nieuwbouw of verbouw. Zoals kleuren tijdens Kerst voor onrust kunnen
zorgen, kan ook in een luxe villa of project een onsamenhangend kleurenspel storend zijn. Door een lichtplan op te stellen en te werken
met een centraal besturingssysteem, bereik je eenheid en rust in de verlichting. En zeker ook qua beleving en sfeer.

Maretti projectverlichting

Maretti, is een gerenommeerd bedrijf gevestigd in Almere en maakt optimaal gebruik van deze systemen in haar projecten. Een bezoek aan Maretti Lighting is niet alleen aantrekkelijk voor particulieren, maar ook voor ondernemers in de horeca, hotel en retail. Het imposante complex van 10.000 m² straalt meteen uit dat alles tot in de puntjes kan worden verlicht. Het spel met licht is hier ongeremd. Dat wil zeggen dat ieder aspect van een ontwerp perfect kan worden uitgelicht. Een bezoek aan Maretti Lighting belooft een boeiende ervaring te worden, waarin de mogelijkheden van doordachte verlichting en het aanbod van verlichtingsarmaturen (veelal ontworpen door toonaangevende interieurdesigners) een stuk duidelijker wordt.

Verlichting en Steenstrips

Aan de oevers schittert deze luxueuze villa als een perfect uitgelicht architectonisch ontwerp. Met passie en professionaliteit is hier een perfecte combinatie gerealiseerd tussen onze Geopietra Steenstrips en het verlichtingsconcept van Maretti Lighting. De kracht van beide bedrijven en producten wordt hierdoor subliem benadrukt. Deze villa biedt een beeldende reis van high-end design en licht. Iedere ruimte en kleinste hoek van de villa vertelt een eigen verhaal.

Geopietra Steenstrips

De Geopietra Steenstrips staan inmiddels internationaal bekend. Namelijk om hun meest geloofwaardige uitstraling van de sfeer van puur Natuursteen zelfs op gevelisolatie, met een vertaalslag naar ieder in- en exterieur. Deze villa is wederom een perfect voorbeeld van hoe deze Steenstrips de essentie van de omliggende natuur en een ontwerpidee tot leven brengt. Waarbij het idee voor dit ontwerp is ontstaan tijdens een vakantie in Florida. De inspiratie voor het juiste steentype werd uitgedacht en samengevat tot een aantal kerneigenschappen die hebben geleid tot de ultieme sortering. Dat wil zeggen: gestapeld, grijstinten, geen voegwerk en een grove maar bovenal ruwe natuurlijke uitstraling. De uiteindelijke keuze voor de Blumone Steenstrips is daarmee een logische geweest. Het gebruik van deze Steenstrips zorgt voor een mooi contrast in de villa. De verscheidenheid in de gekozen toepassingen van muren met deze strips zorgen voor een naadloze integratie met de omgeving. De natuurstenen muren creëren een bijzonder prettige atmosfeer van sereniteit. Daarbij is ook het oorspronkelijke ontstane gevoel in Florida absoluut niet verloren gegaan en dit ademt werkelijk door in elke ruimte.

Steenstrips in sauna - Copyright: The Art of Living - Fotografie: Peter Baas - Verlichting: Maretti Lighting

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.
Bij een onjuist telefoonnummer kunnen wij helaas geen magazine versturen.