Wandbekleding Steenstrips Station

Natuurstenen wanden

Rocks Steenstrips zijn natuurlijke stenen met een bewerkte achterzijde. Hiermee creëer je zeer gemakkelijk een natuurlijke uitstraling. De voegkleur is zeer bepalend voor het resultaat. Voor dit project is er gekozen voor een mix. Rocks Blauw en Rocks Brons.

Vernieuwd Station Driebergen-Zeist

Lees meer

Station Driebergen - Zeist

Ontwerp: Architectenbureau Arcadis

Station Driebergen-Zeist is grondig vernieuwd. Het valt direct op dat dit een bijzonder mooi en praktisch station is.

Een originele mix van Steenstrips Rocks is toegepast op verschillende muren rondom het station, zoals op de muren langs de hoofdweg en langs het fietspad. Hierdoor komt het natuurlijke element op verschillende manieren terug en gaat het station mooi op in de zeer groene omgeving.

Vernieuwd station

Voorheen waren er files bij de spoorwegovergang, was er een tekort aan parkeerplekken en waren de fietsenstallingen vaak overvol. Daarom wordt er in opdracht van ProRail, de spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland, een nieuw station gebouwd. Om deze problemen op te lossen, loopt de weg vanaf nu onder de sporen door. Bovendien wordt er een extra spoor geplaatst waardoor het station geschikt is voor meer treinen.

Duurzaamheid

Om het parkeerprobleem op te lossen, is er een nieuwe parkeerplaats en een nieuwe fietsenstalling geplaatst. Tevens wordt bij dit project rekening gehouden met de duurzaamheid. Dit gebeurt bijvoorbeeld door energieverbruik te verminderen en zelf energie op te wekken. Met andere woorden: het station is veranderd in een veilig, maar ook een duurzaam OV knooppunt.

Station Driebergen - Natuurstenen bij de snelweg

Het ontwerp

Daarnaast ligt Station Driebergen-Zeist midden in een aantal landgoederen. Hierdoor is het architectenbureau Arcadis tot het bijzondere idee van een zogenaamd ‘stationslandgoed’ gekomen. De achterliggende gedachte is, het samenkomen van natuur, mens en vervoer. Hiervoor hebben de architecten van Arcadis ontwerpelementen van de Engelse landschapstijl toegepast. Deze stijl kenmerkt zich met name door natuurlijke vormen en beslotenheid en bootst een ideaal, onaangetast landschap na. Om dit te realiseren, worden er nieuwe boomgroepen rondom het trein- en busstation geplaatst. Ook is er op dit station gebruik gemaakt van gebogen lijnen. Bovendien zijn de Rocks Steenstrips geplaatst op verschillende plekken rondom het station. Deze muren zijn gerealiseerd op verschillende hoogten, wat de Engelse landschapsstijl kenmerkt en daardoor gaat dit station perfect op in de natuurlijke omgeving.

Unieke mix Rocks Steenstrips

Wij van The Flagstone Company zijn blij dat we onderdeel uitmaken van zo’n fantastisch project. De Rocks Steenstrips geplaatst rondom dit station, zijn een unieke mix van Rocks Blauw met Rocks Brons. Het product kenmerkt zich doordat het beperkt is in dikte. De betonnen muren zijn eerst opgeruwd en aansluitend heeft een ambachtelijk zetbedrijf  de Steenstrips gezet. Het station is in 2020 officieel opgeleverd.

Kortom, station Driebergen-Zeist is compleet vernieuwd, waardoor het station is veranderd in een duurzaam OV knooppunt. Om dit knooppunt een natuurlijk element te geven zijn Rocks Steenstrips toegepast op buitenmuren rondom het fietspad en op andere plekken. In Driebergen-Zeist is nu echt een prachtig en optimaal functioneel station gerealiseerd. Daarboven is het praktisch en duurzaam. Een natuurlijk project met gebruik van elementen van de Engelse landschapsstijl.

Bezoek onze showroom

Het advies is om persoonlijk onze indrukwekkende showroom te bezoeken omdat uw keuze dan makkelijker wordt. Stenen spreken meer als je ze ziet. Immers 50% van de Steen is het zichtveld, de overige 50% wordt bepaald door andere keuzes zoals voegkleur en ambachtelijk zetwerk.

Muren moet je zien en voelen om de sfeer te kunnen proeven

Kom dus zeker bij ons langs. U wordt door onze adviseurs met veel passie geholpen. Neem uw foto’s en tekeningen van de geschetste situatie mee en stap in de auto! Dan zorgen wij dat de koffie voor u klaar staat. Neem nu alvast een kijkje in de wereld van puur Natuursteen.

Architect:


Architectenbureau Arcadis

Steensoort:


Rocks Blauw Antraciet

Rocks Steenstrips

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Flagstone Magazine nú thuis ontvangen!

Dit indrukwekkende en glossy Flagstone Magazine wordt direct gratis per post naar u toe gestuurd. Verstrek dus uw juiste gegevens. Het Magazine is uniek (bijna 700 foto's, 404 pagina's). Bedoeld voor mensen met interesse in onze producten. Ter voorkoming van misbruik, bellen wij u kort. Informatie welke u ons verschaft, wordt nimmer verstrekt aan derden. Telefonisch aanvragen? Bel ons +31 578 560048.